Fişierul intrare/ieşire:hotel.in, hotel.outSursăLot 2002
AutorMugurel Ionut AndreicaAdăugată de
Timp execuţie pe test0.45 secLimită de memorie65536 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise | Statistici

Hotel

Hotelul "Informatica" este unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Galaciuc. De-a lungul anului multe grupuri de turisti sosesc la acest hotel sau il parasesc la sfarsitul sejurului, asa ca situatia exacta a camerelor libere si ocupate este destul de greu de aflat, mai ales ca hotelul are un numar mare de camere. Dar anul acesta proprietarul hotelului s-a decis ca are nevoie de o schimbare. De aceea v-a angajat pe dumneavoastra pentru a scrie un program eficient, care sa raspunda necesitatilor sale.

Cerinta

Scrieti un program care sa trateze in mod eficient urmatoarele 3 tipuri de instructiuni:

  • tipul 1: sosirea unui grup nou de turisti

Un grup de turisti avand M membri vrea sa ocupe M camere libere numerotate consecutiv. Programului i se va furniza numarul i al camerei de inceput al secventei de camere ocupate de grup si numarul M de membri ai grupului. Se garanteaza ca oricare din camerele i,i+1,.., i+M-1 este libera la momentul respectiv.

  • tipul 2: plecarea unui grup de turisti

Atunci cand pleaca, turistii pleaca in grupuri (nu neaparat cele cu care au venit). Un grup care pleaca si care are M membri paraseste M camere (anterior ocupate) numerotate consecutiv. Programului i se va furniza numarul i al camerei de inceput al secventei de camere eliberate, precum si numarul M de membri ai grupului. Se garanteaza ca toate camerele cu numerele de ordine i,i+1,..,i+M-1 sunt deja ocupate de turisti.

  • tipul 3: intrebarea proprietarului

Proprietarul hotelului poate sa intrebe, din cand in cand, care este lungimea maxima a unei secvente de camere libere numerotate consecutiv. El are nevoie de acest numar pentru a putea sti care este numarul maxim posibil de membri ai unui grup care ar putea fi cazati la hotelul "Informatica".

Date de intrare

Pe prima linie a fisierului hotel.in se vor afla numerele N si P, reprezentand numarul de camere ale hotelului (numerotate de la 1 la N), respectiv numarul de instructiuni care urmeaza. Pe fiecare din urmatoarele P linii se va afla un numar c, reprezentand tipul instructiunii ce va fi descrisa pe linia respectiva:

  • daca c are valoarea 1, atunci el va fi urmat (pe aceeasi linie) de alte 2 numere, i si M, reprezentand numarul primei camere distribuite grupului abia sosit si numarul de membri ai grupului
  • daca c are valoarea 2, atunci el va fi urmat (pe aceeasi linie) de alte 2 numere, i si M, reprezentand numarul primei camere care va fi eliberata de grupul care tocmai pleaca, precum si numarul de membri ai grupului care paraseste hotelul
  • daca c are valoarea 3, el nu va fi urmat de nici un alt numar pe linia respectiva; programul va trebui, insa, sa afiseze in fisierul de iesire lungimea maxima a unei secvente de camere libere numerotate consecutiv.

Date de iesire

In fisierul hotel.out veti afisa, pentru fiecare instructiune de tipul 3, pe cate o linie separata, lungimea maxima a unei secvente de camere libere numerotate consecutiv, luand in considerare instructiunile de tipul 1 si 2 aflate in fisierul de intrare inaintea instructiunii de tip 3 la care se raspunde. Inaintea primei instructiuni, toate camerele sunt libere.

Restrictii si precizari

  • 3 ≤ N ≤ 100.000
  • 3 ≤ P ≤ 200.000
  • In orice camera poate fi cazat la un moment dat un singur turist.

Exemplu

hotel.inhotel.out
12 10
3
1 2 3
1 9 4
3
2 2 1
3
2 9 2
3
2 3 2
3
12
4
4
6
10
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content