Atenţie! Aceasta este o versiune veche a paginii, scrisă la 2021-04-08 20:14:38.
Revizia anterioară   Revizia următoare  

 

Fişierul intrare/ieşire:elhc.in, elhc.outSursăONSEPI 2021, clasa a 9-a
AutorAlexandru Petrescu, Stefania Ionescu, Vlad GavrilaAdăugată deAndrei-27Arhire Andrei Andrei-27
Timp execuţie pe test0.15 secLimită de memorie32000 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Elhc

După şase ani de lucru, Charles a terminat de curăţat instalaţiile pentru producerea negrului de fum din Copşa Mică. Pentru a se ţine departe de mesele de Blackjack, el s-a angajat la CERN, unde va lucra la noul accelerator de particule numit Even Larger Hadron Collider (ELHC).

ELHC are forma unui tunel circular cu o circumferinţă de P kilometri, P fiind un număr prim. De-a lungul tunelului sunt plasaţi P senzori numerotaţi de la 0 la P-1, distanţa dintre doi senzori consecutivi fiind de exact 1 kilometru.

Un experiment efectuat în ELHC constă în studierea unei particule de tip G, 1 ≤ G < P. Dacă această particulă este ridicată la nivelul de energie k şi este lansată din dreptul senzorului 0 în direcţia senzorului 1, ea va parcurge exact G^k kilometri prin tunel şi apoi se va dezintegra, declanşând în acel moment senzorul s în dreptul căruia are loc dezintegrarea particulei.

Se consideră că experimentul are date complete dacă, lansând P-1 particule de tip G ridicate la toate nivelurile de energie k de la 1 la P-1, este posibil să declanşăm toţi senzorii s numerotaţi cu valori între 1 şi P-1, adică toţi senzorii din tunel mai puţin senzorul 0.

Dându-se T perechi de numere G şi P, determinaţi dacă experimentul pentru studierea particulei de tip G într-un tunel de circumferinţă P produce date complete.

Date de intrare

Fişierul de intrare elhc.in conţine pe prima linie un număr T, reprezentând numărul de experimente care vor fi efectuate. Pe fiecare din următoarele T linii se află câte două numere G şi P separate printr-un spaţiu, reprezentând efectuarea unui experiment cu o particulă de tip G într-un tunel de circumferinţă P.

Date de ieşire

În fişierul de ieşire elhc.out se va afla o singură linie cu T biţi scrişi unul după altul, adică fără spaţii între ei. Al i-ulea bit este 1 dacă pentru cel de-al i-lea experiment putem obţine date complete, şi 0 în caz contrar.

Restricţii

  • 1 ≤ T ≤ 103,
  • 1 ≤ G < P < 109,
  • P este un număr prim,
  • Subtask 1 - 7 puncte - P ≤ 100,
  • Subtask 2 - 14 puncte - P ≤ 10^4^^,
  • Subtask 3 - 53 de puncte - P ≤ 10^6^^,
  • Subtask 4 - 26 de puncte - nu există restricţii suplimentare.

Exemplu

elhc.inelhc.out
This is some
text written on
multiple lines.
This is another
text written on
multiple lines.

Explicaţie

...

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?