Diferente pentru problema/cri intre reviziile #8 si #17

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

== include(page="template/taskheader" task_id="cri") ==
Furnicuţa şi-a construit un depozit pentru grăunţe pe o suprafaţă de teren dreptunghiulară şi l-a compartimentat în N*M camere identice, de formă pătratică, dispuse câte M pe direcţia Ox şi câte N pe direcţia Oy. Din fiecare cameră se poate intra în orice cameră învecinată cu ea (cameră care are un perete comun cu aceasta).
În fiecare cameră, identificată prin coordonatele sale, ca în desenul de mai jos în care N={$5$} şi M={$4$}, furnica a depozitat o cantitate de grăunţe. De exemplu, în camera de coordonate (i,j) este depozitată cantitatea C ~i j~ de grăunţe.
Atât intrarea cât şi ieşirea din depozit se poate face doar prin cele patru camere din colţurile depozitului, adică cele de coordonate ({$1$}, $1$), ({$1$}, M), (N, $1$) şi (N, M) care comunică cu exteriorul.
Pentru a asigura circulaţia aerului în depozit, furnica a montat un sistem de ventilaţie în camera de coordonate (X,Y).
Văzând ce multe grăunţe are furnica pentru iarnă, vecinul ei, leneşul greieraş Cri, s-a hotărât să fure din ele.
Cri s-a gândit să intre în depozit prin sistemul de ventilaţie din camera de coordonate (X,Y) şi să iasă prin una din cele 4 camere din colţurile depozitului care comunică cu exteriorul.
{!>problema/cri?x1.jpg!}
A studiat planul depozitului şi a împărţit camerele în patru zone:
p<>. Furnicuţa şi-a construit un depozit pentru grăunţe pe o suprafaţă de teren dreptunghiulară şi l-a compartimentat în {$N*M$} camere identice, de formă tratică, dispuse câte $M$ pe direcţia $Ox$ şi câte $N$ pe direcţia $Oy$. Din fiecare cameră se poate intra în orice cameră învecinată cu ea (cameră care are un perete comun cu aceasta).
* prima zonă, numerotată cu $1$, conţine toate camerele de cordonate (i,j) cu $1$ &le; i &le; X şi $1$ &le; j &le; Y, cu ieşirea prin camera de coordonate (1,1)
p<>. În fiecare cameră, identificată prin coordonatele sale, ca în desenul de mai jos în care {$N = 5$} şi {$M = 4$}, furnica a depozitat o cantitate de grăunţe. De exemplu, în camera de coordonate $(i, j)$ este depozitată cantitatea $C$~$IJ$~ de grăunţe.
* a doua zonă, numerotată cu 2, coine toate camerele de cordonate (i,j) cu $1$ &le; i &le; X şi Y &le; j &le; M, cu ieşirea prin camera de coordonate (1,M)
p<>. Atât intrarea cât şi ieşirea din depozit se poate face doar prin cele patru camere din colţurile depozitului, adică cele de coordonate $(1, 1)$, $(1, M)$, $(N, 1)$ şi $(N, M)$ care comunică cu exteriorul.
* a treia zonă, numerota cu 3, conţine toate camerele de cordonate (i,j) cu X &le; i &le; N şi 1 &le; j &le; Y, cu iirea prin camera de coordonate (N,1)
p<>. Pentru a asigura circulaţia aerului în depozit, furnica a montat un sistem de ventilaţie în camera de coordonate $(X, Y)$.
* a patra zonă, numerotată cu 4, coine toate camerele de cordonate (i,j) cu X &le; i &le; N şi Y &le; j &le; M, cu ieşirea prin camera de coordonate (N,M)
p<>. zând ce multe grăunţe are furnica pentru iarnă, vecinul ei, leneşul greieraş Cri, s-a hotărât  fure din ele.
Cri va intra doar într-una din cele patru zone şi va fura grăunţele doar din camerele conţinute de zona aleasă. Pentru a nu declanşa alarma furnicuţei, el va trebui să treacă cel mult o dată prin fiecare cameră din zonă, să fure întreaga cantitate de grăunţe din aceasta şi să iasă din depozit prin camera ce comunică cu exteriorul, corespunzătoare zonei alese.
Cri va trebui să aleagă zona în care va intra astfel încât cantitatea totală T de grăunţe furate să fie maximă, iar numărul K de camere prin care va trece să fie minim.
p<>. Cri s-a gândit să intre în depozit prin sistemul de ventilaţie din camera de coordonate $(X, Y)$ şi să iasă prin una din cele 4 camere din colţurile depozitului care comunică cu exteriorul.
h2. Cerinţă
p<>. A studiat planul depozitului şi a împărţit camerele în patru zone:
Scrieţi un program care să determine numerele naturale Z, T şi K, unde Z reprezintă numărul zonei pe care va trebui s-o aleagă Cri astfel încât cantitatea totală T de grăunţe furate să fie maximă, iar numărul K de camere prin va trece să fie minim.
* prima zonă, numerotată cu $1$, conţine toate camerele de cordonate $(i, j)$ cu $1$ $&le;$ {$i$} $&le;$ {$X$} şi $1$ $&le;$ {$j$} $&le;$ {$Y$}, cu ieşirea prin camera de coordonate $(1, 1)$
* a doua zonă, numerotată cu $2$, conţine toate camerele de cordonate $(i, j)$ cu $1$ $&le;$ {$i$} $&le;$ {$X$} şi {$Y$} $&le;$ {$j$} $&le;$ {$M$}, cu ieşirea prin camera de coordonate $(1, M)$
* a treia zonă, numerotată cu $3$, conţine toate camerele de cordonate $(i, j)$ cu {$X$} $&le;$ {$i$} $&le;$ {$N$} şi $1$ $&le;$ {$j$} $&le;$ {$Y$}, cu ieşirea prin camera de coordonate $(N, 1)$
* a patra zonă, numerotată cu $4$, conţine toate camerele de cordonate $(i, j)$ cu {$X$} $&le;$ {$i$} $&le;$ {$N$} şi {$Y$} $&le;$ {$j$} $&le;$ {$M$}, cu ieşirea prin camera de coordonate $(N, M)$
h2. Date de intrare
p<>. Cri va intra doar într-una din cele patru zone şi va fura grăunţele doar din camerele conţinute de zona aleasă. Pentru a nu declanşa alarma furnicuţei, el va trebui să treacă cel mult o dată prin fiecare cameră din zonă, să fure întreaga cantitate de grăunţe din aceasta şi să iasă din depozit prin camera ce comunică cu exteriorul, corespunzătoare zonei alese.
Fişierul de intrare $cri.in$ conţine pe prima linie cele patru numere naturale nenule N M X Y, separate prin câte un spaţiu, cu semnificaţia din enunţ. Pe fiecare dintre următoarele N linii se află câte M numere naturale nenule, separate prin câte un spaţiu, reprezentând cantitatea de grăunţe C ~i j~ depozitată în camera de coordonate (i,j) pentru 1 &le; i &le; N şi 1 &le; j &le; M.
p<>. Cri va trebui  aleagă zona în care va intra astfel încât cantitatea totală $T$ de grăunţe furate  fie maxi, iar numărul $K$ de camere prin care va trece  fie minim.
h2. Date de ieşire
 
