Fişierul intrare/ieşire:furnicik.in, furnicik.outSursăad-hoc
AutorAdăugată deMagnvsDaniel Constantin Anghel Magnvs
Timp execuţie pe test0.2 secLimită de memorie20480 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Furnicik

Se dau N furnici pe o bara de lungime L milimetrii. Se stie pentru fiecare furnica pozitia initiala a acesteia (pozitia la momentul de timp 0), precum si sensul in care aceasta se deplaseaza. Toate furnicile merg cu viteza de 1 milimetru/secunda. Deoarece in viata este bine ca sa nu fie rau, Igah a pus 2 stalpi la capetele barii (un stalp la pozitia 0 si unul la pozitia L). Stiind ca in momentul in care o furnica se ciocneste de un stalp, sau de o alta furnica, aceasta isi schimba sensul de mers (isi pastreaza viteza), sa se determine pentru fiecare furnica i, pozitia acesteia dupa T secunde.

Date de intrare

Fişierul de intrare furnicik.in va contine pe prima linie 3 numere naturale N, L si T. Pe urmatoarele N linii vor fi cate 2 numere naturale pozi si sensi, reprezentand pozitia initiala si sensul de mers a furnicii i. (daca sensul este 0, furnica porneste in stanga; daca sensul este 1, furnica porneste in dreapta). Furnicile sunt sortate in ordine crescatoare dupa pozitie.

Date de ieşire

Fişierul de ieşire furnicik.out va contine N numere naturale reprezentand pozitiile celor N furnici dupa T secunde de mers.

Restricţii

  • 1 ≤ N ≤ 100.000
  • 0 ≤ pozi ≤ L ≤ 1.000.000.000
  • 1 ≤ T ≤ 2.000.000.000

Exemplu

furnicik.infurnicik.out
2 10 3
1 0
5 1
2 8
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?