Diferente pentru problema/albinuta intre reviziile #2 si #6

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

Albinuta D are $N$ flori preferate si un mod aparte de a le culege polenul. Aceasta si-a intocmit o harta a florilor sub forma unui graf orientat cu $N$ noduri si $M$ muchii, in care florile sunt nodurile grafului si sunt numerotate cu $1,2,...,N$. Pentru fiecare nod se cunoaste lista de adiacenta, ordonata conform preferintelor albinutei.
Traseul parcurs de albinuta pentru culegerea polenului porneste din nodul cu numarul 1, la momentul de timp T=1. La fiecare moment de timp T albinuta alege al T-lea nod din lista de adiacenta, numarand circular T pozitii, incepand cu primul nod din lista. Ea va ajunge la momentul T+1 in nodul astfel ales. De exemplu, daca la momentul de timp T=12 lista de adiacenta a nodului curent, ordonata conform preferintelor albinutei, este: 1 6 2 9 5, atunci la momentul T=13 albinuta va ajunge in nodul 6.
Traseul parcurs de albinuta pentru culegerea polenului porneste din nodul cu numarul $1$, la momentul de timp $T=1$. La fiecare moment de timp $T$ albinuta alege al $T$-lea nod din lista de adiacenta, numarand circular $T$ pozitii, incepand cu primul nod din lista. Ea va ajunge la momentul $T+1$ in nodul astfel ales. De exemplu, daca la momentul de timp $T=12$ lista de adiacenta a nodului curent, ordonata conform preferintelor albinutei, este: $1 6 2 9 5$, atunci la momentul $T=13$ albinuta va ajunge in nodul $6$.
Un apicultor a descoperit harta folosita de albinuta si se intreaba in ce floare se va afla aceasta la anumite momente de timp Ti (1≤i≤Q)
Un apicultor a descoperit harta folosita de albinuta si se intreaba in ce floare se va afla aceasta la anumite momente de timp $T$~i~ $(1≤i≤Q)$. Scrieti un program care sa determine pentru fiecare moment de timp $T$~i~ dat, floarea pe care se va afla albinuta.
h2. Date de intrare
Fisierul de intrare $albinuta.in$ ...
Fisierul de intrare $albinuta.in$ va contine pe prima linie doua numere naturale naturale $N$ si $Q$, separate printr-un singur spatiu. Fiecare linie $k$, dintre urmatoarele $N$, contine numarul natural $L$~k~, reprezentand numarul de noduri adiacente cu nodul $k$, urmat de $L$~k~ numere naturale reprezentand lista de adiacenta a acestuia, ordonata conform preferintelor albinutei. Numerele continute de cele $N$ linii sunt separate prin cate un spatiu. Urmatoarele $Q$ linii vor contine, in ordine, numerele $T$~1~, $T$~2~,... , $T$~Q~, cate unul pe linie.
h2. Date de iesire
In fisierul de iesire $albinuta.out$ ...
Fisierul de iesire $albinuta.out$ va contine $Q$ linii. Pe linia $i$ se va scrie numarul nodului in care se va afla albinuta la momentul de timp $T$~i~.
h2. Restrictii
h2. Restrictii si precizari
* $... ≤ ... ≤ ...$
* $M$ = $L$~1~ + $L$~2~ + ... + $L$~N~
* $1 ≤ N, M, Q ≤ 50$
* $1 ≤ L{~k~} ≤ M$, $1 ≤ k ≤ N$
* $1 ≤ T{~i~} ≤ 10^9^$, $1 ≤ i ≤ Q$
* Intr-o lista de adiacenta, un nod poate aparea de mai multe ori.
* Un nod poate aparea in lista lui de adiacenta.
* Pentru $30%$ din teste, $1 ≤ T{~i~} ≤ 10^6^$
h2. Exemplu
table(example). |_. albinuta.in |_. albinuta.out |
| This is some
  text written on
  multiple lines.
| This is another
  text written on
  multiple lines.
| 6 5
2 2 1
2 1 3
3 4 5 6
1 5
1 6
1 1
1
2
3
4
5
| 1
2
3
6
1
|
h3. Explicatie
...
Albinuta va urma traseul: $1 2 3 6 1$ la momentele de timp $1,2,3,4,5$.
== include(page="template/taskfooter" task_id="albinuta") ==
 
 

Nu exista diferente intre securitate.

Diferente intre topic forum:

 
3078