Fişierul de ieşire $cri.out$ va conţine, pe o singură linie, cele trei numere naturale Z T K determinate de program, separate prin câte un spaţiu, în această ordine.
h2. Cerinţă
h2. Restricţii
Scrieţi un program care să determine numerele naturale $Z$, $T$ şi $K$, unde $Z$ reprezintă numărul zonei pe care va trebui s-o aleagă Cri astfel încât cantitatea totală $T$ de grăunţe furate să fie maximă, iar numărul $K$ de camere prin va trece să fie minim.
* $3 &le; N &le; 500$
h2. Date de intrare
* $3 &le; M &le; 500$
Fişierul de intrare $cri.in$ conţine pe prima linie cele patru numere naturale nenule {$N M X Y$}, separate prin câte un spaţiu, cu semnificaţia din enunţ. Pe fiecare dintre următoarele $N$ linii se află câte $M$ numere naturale nenule, separate prin câte un spaţiu, reprezentând cantitatea de grăunţe $C$~$IJ$~ depozitată în camera de coordonate $(i, j)$ pentru $1$ $&le;$ $i$ $&le;$ $N$ şi $1$ $&le;$ $j$ $&le;$ $M$.
* $2 &le; X &le; N$
h2. Date de ieşire
* $2 &le; Y &le; M$
Fişierul de ieşire $cri.out$ va conţine, pe o singură linie, cele trei numere naturale $Z T K$ determinate de program, separate prin câte un spaţiu, în această ordine.
* $1 &le; C ~i j~ &le; 8 000 (1 &le; i &le; N şi 1 &le; j &le; N$
h2. Restriii
* $Dacă există zone pentru care se obţine aceeaşi cantitate totală maximă T de grăunţe şi se trece prin acelaşi număr minim K de camere, se va alege zona numerotată cu numărul cel mai mic.$
* $3$ $&le;$ $N$ $&le;$ $500$
* $3$ $&le;$ $M$ $&le;$ $500$
* $2$ $&le;$ $X$ $&le;$ $N$
* $2$ $&le;$ $Y$ $&le;$ $M$
* $1$ $&le;$ $C$~$IJ$~ $&le;$ $8 000$ $(1 &le; i &le; N şi 1 &le; j &le; N)$
* $Dacă există zone pentru care se obţine aceeaşi cantitate totală maximă $T$ de grăunţe şi se trece prin acelaşi număr minim $K$ de camere, se va alege zona numerotată cu numărul cel mai mic.$
 
