Mai intai trebuie sa te autentifici.
Diferente pentru problema/brperm intre reviziile #27 si #32
Nu exista diferente intre titluri.
Diferente intre continut:
== include(page="template/taskheader" task_id="brperm") ==
Notă: În enunţ,<tex>b_1...b_K</tex>reprezintă un întreg scris în notaţie binară, unde <tex> b_1 </tex> este cel mai semnificativ bit, iar<tex>b_K</tex> este cel mai puţin semnificativ bit.
Notă: În enunţ, $b{~1~}...b{~K~}$ reprezintă un întreg scris în notaţie binară, unde <tex> b_1 </tex> este cel mai semnificativ bit, iar b{~K~} este cel mai puţin semnificativ bit.
Vrăjitoarea Roxana, în timp ce zbura pe mătură prin galaxie, a descoperit o nouă planetă (paneta _BR-PERM_) unde toţi locuitorii erau implicaţi într-un dans ciudat. În acest dans, participanţii stau într-o linie, iar apoi se reordonează. Într-un dans la care participa<tex>2^{K}</tex>locuitori, persoana de pe poziţia<tex>b_1...b_K</tex>se va muta la poziţia<tex>b_K...b_1</tex>(indexat de la 0).
Vrăjitoarea Roxana, în timp ce zbura pe mătură prin galaxie, a descoperit o nouă planetă (paneta _BR-PERM_) unde toţi locuitorii erau implicaţi într-un dans ciudat. În acest dans, participanţii stau într-o linie, iar apoi se reordonează. Într-un dans la care participa $2^K^$ locuitori, persoana de pe poziţia $b{~1~}...b{~K~}$ se va muta la poziţia $b{~K~}...b{~1~}$ (indexat de la 0).
Roxana a realizat că fiecare persoana de pe _BR-PERM_ poartă îmbrăcaminte din una dintre cele 26 de culori. Aceste culori vor fi reprezentate de litere din alfabetul latin.
_BR-PERM_-ienii consideră speciale şirurile de dansatori unde secvenţa de culori pe care locuitorii le poarta înainte şi după dans sunt la fel. Ei numesc astfel de secvenţe drăguţe. De exemplu, cand $K=2$, avem un şir de $4$ dansatori $0, 1, 2, 3$ care dupa dans va fi ordonat în următorul fel: $0, 2, 1, 3$. Astfel secvenţa de culori<tex>abba</tex>este drăguţă, dar<tex>abca</tex>nu este. _BR-PERM_-ienii o roagă pe Roxana să îi ajute cu această problemă (se pare că vrăjitoarele mereu ajută oamenii să îşi rezolve problemele. Aceştia îi arată un şir de n dansatori şi o roagă să îi răspundă la mai multe întrebari: "Este secvenţa de lungime<tex>2^{K}</tex>care începe la dansatorul<tex>P</tex>drăguţă?
_BR-PERM_-ienii consideră speciale şirurile de dansatori unde secvenţa de culori pe care locuitorii le poarta înainte şi după dans sunt la fel. Ei numesc astfel de secvenţe drăguţe. De exemplu, cand $K=2$, avem un şir de $4$ dansatori $0, 1, 2, 3$ care dupa dans va fi ordonat în următorul fel: $0, 2, 1, 3$. Astfel secvenţa de culori $abba$ este drăguţă, dar $abca$ nu este. _BR-PERM_-ienii o roagă pe Roxana să îi ajute cu această problemă (se pare că vrăjitoarele mereu ajută oamenii să îşi rezolve problemele. Aceştia îi arată un şir de n dansatori şi o roagă să îi răspundă la mai multe întrebari: "Este secvenţa de lungime $2^K^$ care începe la dansatorul $P$ drăguţă?
h2. Date de intrare
Fişierul de intrare "brperm.in" conţine, pe prima linie numărul $N$. Pe linia următoare se află un şir de caractere (litere mici ale alfabetului latin) de lungime $N$. Pe următoarea linie se află numărul de întrebari $Q$, iar pe următoarele $Q$ linii se află câte două numere $K$, $P$.
Fişierul de intrare "brperm.in" conţine, pe prima linie numărul $N$. Pe linia următoare se află un şir de caractere (litere mici ale alfabetului latin) de lungime $N$. Pe următoarea linie se află numărul de întrebari $Q$, iar pe următoarele $Q$ linii se află câte două numere $P$, $K$.
h2. Date de ieşire
* $1 ≤ Q ≤ 500000$
h2.Punctare
* Pentru 20 puncte, $1 ≤ N ≤ 1000$ şi $1 ≤ Q ≤ 1000$
h3.Subtask1(13Puncte)
* Pentru alte 30 puncte, $1 ≤ N ≤ 100000$ şi $1 ≤ Q ≤ 100000$
* $1 ≤ N ≤ 1000$ * $1 ≤ Q ≤ 1000$ h3. Subtask 2 (37 Puncte) * $1 ≤ N ≤ 100000$ * $1 ≤ Q ≤ 100000$ h3. Subtask 3 (17 Puncte) * s conţine doar caracterele 'a' şi 'b' * Culorile sunt alese aleator independent cu o anumită probabilitate fixată pentru fiecare test. h3. Subtask 4 (33 Puncte) * Fără restricţii suplimentare.
* Pentru alte 20 puncte, s conţine doar caracterele 'a' şi 'b', iar culorile sunt alese aleator independent cu o anumită probabilitate fixată pentru fiecare test.
h2. Exemplu
4 0 3 1 1
02
1 2
3 2 | 1 1