Atenţie! Aceasta este o versiune veche a paginii, scrisă la 2007-02-27 19:14:24.
Revizia anterioară   Revizia următoare  

 

Fişierul intrare/ieşire:ab.in, ab.outSursălot 2006
AutorMugurel Ionut AndreicaAdăugată deazotlichidAdrian Vladu azotlichid
Timp execuţie pe test0.1 secLimită de memorie65536 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise | Statistici

AB

Compania farmaceutică AB produce substanţe ce fac parte din două categorii: Acizi şi Baze. Ea produce M acizi şi N baze. Acizii sunt numerotaţi de la 1 la M, iar bazele sunt numerotate de la 1 la N.
Unii acizi au o afinitate pentru unele baze. Dacă un acid este pus împreună cu o bază pentru care are afinitate, se produce o reacÅ£ie chimică foarte periculoasă. Doi acizi puÅŸi împreună nu produc nici o reacÅ£ie ÅŸi nici două baze puse împreună. Fiecare acid X (1 ≤ X ≤ M) are afinitate pentru fiecare din bazele numerotate cu numere de la 1 la BX. Acizii au o proprietate interesantă, datorată faptului că acidul X (2 ≤ X ≤ M) este produs ca urmare a rafinării compoziÅ£iei acidului X-1. Astfel, dacă acidul X-1 are afinitate pentru fiecare bază dintr-o mulÅ£ime Q, atunci ÅŸi acidul X are afinitate pentru fiecare dintre bazele din mulÅ£imea Q. Altfel spus, bazele pentru care are afinitate acidul X-1 reprezintă o submulÅ£ime a bazelor pentru care are afinitate acidul X. