Diferente pentru problema/doipe intre reviziile #4 si #17

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

== include(page="template/taskheader" task_id="doipe") ==
Pentru orice permutare de n elemente putem determina un sir de n-1 relatii (relatiile folosite fiind < sau >). Daca al i-lea element al permutarii este mai mic decat al i+1-lea element, al i-lea element al sirului de relatii va fi <, in caz contrar, al i-lea element al sirului de relatii va fi >. De exemplu pentru permutarea (1,3,2,4) de patru elemente determinam sirul (<, >, <). Va trebui sa determinati cate permutari de n elemente exista carora le corespunde un anumit sir de relatii. Ne intereseaza doar restul impartirii acestui numar la 29997.
Pentru orice permutare de $N$ elemente putem determina un sir de $N-1$ relatii (relatiile folosite fiind $<$ sau $>$). Daca al $i$-lea element al permutarii este mai mic decat al $i+1$-lea element, al $i$-lea element al sirului de relatii va fi $<$, in caz contrar, al $i$-lea element al sirului de relatii va fi $>$. De exemplu pentru permutarea $(1,3,2,4)$ de patru elemente determinam sirul $(<, >, <)$. Va trebui sa determinati cate permutari de $N$ elemente exista carora le corespunde un anumit sir de relatii. Ne intereseaza doar restul impartirii acestui numar la $29997$.
h2. Date de intrare
Pe prima linie a fisierului doipe.in se va afla num???rul t semnificand numarul testelor din fisier. Pe urmatoarele 2*t linii se vor afla informatii despre fiecare test. Astfel pe linia 2*k (1&le;k&le;t) se va alfa numarul n, iar pe linia 2*k+1 (1&le;k&le;t), sirul de relatii.
Pe prima linie a fisierului $doipe.in$ se va afla numarul $T$ semnificand numarul testelor din fisier. Pe urmatoarele $2*T$ linii se vor afla informatii despre fiecare test. Astfel pe linia $2*k$ ({$1 &le; k &le; T$}) se va alfa numarul $N$, iar pe linia $2*k+1$ ({$1 &le; k &le; T$}), sirul de relatii.
h2. Date de iesire
Fisierul doipe.out  va trebui sa contina exact t linii. Pe a i-a linie va trebui sa se afle raspunsul pentru al i-lea test din fisierul de intrare.
Fisierul $doipe.out$  va trebui sa contina exact $T$ linii. Pe a $i$-a linie va trebui sa se afle raspunsul pentru al $i$-lea test din fisierul de intrare.
h2. Restrictii
* 1 &le; t &le; 20
* 1 &le; n &le; 2000
* 40% din fisierele de test vor avea toate valorile lui n mai mici sau egale cu 16
* 70% din fisierele de test vor avea toate valorile lui n mai mici sau egale cu 2000
* $1$ &le; $T$ &le; $20$
* $1$ &le; $N$ &le; $2.000$
* 40% din fisierele de test vor avea toate valorile lui N mai mici sau egale cu $16$
* 70% din fisierele de test vor avea toate valorile lui N mai mici sau egale cu $200$
h2. Exemplu
10
<><<<><<<
15
<<>>><><>>><><>
<<>>><><>>><><
| 1
2896
17401
|
== include(page="template/taskfooter" task_id="Doipe") ==
== include(page="template/taskfooter" task_id="doipe") ==
 
 
 

Nu exista diferente intre securitate.

Diferente intre topic forum:

 
1541