Diferente pentru problema/carburanti intre reviziile #2 si #9

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

Într-un depozit de carburanţi există <tex>n</tex> recipiente pline cu carburant având capacitatea dată de şirul de numere întregi <tex>R_1, R_2, \ldots, R_n</tex>. De aici carburanţii sunt transportaţi cu vagoane cisternă. La un moment dat, într-un vagon cisternă de capacitate <tex>C</tex>, unde <tex>C</tex> este un întreg, se pompează carburant din mai multe recipiente de capacitate  <tex>R_{c_1}, \ldots, R_{c_k}</tex>. Carburantul dintr-un recipient <tex>R_c</tex> este pompat în totalitate în acelaşi vagon cisternă. Cantitatea de carburant pompată într-un vagon cisternă este <tex>R_{c_1} + \ldots + R_{c_k} \leq C</tex>.
Fiind date capacităţile recipientelor <tex>R_1, R_2, \ldots, R_n</tex>  si capacitatea vagonului cisterna <tex>C</tex>, se cere să se determine cantitatea maximă de carburant care poate fi pompată în vagonul cisternă şi numărul recipientelor pompate. Dacă sunt două soluţii cu aceeaşi cantitate maximă, se alege cea în care numărul recipientelor pompate este minim. De exemplu, dacă sunt recipiente de capacitate 23, 18, 77, 18, 31, 18, iar capacitatea vagonului cisternă este 60, cantitatea maximă de carburant care poate fi pompată în vagonul cisternă este 54, iar numărul minim de recipiente este 2. ( Având: <tex>23 + 31 = 18 + 18 + 18 = 54</tex>)
 
Fiind date capacităţile recipientelor <tex>R_1, R_2, \ldots, R_n</tex>  si capacitatea vagonului cisterna <tex>C</tex>, se cere să se determine cantitatea maximă de carburant care poate fi pompată în vagonul cisternă şi numărul recipientelor pompate. Dacă sunt două soluţii cu aceeaşi cantitate maximă, se alege cea în care numărul recipientelor pompate este minim. De exemplu, dacă sunt recipiente de capacitate <tex>23, 18, 77, 18, 31, 18</tex>, iar capacitatea vagonului cisternă este <tex>60</tex>, cantitatea maximă de carburant care poate fi pompată în vagonul cisternă este <tex>59</tex>, iar numărul minim de recipiente este <tex>3</tex>. ( Având: <tex>23 + 18 + 18 = 59</tex>)
h2. Date de intrare
Fişierul de intrare $carburanti.in$ ...
Fişierul de intrare $carburanti.in$ conţine pe prima linie numărul de teste <tex>T</tex>. Următoarele <tex>2 \cdot T</tex> linii conţin cele <tex>T</tex> teste, fiecare test fiind format din două linii. Pe prima linie a fiecărui test se găsesc cei doi întregi <tex>n</tex> şi <tex>C</tex>, adică numărul de recipiente şi capacitatea vagonului cisternă. A doua linie a fiecărui test conţine un şir de numere întregi separate prin spaţiu, reprezentând capacităţile recipientelor <tex>R_1, R_2, \ldots, R_n</tex>.
h2. Date de ieşire
În fişierul de ieşire $carburanti.out$ ...
Fişierul de ieşire $carburanti.out$ va conţine câte o linie pentru fiecare exemplu de test, pe care se tipăreşte cantitatea maximă de carburant care poate fi pompată în vagonul cisternă, urmată de caracterul $','$ şi numărul minim de recipiente pompate.
h2. Restricţii
* $... &le; ... &le; ...$
* <tex>1 \leq T \leq 50</tex>
* <tex>1 \leq n \leq 100</tex>
* <tex>1 \leq C \leq 20000</tex>
* <tex>1 \leq R_i \leq 500</tex>
h2. Exemplu
table(example). |_. carburanti.in |_. carburanti.out |
| This is some
  text written on
  multiple lines.
| This is another
  text written on
  multiple lines.
| 1
  6 60
  23 18 77 18 31 18
| 59,3
|
h3. Explicaţie
 
...
 
== include(page="template/taskfooter" task_id="carburanti") ==

Nu exista diferente intre securitate.

Topicul de forum nu a fost schimbat.