* Se acordă
** $20%$ din punctaj pentru determinarea corectă a numărului $Z$
** $40%$ din punctaj pentru determinarea corectă a numărului $T$
** $40%$ din punctaj pentru determinarea corectă a numărului $K$
h2. Exemplu
h3. Explicaţie
!problema/cri?x1.jpg!
 
Camera de pornire are coordonatele (2,3), iar N=5 şi M=4.
Zona 1 conţine camerele de coordonate: (1,1), (1,2), (1,3), (2,1), (2,2), (2,3). Cantitatea maximă de grăunţe pe care o poate fura Cri este 18 trecând prin 6 camere.
Zona 2 conţine camerele de coordonate: (1,3), (1,4), (2,3), (2,4). Cantitatea maximă de grăunţe pe care o poate fura Cri este 45 trecând prin 3 camere.
Zona 3 conţine camerele de coordonate: (2,1), (2,2), (2,3), (3,1), (3,2), (3,3), (4,1), (4,2), (4,3), (5,1), (5,2), (5,3). Cantitatea maximă de grăunţe pe care o poate fura Cri este 45 trecând prin 12 camere.
Zona 4 conţine camerele de coordonate: (2,3), (2,4), (3,3), (3,4), (4,3), (4,4), (5,3), (5,4). Cantitatea maximă de grăunţe pe care o poate fura Cri este 43 trecând prin 7 camere.
Astfel, Cri va intra în zona Z=2, va fura cantitatea maximă de grăunţe T=45 trecând prin numărul K=3 minim de camere.
Camera de pornire are coordonatele $(2, 3)$, iar $N = 5$ şi $M = 4$.
Zona $1$ conţine camerele de coordonate: $(1, 1), (1, 2), (1, 3), (2, 1), (2, 2), (2, 3)$. Cantitatea maximă de grăunţe pe care o poate fura Cri este $18$ trecând prin $6$ camere.
Zona $2$ conţine camerele de coordonate: $(1, 3), (1, 4), (2, 3), (2, 4)$. Cantitatea maximă de grăunţe pe care o poate fura Cri este $45$ trecând prin $3$ camere.
Zona $3$ conţine camerele de coordonate: $(2, 1), (2, 2), (2, 3), (3, 1), (3, 2), (3, 3), (4, 1), (4, 2), (4, 3), (5, 1), (5, 2), (5, 3)$. Cantitatea maximă de grăunţe pe care o poate fura Cri este $45$ trecând prin $12$ camere.
Zona $4$ conţine camerele de coordonate: $(2, 3), (2, 4), (3, 3), (3, 4), (4, 3), (4, 4), (5, 3), (5, 4)$. Cantitatea maximă de grăunţe pe care o poate fura Cri este $43$ trecând prin $7$ camere.
Astfel, Cri va intra în zona $Z = 2$, va fura cantitatea maximă de grăunţe $T = 45$ trecând prin numărul $K = 3$ minim de camere.
== include(page="template/taskfooter" task_id="cri") ==
 
== include(page="template/taskfooter" task_id="cri") ==

Nu exista diferente intre securitate.

Diferente intre topic forum:

 
5512