Pagini recente » Atasamentele paginii Clasament cercalgotm_pregatire_acm | Diferente pentru problema/ssdj intre reviziile 3 si 2 | Diferente pentru problema/semipal intre reviziile 10 si 11 | Atasamentele paginii Inv | Diferente pentru problema/flux intre reviziile 2 si 1
Diferente pentru
problema/flux intre reviziile
#2 si
#1
Nu exista diferente intre titluri.
Diferente intre continut:
== include(page="template/taskheader" task_id="flux") ==
In oras exista $N$ rezervoare legate intre ele prin $M$ conducte. Rezervorul cu numarul $1$ este sursa, iar rezervorul cu numarul $N$ este destinatia. Pentru fiecare conducta se cunoaste volumul de apa care poate trece prin ea. Pentru fiecare rezervor se stie ca volumul de apa care intra in respectivul rezervor este egal cu volumul de apa care iese din respectivul rezervor (lucru care nu este valabil pentru sursa si destinatie).
In plus se mai impune urmatoarea restrictie: pentru oricare doua rezervoare $i$ si $j$ suma volumelor de apa ce trec prin conductele unui drum arbitrar de la $i$ la $j$ este constanta.
h2. Cerinta
Calculati volumul maxim de apa care poate ajunge la destinatie intr-o astfel de retea.
Poveste si cerinta...
h2. Date de intrare
In fisierul de intrare $flux.in$ se afla pe prima linie {$N$}, numarul de rezervoare. Pe a doua linie se afla {$M$}, numarul de conducte. Urmeaza apoi $M$ linii pe care se afla triplete $a$ $b$ $c$ cu semnificatia ca exista o conducta de capacitate $c$ intre $a$ si {$b$}.
...
h2. Date de iesire
Fisierul de iesire $flux.out$ va contine o singura linie pe care se afla volum maxim de apa care poate ajunge la destinatie.
...
h2. Restrictii
* {$2 ≤ N ≤ 100}
* {$1 ≤ M ≤ 5.000}
* {$1 ≤ c ≤ 10.000}
* Pentru rezultat se accepta o eroare de {$10^-3^$}
* $... ≤ ... ≤ ...$
h2. Exemplu
Nu exista diferente intre securitate.
Topicul de forum nu a fost schimbat.