Diferente pentru problema/fraud intre reviziile #27 si #33

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

- Dacă robotul este incorect (a se citi hoţ), el îi va spune unchiului că a cheltuit o sumă egală cu $ceil(S + X * S)$ unde $X$ este un număr din mulţimea ${0.01, 0.02, 0.03, 0.04, 0.05}$. $X$ este ales aleator uniform din această mulţime. *$X$ este regenerat în fiecare zi*. Cu alte cuvinte, robotul va mări suma arătată unchiului cu un procent ales aleator între $1$ şi $5$ şi apoi o va rotunji superior la un întreg.
- Unchiul îţi oferă sumele arătate de robot pentru ultimele $365$ de zile şi atât. Nu ştie nici ce preţuri au brânzeturile, nici ce submulţimi a ales robotul în fiecare zi, ci presupune doar că acestea au fost generate conform algoritmului de mai sus.
Poţi ghici doar din sumele arătate de robot dacă acesta este corect sau incorect? Mai exact, vei primi $200$ de seturi de date, fiecare conţinând $365$ de sume. Pentru fiecare set, algoritmul de generare a fost rulat *independent* şi s-a ales aleator uniform dacă setul este generat cu un robot corect sau unul incorect. Tu trebuie să analizezi datele şi să afişezi pentru fiecare set dacă crezi că robotul care a produs sumele respective este corect sau incorect. Pentru a rezolva această problemă trebuie să ghiceşti răspunsul corect pentru cel puţin *$196/200$* din seturi.
Poţi ghici doar din sumele arătate de robot dacă acesta este corect sau incorect? Mai exact, vei primi $200$ de seturi de date, fiecare conţinând $365$ de sume. Fiecare set a fost generat folosind algoritmul de mai sus şi pentru fiecare s-a ales aleator uniform dacă setul este generat cu un robot corect sau unul incorect. În particular, te rugăm să notezi că preţurile brânzeturilor sunt generate independent în fiecare set. Tu trebuie să analizezi datele şi să afişezi pentru fiecare set dacă crezi că robotul care a produs sumele respective este corect sau incorect. Pentru a rezolva această problemă trebuie să ghiceşti răspunsul corect pentru cel puţin *$196/200$* din seturi.
h2. Date de intrare
h2. Restricţii
* Fiecare set de date este generat independent.
* Va exista un singur fişier de test, acesta conţinând $200$ de seturi, conform descrierii de mai sus.
* Comisia are o soluţie pentru care probabilitatea de a rezolva mai puţin de *$196$* de seturi este neglijabilă.
* Va exista un singur fişier de test, acesta conţinând $200$ de seturi, conform descrierii de mai sus. Fişierul este acelaşi pentru toţi participanţii concursului şi rămâne fix pe perioada acestuia.
* Fiindcă problema implică multiple elemente aleatoare, se poate argumenta că orice soluţie a unui concurent, oricât de performantă, poate ghici mai puţin de $196$ de seturi din "ghinion". Garantăm că există cel puţin o soluţie pentru care "ghinionul" are un efect minor. În particular, soluţia oficială a fost rulată pe $10.000$ de fişiere diferite generate conform enunţului, rezolvându-le corect pe toate.
h2. Exemplu
h3. Explicaţie
Nu putem reda un exemplu complet, din cauza dimensiunilor prea mari ale fişierului. Exemplul de mai sus este ales să ilustreze formatul fişierului şi nu este neaparat un fragment dintr-un fişier generat prin algoritmul din enunţ.
Nu putem reda un exemplu complet, din cauza dimensiunilor prea mari ale fişierului. Exemplul de mai sus este ales să ilustreze formatul fişierului şi nu este neaparat un fragment dintr-un fişier generat prin algoritmul din enunţ. Valorile afişate în fişierul de ieşire sunt de asemenea lipsite de semnificaţie.
== include(page="template/taskfooter" task_id="fraud") ==

Nu exista diferente intre securitate.

Topicul de forum nu a fost schimbat.