Atenţie! Aceasta este o versiune veche a paginii, scrisă la 2007-02-27 19:18:37.
Revizia anterioară   Revizia următoare  

 

Fişierul intrare/ieşire:ab.in, ab.outSursălot 2006
AutorMugurel Ionut AndreicaAdăugată deazotlichidAdrian Vladu azotlichid
Timp execuţie pe test0.1 secLimită de memorie65536 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise | Statistici

AB

Compania farmaceutica AB produce substante ce fac parte din doua categorii: Acizi si Baze. Ea produce M acizi si N baze. Acizii sunt numerotati de la 1 la M, iar bazele sunt numerotate de la 1 la N.
Unii acizi au o afinitate pentru unele baze. Daca un acid este pus impreuna cu o baza pentru care are afinitate, se produce o reactie chimica foarte periculoasa. Doi acizi pusi impreuna nu produc nici o reactie si nici doua baze puse impreuna. Fiecare acid X (1 ≤ X ≤ M) are afinitate pentru fiecare din bazele numerotate cu numere de la 1 la BX. Acizii au o proprietate interesanta, datorata faptului ca acidul X (2 ≤ X ≤ M) este produs ca urmare a rafinarii compozitiei acidului X-1. Astfel, daca acidul X-1 are afinitate pentru fiecare baza dintr-o multime Q, atunci si acidul X are afinitate pentru fiecare dintre bazele din multimea Q. Altfel spus, bazele pentru care are afinitate acidul X-1 reprezinta o submultime a bazelor pentru care are afinitate acidul X. Aceasta implica inegalitatea BX ≥ BX-1.
Compania are la dispozitie K containere si fiecare dintre cele M+N substante trebuie depozitata intr-unul dintre aceste containere. Doua substante pot fi depozitate in acelasi container cu conditia ca ele sa nu reactioneze una cu alta. Depozitarea uneia dintre cele M+N substante in al P-lea container presupune plata unei sume SP. Asadar, pentru fiecare substanta, trebuie platita suma corespunzatoare containerului in care este depozitata. Suma totala platita este egala cu suma sumelor platite pentru fiecare substanta.

Date de intrare

...

Date de iesire

...

Restrictii

  • ... ≤ ...

Exemplu

ab.inab.out
This is some
text written on
multiple lines.
This is another
text written on
multiple lines.

Explicatie

...

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?