Diferente pentru problema/invsc intre reviziile #1 si #8

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

==Include(page="template/taskheader" task_id="invsc")==
 
==Include(page="template/raw")==
 
Link: [1]File-List
 
invsc
 
Gigel tocmai invatase la scoala algoritmul de calcul a celui mai lung subsir crescator a unui sir de numere naturale. Si atat de mult i-a placut, incat a stat cateva zile si a aplicat acest algoritm pe mai multe siruri de numere( distincte doua cate doua). Pentru asta el se folosea de un vector auxiliar v cu semnficatia v[i]= lungimea celui mai lung subsir crescator din sirul initial care se termina pe pozitia i( evident rezultatul era reprezentat de maximul din acest vector). Vrand sa ia o nota buna pentru efortul depus e a vrut sa duca profesorului sau de informatica toate calculele sale. Doar ca exact inainte sa plece Gigel de acasa ,sora sa, Georgiana, a luat toate foile cu sirurile pe care acesta aplicase alogitmul tocmai invatat si le-a rupt in bucatele. Lui Gigel i-au ramas astfel doar foile cu vectorii auxiliari folositi.
 
h2. Cerinta
 
Neavand timp sa asambleze la loc toate foile, Gigel are nevoie de ajutorul vostru pentru a reconstitui vectorii initiali.
 
h2. Date de Intrare
 
Prima linie a fisierului de intrare invsc.in va contine numarul natural nenul n reprezentand lungimea unui sir pe care Gigel a aplicat algoritmul tocmai invatat. Pe urmatoarele N linii este dat vectorul auxiliar v calculat de Gigel.
 
h2. Date de Iesire
 
Fisierul de iesire invsc.out va contine sirul initial de la care a plecat Gigel, adica n numere naturale nenule distincte cu maxim 8 cifre, fiecare numar pe o linie separata.
 
Observatii
 
- n<=200000
 
- se garanteaza ca pentru fiecare test va exista cel putin o solutie
 
- in cazul in care exista mai multe solutii se poate afisa oricare dintre ele
 
h2. Exemplu
 
invsc.in invsc.out
5 5
 
1 10
 
2 7
 
2 6
 
2 12
 
3
 
==Include(page="template/taskheader" task_id="invsc")==
 
Gigel tocmai invatase la scoala algoritmul de calcul a celui mai lung subsir crescator a unui sir de numere naturale. Si atat de mult i-a placut, incat a stat cateva zile si a aplicat acest algoritm pe mai multe siruri de numere( distincte doua cate doua). Pentru asta el se folosea de un vector auxiliar $v$ cu semnficatia {$v{~i~}$}= lungimea celui mai lung subsir crescator din sirul initial care se termina pe pozitia {$i$}( evident rezultatul era reprezentat de maximul din acest vector). Vrand sa ia o nota buna pentru efortul depus e a vrut sa duca profesorului sau de informatica toate calculele sale. Doar ca exact inainte sa plece Gigel de acasa ,sora sa, Georgiana, a luat toate foile cu sirurile pe care acesta aplicase alogitmul tocmai invatat si le-a rupt in bucatele. Lui Gigel i-au ramas astfel doar foile cu vectorii auxiliari folositi.
 
h2. Cerinta
 
Neavand timp sa asambleze la loc toate foile, Gigel are nevoie de ajutorul vostru pentru a reconstitui vectorii initiali.
 
h2. Date de Intrare
 
Prima linie a fisierului de intrare $invsc.in$ va contine numarul natural nenul $N$ reprezentand lungimea unui sir pe care Gigel a aplicat algoritmul tocmai invatat. Pe urmatoarele $N$ linii este dat vectorul auxiliar $v$ calculat de Gigel.
 
h2. Date de Iesire
 
Fisierul de iesire $invsc.out$ va contine sirul initial de la care a plecat Gigel, adica $N$ numere naturale nenule distincte cu maxim $8$ cifre, fiecare numar pe o linie separata.
 
h2. Restrictii si precizari
 
* $N &le; 200.000$
* se garanteaza ca pentru fiecare test va exista cel putin o solutie
* in cazul in care exista mai multe solutii se poate afisa oricare dintre ele
 
h2. Exemplu
 
table(example). |_. invsc.in |_. invsc.out |
| 5
1
2
2
2
3
| 5
10
7
6
12 |
 
 
 
==Include(page="template/taskfooter" task_id="invsc")==
References
Visible links
1. file:///home/eval/eval/www/infoarena/docs/arhiva/invsc/invsc_files/filelist.xml
==Include(page="template/taskfooter" task_id="invsc")==

Nu exista diferente intre securitate.

Diferente intre topic forum:

 
737