Fişierul intrare/ieşire:furnica.in, furnica.outSursăHappy Coding 2007
AutorMugurel Ionut AndreicaAdăugată demugurelionutMugurel-Ionut Andreica mugurelionut
Timp execuţie pe test0.1 secLimită de memorie67583 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Furnica

O furnicuta se afla intr-un musuroi de forma patratica, alcatuit din incaperi care au la randul lor forma patratica. Intr-o zi, furnicuta pleaca din incaperea ei, si incepe sa se plimbe prin musuroi. In fiecare zi, ea va trece din incaperea in care se afla intr-o incapere alaturata, prin care, eventual, a mai trecut intr-o zi anterioara. O incapere alaturata se defineste ca fiind un patrat cu care camera (patratul) in care se afla furnicuta are o latura in comun. Furnicuta nu ramane doua zile la rand in aceeasi camera.

Pozitia initiala a furnicutei este ori in centrul musuroiului, ori in coltul din stanga-sus al acestuia, ca in figura:

Dandu-se numarul de zile care au trecut de la inceputul plimbarii furnicutei si pozitia sa initiala (centru sau stanga-sus), sa se determine numarul minim de incaperi din musuroi in care trebuie cautata furnicuta, pentru a fi siguri ca aceasta va fi gasita. Numarul de incaperi de pe laturile musuroiului se considera a fi mult mai mare decat numarul de zile in care se plimba furnicuta.

Date de intrare

De pe prima linie a fisierului furnica.in se citeste un caracter: "C", daca pozitia initiala a furnicutei este in centrul musuroiului, respectiv "S", daca este in coltul din stanga-sus. De pe a doua linie se va citi numarul t de zile trecute de la inceputul plimbarii.

Date de iesire

In fisierul furnica.out se va scrie, pe prima (si singura) linie numarul minim de incaperi ale musuroiului in care trebuie cautata furnicuta, pentru a fi siguri ca o vom gasi (intr-una din ele).

Restrictii

  • 0 ≤ t ≤ 30 000

Exemple

furnica.infurnica.out
S
17
90
C
16
289
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content