Atenţie! Aceasta este o versiune veche a paginii, scrisă la 2007-10-12 11:49:47.
Revizia anterioară   Revizia următoare  

 

Fişierul intrare/ieşire:abc2.in, abc2.outSursăHappy Coding 2007
AutorMugurel Ionut AndreicaAdăugată demugurelionutMugurel-Ionut Andreica mugurelionut
Timp execuţie pe test0.45 secLimită de memorie67583 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Abc2

Alfabetul limbii Makako este compus din numai 3 simboluri - “a”, “b” si “c”. Orice cuvant al acestei limbi este un sir format dintr-un numar finit de simboluri din alfabet (la fel ca in cele mai multe din limbile folosite in prezent). Totusi, nu orice insiruire de simboluri formeaza un cuvant cu sens. Conform dictionarului limbii Makako, numai anumite siruri de simboluri reprezinta cuvinte cu sens (in continuare, prin “cuvant” vom intelege unul dintre aceste siruri de simboluri ce au sens). O particularitate a limbii Makako este ca oricare doua cuvinte au exact aceeasi lungime.

De curand s-a descoperit un text antic despre care se presupune ca ar fi scris intr-un dialect vechi al limbii Makako. Pentru a verifica aceasta ipoteza, oamenii de stiinta vor sa determine in ce pozitii din text se regasesc cuvinte din limba. Textul poate fi privit ca o insiruire de L simboluri din alfabetul limbii Makako, in care pozitiile simbolurilor sunt numerotate de la 1 la L. Daca un cuvant din limba se regaseste ca o insiruire continua de simboluri in cadrul textului, iar pozitia de inceput a acestuia este P, atunci P reprezinta o pozitie candidat. Oamenii de stiinta doresc sa determine numarul pozitiilor candidat din cadrul textului.

Sa presupunem ca dictionarul limbii Makako ar contine doar urmatoarele 3 cuvinte: “bcc”, “aba” si “cba”, iar textul antic descoperit ar fi “cababacba”. La pozitiile 2 si 4 din text se regaseste cuvantul “aba”. La pozitia 7 se regaseste cuvantul “cba”. Cuvantul “bcc” nu se regaseste in text. Asadar, in text exista 3 pozitii candidat.

Date de intrare

Prima linie a fisierului de intrare abc.in contine textul antic ce trebuie analizat. Urmatoarele linii, pana la sfarsitul fisierului, contin fiecare cate un cuvant din dictionarul limbii Makako.

Date de iesire

In fisierul de iesire abc.out veti afisa un singur numar reprezentand numarul de pozitii candidat ce se gasesc in cadrul textului antic.

Restrictii

  • Textul antic este alcatuit din cel mult 10 000 000 de caractere.
  • Dictionarul limbii Makako va contine cel mult 50 000 de cuvinte.
  • Cuvintele au o lungime de cel mult 20 de caractere.
  • Datorita dificultatii celor care au scris dictionarul de a lucra cu un numar atat de mare de cuvinte, este posibil ca unele cuvinte sa apara de mai multe ori in dictionar.

Exemplu

abc2.inabc2.out
bbcabbabcba
abba
bbca
abcb
bbca
aaaa
3
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?