Fişierul intrare/ieşire:ceas2.in, ceas2.outSursăInfoarena Monthly 2012, Runda 10
AutorTeodor PlopAdăugată dedushmiMihai-Alexandru Dusmanu dushmi
Timp execuţie pe test0.05 secLimită de memorie5120 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Ceas2

Gigel s-a mutat de curand pe planeta Gigelonia. Printre multimile de lucruri atragatoare gasite in noua lui aventura pe aceasta planeta, pe Gigel l-au fascinat cel mai mult ceasurile. Acestea, spre deosebire de cele pamantene, au un alt mod de a afisa ora si minutul curent, timpul fiind codat printr-un sir de N litere mici ale alfabetului englez. Uitandu-se ore in sir la acest ceas fascinant, Gigel incepe sa isi imagineze cum ar fi daca ar putea schimba timpul dupa bunul lui plac, folosind urmatoarea operatie :

  • Se aleg 2 litere c1 si c2. Se vor schimba toate aparitiile literei c1 din cod cu litera c2.

Fiind pasionat de informatica, Gigel doreste sa construiasca un program care sa ii spuna daca poate sau nu calatori in timp folosind aceasta operatie. Avand la dispozitie codul timpului curent si codul timpului in care Gigel vrea sa calatoreasca, ajutati-l sa descopere raspunsul! In cazul in care poate calatori in timp, Gigel va roaga sa ii si precizati ce operatii sunt necesare pentru acest lucru.

Date de intrare

Fişierul de intrare ceas2.in va contine pe prima linie codul timpului curent, urmat pe a doua linie de codul timpului in care Gigel doreste sa calatoreasca.

Date de ieşire

În fişierul de ieşire ceas2.out se va gasi pe prima linie raspunsul la intrebare :
DA - daca Gigel poate calatori in timpul dorit,
NU - daca Gigel nu poate calatori in timpul dorit.
Daca raspunsul este DA, fiecare din urmatoarele linii ale fisierului de iesire vor contine doua caractere, c1 si c2, reprezentand operatiile nececesare calatoriei in timp. Aceste operatii vor fi afisate in ordine lexicografica.

Restricţii

  • 1 ≤ N ≤ 100000
  • Numarul de operatii efectuate trebuie sa fie minim!

Exemplu

ceas2.inceas2.out
abebbfdcu
akekkfpcx
DA
b k
d p
u x
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content