Diferente pentru problema/criptare2 intre reviziile #6 si #24

Diferente intre titluri:

criptare2
Criptare2

Diferente intre continut:

== include(page="template/taskheader" task_id="criptare2") ==
Alice doreste sa ii trimita N cuvinte criptate lui Bob. Pentru fiecare cuvant wi din cele N, Alice are cate o cheie Ki cu care cripteaza fiecare mesaj. O cheie Ki consta intr-o functie bijectiva f : SIGMA -> SIGMA.
Notam criptarea unui cuvant wi=a1a2...aq cu cheia Ki: E(ki, wi):= f(a1)f(a2)...f(aq) si multimea S = {E(ki, wi)} or i {1,N}.
Alice doreşte să îi trimită <tex>N</tex> cuvinte "criptate":http://en.wikipedia.org/wiki/Encryption lui Bob. Pentru fiecare cuvânt <tex>w_i</tex>din cele <tex>N</tex>, Alice are câte o cheie <tex>k_i_</tex> cu care criptează fiecare mesaj. O cheie <tex>k_i</tex> constă într-o funcţie bijectivă <tex> f_i : \Sigma \rightarrow \Sigma, \Sigma \subseteq \{a, b, \dots, z\} </tex>.
Informal, o cheie determina felul in care literele dintr-un cuvant vor fi inlocuite cu alte litere.
Fie un cuvânt <tex> w_i = a_1a_2\dots a_q $ unde a_i \in \Sigma </tex> din cele deţinute de Alice.
Notăm cu <tex>E(k_i, w_i):=f(a_1)f(a_2)...f(a_q) </tex> criptarea cuvântului <tex> w_i </tex> cu cheia <tex>k_i</tex> iar mulţimea <tex> $S:= \mid E(k_i, w_i) \forall i \in \{1, \dots, N\} \mid$ </tex>.
Din nefericire, Tractorel reuseste sa intercepteze cele N mesaje pe care Alice incearca sa i le trimita lui Bob iar acesta primeste in locul lor M cuvinte.
Bob apeleaza la ajutorul vostru pentru detecta pentru fiecare cuvant $W{~i~}$ din cele M primite de la Tractorel daca apartine multimii S. Aveti sansa sa raspundeti cu 1 in caz afirmativ, 0 pentru negativ.
Informal, o cheie determină felul în care se face substituţia caracterelor dintr-un cuvânt.
Din nefericire, Tractorel reuşeşte să intercepteze cele <tex>N</tex> mesaje pe care Alice încearcă să i le trimită lui Bob iar acesta primeşte în locul lor $M$ cuvinte de la Tractorel.
 
Bob apelează la ajutorul vostru pentru detecta pentru fiecare cuvânt <tex>w_i</tex> din cele $M$ primite de la Tractorel dacă aparţine mulţimii <tex>S</tex> definite anterior. Aveţi ocazia să răspundeţi cu $1$ în caz afirmativ, $0$ pentru negativ.
h2. Date de intrare
Fişierul de intrare $criptare2.in$ contine 4 linii. Pe prima linie se afla un numar intreg N, pe urmtoarea linie aflandu-se cele N cuvinte pe care le va cripta Alice separate printr-un spatiu. Pe linia 3 se afla un numar natural M iar pe linia 4 cele $M$ cuvinte pe care le-a primit Bob.
Fişierul de intrare $criptare2.in$ contine $4$ linii. Pe prima linie se află un număr natural <tex>N</tex>, pe următoarea linie aflându-se cele <tex>N</tex> cuvinte pe care le va cripta Alice, separate printr-un spaţiu. Pe a $3$-a linie se află un număr natural $M$ iar pe linia a $4$-a cele $M$ cuvinte pe care le-a primit Bob de la Tractorel.
h2. Date de ieşire
În fişierul de ieşire $criptare2.out$ se vor afla M intregi, cate unul pe fiecare linie. Pe linia i aflandu-se un singur numar din multimea {0,1} reprezentand raspunsul pentru cuvantul $i$ din cele M.
În fişierul de ieşire $criptare2.out$ se vor afla $M$ întregi, câte unul pe fiecare linie. Pe linia $i$ aflându-se un singur număr din mulţimea ${0,1}$ reprezentând răspunsul pentru cuvântul $i$ trimis de Tractorel din cele $M$.
h2. Restricţii
* $... &le; ... &le; ...$
* $1 &le; N &le; 20000$
* $1 &le; M &le; 20000$
* Din motive obscure, lungimea unui cuvânt <tex>w_i</tex> nu depaseste $26$
h2. Exemplu
table(example). |_. criptare2.in |_. criptare2.out |
| 3
uyrgyp kfhi osvkr
8
grp srta yhiqhk wxhpo zw xekw m f
| 0
1
| 5
en abcbz un oifalzeil zbqbikepe
10
ne vedem dar nu prea pe infoarena dimineata tractorel valoare
| 1
1
0
1
0
1
1
1
0
0
|
h3. Explicaţie
...
"ne" se poate cripta in "en" sau "un". "vedem" in "abcbz". "nu" -> {"en", "un"}, "pe" -> {"en", "un"}, "infoarena" -> {oifalzeil}, "dimineata" -> "zbqbikep".
== include(page="template/taskfooter" task_id="criptare2") ==

Nu exista diferente intre securitate.

Diferente intre topic forum:

 
10191