Fişierul intrare/ieşire:iepuri2.in, iepuri2.outSursăOJI 2008, clasele 11-12
AutorIolanda PopaAdăugată degabitzish1Gabriel Bitis gabitzish1
Timp execuţie pe test0.025 secLimită de memorie4736 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Iepuri2

Un gospodar are N iepuri (pe care i-a numerotat de la 1 la N) si foarte multi morcovi. Ce e mai deosebit in aceasta gospodarie este ca iepurii sunt organizati ierarhic, in functie de varsta, autoritate si nevoile nutritionale. Astfel, fiecare iepure are exact un sef direct (exceptandu-l pe Rila Iepurila, care este seful cel mare, seful tuturor iepurilor). Orice iepure poate avea 0, 1 sau mai multi subordonati directi. Orice iepure-sef va manca cel putin un morcov mai putin decat fiecare dintre subordonatii sai directi. Gospodarul nu se poate hotari cati morcovi sa dea fiecarui iepure si ar vrea sa stie in cate moduri poate imparti morcovi la iepuri stiind ca fiecare iepure poate sa manance minim un morcov si maxim K morcovi.

Cerinta

Scrieti un program care calculeaza numarul de posibilitati modulo 30011 de a imparti morcovi la cei N iepuri stiind ca orice iepure poate manca intre 1 si K morcovi si trebuie sa manance cu cel putin un morcov mai putin decat fiecare dintre iepurii care ii sunt subordonati directi.

Date de intrare

Fisierul de intrare iepuri2.in pe prima linie doua numere naturale N si K, separate printr-un spatiu, reprezentand numarul de iepuri, respectiv numarul maxim de morcovi ce pot fi mancati de un iepure. Pe fiecare din urmatoarele N-1 linii se afla cate doua numere naturale distincte a si b, cuprinse intre 1 si N, separate printr-un spatiu, cu semnificatia ca iepurele a este seful direct al iepurelui b.

Date de iesire

In fisierul de iesire iepuri2.out va contine numarul de moduri de a imparti morcovii conform conditiilor specificate in enunt, modulo 30011.

Restrictii

  • 1 ≤ N, K ≤ 100

Exemplu

iepuri2.iniepuri2.out
9 4
7 2
7 3
7 4
3 5
3 6
5 8
5 9
6 1
9
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content