Fişierul intrare/ieşire:examen.in, examen.outSursăAlgoritmiada 2016 Runda 3 Juniori
AutorEugenie Daniel PosdarascuAdăugată deeudanipEugenie Daniel Posdarascu eudanip
Timp execuţie pe test0.15 secLimită de memorie20480 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Examen

Sa treci un examen e ca trecutul pe zebra,
Te uiti mai intai in stanga si in dreapta.

La un examen, N studenti sunt asezati la o masa circulara. Acestia au de rezolvat o singura problema. Dupa multe calcule, fiecare a ajuns la rezultatul lui propiu. Desigur, nimeni nu e sigur daca acest rezultat e bun sau nu. Astfel, instinctul i-a facut pe toti sa se uite in stanga si in dreapta. In loc sa isi treaca propriul rezultat, ei au trecut suma rezultatelor celor 2 vecini ai sai.

In ultimul minut, un val imens de constiinta i-a lovit pe toti deodata. Repede ei au realizat ca nu or sa ajunga nicaieri in viata daca triseaza si in final s-au hotarat sa isi treaca propiul lor rezultat. Problema e ca toata lumea a pierdut ciorna cu rezultatul initial. Singura informatie pe care o au la dispozitie este suma rezultatelor celor 2 vecini. Ajutati studentii sa ajunga pe calea cea dreapta prin reconstituirea rezultatelor initiale.

Date de intrare

Fişierul de intrare examen.in va contine un numar natural N, numarul de stundeti. Pe urmatoarea linie se afla N valori, cea de a i-a reprezentand informatia studentului i.

Date de ieşire

Fişierul de ieşire examen.out va contine pe o singura linie N numere naturale reprezentand rezultatele initiale ale celor N elevi. In cazul in care solutia nu este unica, afisati -1.

Restricţii

  • 4 ≤ N ≤ 100.000
  • Rezultatele initiale sunt numere intregi din intervalul [-1.000.000.000, 1.000.000.000]
  • Vecinii studentului 1 sunt 2 si N. Vecinii studentului N sunt 1 si N - 1
  • Se garanteaza ca exista cel putin o configuratie a rezultatelor initiale care sa satisfaca conditiile din datele de intrare

Exemplu

examen.inexamen.out
5
6 13 11 10 10
4 5 9 6 1
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?