Atenţie! Aceasta este o versiune veche a paginii, scrisă la 2011-05-04 18:35:04.
Revizia anterioară   Revizia următoare  

 

Fişierul intrare/ieşire:acces.in, acces.outSursăONI 2011 - clasa a 10-a
AutorDan PracsiuAdăugată deSpiderManSimoiu Robert SpiderMan
Timp execuţie pe test0.325 secLimită de memorie20480 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Acces

Considerăm o matrice cu L linii (numerotate de sus în jos de la 1 la L) şi C coloane (numerotate de la stânga la dreapta de la 1 la C) care memorează doar valori 0 şi 1. Mai mult, valorile egale cu 1 sunt grupate în mai multe dreptunghiuri pline, care nu se învecinează nici pe linii, nici pe coloane, nici pe diagonale. În exemplul din fig. 1 matricea este corectă deoarece cele 4 dreptunghiuri de 1 nu se învecinează. În schimb în fig. 2 există 2 dreptunghiuri de 1 învecinate pe coloană şi două învecinate pe diagonală, deci matricea este incorectă.

În această matrice se pot face deplasări doar pe direcţiile Vest şi Nord în elemente egale cu 0, deci din poziţia (i, j) se poate ajunge doar într-una dintre poziţiile (i, j-1) şi (i-1, j), marcate cu 0. În acest fel, pornind de la o anumită poziţie, prin deplasări succesive, pot fi accesate un anumit număr de elemente ale matricei egale cu 0. De exemplu, în fig. 1, din poziţia (2, 4) pot fi accesate 5 componente egale cu 0, iar din poziţia (5, 4) pot fi accesate 14 componente egale cu 0.
Trebuie să răspundeţi la Q întrebări, fiecare întrebare fiind de forma: “Câte din elementele egale cu zero ale matricei pot fi accesate din poziţia $(i, j)?$”

Cerinţă

Scrieţi un program care să determine, pentru fiecare întrebare, câte elemente egale cu 0 din matrice pot fi accesate din poziţia precizată în cadrul întrebării.

Date de intrare

Fişierul de intrare acces.in ...

Date de ieşire

În fişierul de ieşire acces.out ...

Restricţii

  • ... ≤ ... ≤ ...

Exemplu

acces.inacces.out
This is some
text written on
multiple lines.
This is another
text written on
multiple lines.

Explicaţie

...

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?