Fişierul intrare/ieşire:clasamente.in, clasamente.outSursăACM ICPC Faza Nationala 2015
AutorIonut BogdanescuAdăugată deswift90Ionut Bogdanescu swift90
Timp execuţie pe test2 secLimită de memorie65536 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Clasamente

Gigel si-a descoperit pasiunea pentru clasamente. Un exemplu de clasament este abc, unde a se afla pe pozitia 3, b pe pozitia 2 si c pe pozitia 1. Mai general, pentru un sir de caractere de lungime L, cel mai din stanga caracter se afla pe pozitia L si cel mai din dreapta pe pozitia 1. Distanta dintre doua clasamente este definita ca suma din modulul diferentei dintre pozitiile pe care apare fiecare caracter din cele doua clasamente. Daca un caracter nu apare intr-unul din cele doua clasamente, atunci pozitia lui este considerata ca fiind 0. De exemplu, distanta dintre ana si danna este 9 ( 5 de la d, 1 de la primul a, 1 de la primul n, 2 de la al doilea n si 0 de la al doilea a ).
Gigel are mai multe seturi de clasamente. Pentru fiecare set de clasamente el a gasit un clasament X care are suma distantelor de la X la fiecare clasament din set minima. El este curios sa afle daca si voi puteti afla care este valoarea acestei sume.

Date de intrare

Fişierul de intrare clasamente.in contine pe prima T, numarul de teste. Fiecare test este de forma urmatoare: pe prima linie se afla N, numarul de clasamente. Pe urmatoarele N linii se afla cate un clasament dat sub forma unui sir de caractere.

Date de ieşire

Fişierul de ieşire clasamente.out contine T linii, pe fiecare linie distanta minima pentru clasamentele gasite de Gigel.

Restricţii

  • T = 10
  • 1 ≤ N ≤ 100
  • 1 ≤ numar caractere distincte dintr-un test ≤ 60, unde clasamentul aa contine 2 caractere distincte codificate a1 si a2 (vezi exemplu)

Exemplu

clasamente.inclasamente.out
2
3
abc
cd
acbd
2
ana
danna
11
9

Explicaţie

Pentru primul exemplu un clasament posibil gasit de Gigel este acd. Acesta are distanta 4 (0 (a) + 2 (b) + 1 ( c) + 1 (d) ) fata de primul clasament, distanta 3 (3 (a) + 0 ( c) + 0 (d) ) fata de cel de-al doilea si distanta 4 (1 (a) + 2 (b) + 1 ( c) + 0 (d)) fata de cel de-al treilea. Suma distantelor este 11. Daca clasamentul gasit de Gigel ar fi abc, atunci se observa ca suma distantelor este tot 11.
Al doilea exemplu este descris in enunt.

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?