Diferente pentru problema/ciur intre reviziile #8 si #17

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

== include(page="template/taskheader" task_id="ciur") ==
Se de un numar natural $N$.
Spunem ca un numar natural $x$ este prim daca si numai daca $x > 1$ si singurii sai divizori sunt $1$ si $x$.
h2. Cerinta
Sa se determine numarul numerelor prime mai mici sau egale cu $N$ si sa se afiseze aceste numere. In caz ca numarul de numere depaseste $1000$, se vor afisa doar cele mai mari $1000$ de numere.
Dandu-se un numar natural $N$, sa se determine numarul numerelor prime mai mici sau egale cu $N$.
h2. Date de intrare
h2. Date de iesire
In fisierul de iesire $ciur.out$ se va scrie pe prima linie numarul de numere prime mai mici sau egale cu $N$. A doua linie va contine numerele prime aflate. In caz ca numarul lor depaseste $1000$, a doua linie va contine doar cele mai mari $1000$ de numere. Numerele de pe cea de a doua linie trebuiesc afisate in ordine crescatoare.
In fisierul de iesire $ciur.out$ se va scrie pe prima linie raspunsul cerut.
h2. Restrictii
h2. Exemplu
table(example). |_. ciur.in |_. ciur.out |
|10|4
2 3 5 7
|
|10|4|
h2. Indicatii de rezolvare
bq. Sift the Two's and sift the Three's, The Sieve of Eratosthenes. When the multiples sublime, The numbers that remain are Prime.  :)
O rezolvare imediata ar fi iterarea tuturor numerelor de la $2$ la $N$ si testarea primalitatii acestora. Aceasta solutie obtine 30 de puncte si se gaseste 'aici':job_detail/144500?action=view-source. Rezolvarea de 100 de puncte se bazeaza pe folosirea 'Ciurului lui Erathostenes':http://en.wikipedia.org/wiki/Sieve_of_Eratosthenes. Sursa oficiala se gaseste 'aici':job_detail/144504?action=view-source.
O rezolvare imediata ar fi iterarea tuturor numerelor de la $2$ la $N$ si testarea primalitatii acestora. Aceasta solutie obtine 30 de puncte si se gaseste 'aici':job_detail/153307?action=view-source. Rezolvarea de 100 de puncte se bazeaza pe folosirea 'Ciurului lui Eratostene':http://en.wikipedia.org/wiki/Sieve_of_Eratosthenes. Acest algoritm are complexitatea $O(n log log n)$ asa cum se arata 'aici':http://infoarena.ro/blog/intrebare-scurta Sursa oficiala se gaseste 'aici':job_detail/153303?action=view-source. O sursa rapida (folosind optimizari pe biti) se gaseste 'aici':job_detail/153333?action=view-source pentru explicatii mai detaliate puteti citi acest 'articol':http://infoarena.ro/ciurul-lui-eratostene
== include(page="template/taskfooter" task_id="ciur") ==
 
 
==SmfTopic(topic_id="2775")==
 
 
 

Nu exista diferente intre securitate.

Diferente intre topic forum:

 
2775