Fişierul intrare/ieşire:cartele.in, cartele.outSursăOJI 2007, clasa a 9-a
AutorConstantin GalatanAdăugată deFlorianFlorian Marcu Florian
Timp execuţie pe test0.05 secLimită de memorie6144 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Cartele

In sediul unei firme se intra doar cu ajutorul cartelelor magnetice. De cate ori se schimba codurile de acces, cartelele trebuie formatate. Formatarea presupune imprimarea unui model prin magnetizare. Dispozitivul in care se introduc cartelele, numit cititor de cartele, verifica acest model. Toate cartelele au aceleasi dimensiuni, suprafata patrata si grosimea neglijabila. Cele doua fete plane ale unei cartele se impart fiecare in N x N celule patrate, identice ca dimensiuni. Prin formatare unele celule, marcate cu negru in exemplu, se magnetizeaza permitand radiatiei infrarosii sa treaca dintr-o parte in cealalta a cartelei. In interiorul cititorului de cartele se ilumineaza uniform una dintre fetele cartelei. De cealalta parte fasciculele de lumina care strabat cartela sunt analizate electronic. Pentru a permite accesul in cladire modelul imprimat pe cartela trebuie sa coincida exact cu modelul sablonului care memoreaza codul de intrare. Prin fanta dispozitivului nu se pot introduce mai multe cartele deodata. Cartela se poate introduce prin fanta cu oricare dintre muchii spre deschizatura fantei si cu oricare dintre cele doua fete orientate catre sablon. Dupa introducere cartela se dispune in plan paralel cu sablonul, lipit de acesta, astfel incat cele patru colturi ale cartelei se suprapun exact cu colturile sablonului. Modelele imprimate pe cele doua fete ale unei cartele sunt identice. Unei celule magnetizate ii corespunde pe fata opusa tot o celula magnetizata, iar unei celule nemagnetizate ii corespunde una nemagnetizata. O celula magnetizata este transparenta pentru radiatia infrarosie indiferent de fata care se ilumineaza.

Un angajat al firmei are mai multe cartele. Pe unele dintre acestea a fost imprimat noul cod de intrare, iar pe altele sunt coduri mai vechi. Pentru a afla care sunt cartelele care-i permit accesul in sediul firmei angajatul este nevoit sa le verifice pe toate, introducandu-le pe rand, in toate modurile pe care le considera necesare, in fanta cititorului de cartele.
      Sablon          Cartela 1         Cartela 2

Cerinta

Scrieti un program care determina care dintre cartele permite accesul in sediul firmei.

Date de intrare

Fisierul de intrare cartele.in contine pe prima linie doua numere naturale N si C despartite printr-un spatiu. N este dimensiunea tablourilor care reprezinta modelul sablon si modelele cartelelelor. C reprezinta numarul de cartele. Urmeaza C+1 blocuri de cate N linii fiecare. Primul bloc de N linii codifica sablonul. Urmatoarele C blocuri de cate N linii codifica fiecare cate o cartela. Pe fiecare linie sunt cate N valori intregi, despartite printr-un singur spatiu. Celulelor magnetizate le corespunde valoarea 1, iar celorlalte, valoarea 0.

Date de iesire

In fisierul de iesire cartele.out se vor scrie C linii, cate o valoare pe linie. Pe linia i se va scrie valoarea 1 daca cartela i permite accesul in cladire sau valoarea 0, in caz contrar.

Restrictii

  • 1 < N ≤ 50
  • 1 ≤ C ≤ 50

Exemplu

cartele.incartele.out
3 2
0 1 0
0 0 1
1 0 0
1 0 0
0 0 1
0 1 0
0 0 1
0 0 1
0 1 0
1
0

Explicatie

Datele de intrare corespund situatiei din figura. Cartela 1 se potriveste perfect sablonului, daca se roteste in sens trigonometric cu 90 de grade. Cartela 2 nu se potriveste sablonului, indiferent de modul in care se introduce in fanta.

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content