Fişierul intrare/ieşire:harta.in, harta.outSursăpreONI 2003
AutorStefan CiobacaAdăugată de
Timp execuţie pe test0.7 secLimită de memorie65536 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise | Statistici

Taramul Nicaieri

Harta "Taramului nicaieri" a fost pierduta, dar din fericire se mai stiu cateva date despre ea. Se stie ca exista N orase intre care se afla diferite drumuri. Drumurile "Taramului nicaieri" sunt un pic mai ciudate deoarece daca exista un drum care pleaca din orasul i si ajunge in orasul j nu exista in mod obligatoriu si un drum care pleaca din orasul j si ajunge in orasul i. De asemenea nu vor exista drumuri care pleaca si ajung in acelasi oras. Si nu vor exista mai multe drumuri identice(adica sa coincida si orasul din care pleaca si cel in care se ajunge).Pentru fiecare oras se stie cate drumuri pleaca din el si cate drumuri ajung in el.

Cerinta

Scrieti un program care determina drumurile de pe harta initiala.

Date de Intrare

Prima linie a fisierului de intrare harta.in contine numarul intreg N, reprezentand numarul de orase. Urmeaza apoi N linii, linia i continand doua numere x,y numarul de drumuri care pleaca din orasul i respectiv numarul de drumuri care intra in orasul i.

Date de Iesire

In fisierul harta.out veti afisa pe prima linie numarul M de drumuri construite, apoi vor urma M linii pe fiecare aflandu-se o pereche de numere a,b cu semnificatia exista un drum care pleaca din a si ajunge in b.

Restrictii

  • 1 ≤ N ≤ 100

Exemplu

harta.inharta.out
4
2 1
0 2
2 1
1 1
5
1 2
1 3
3 2
3 4
4 1
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content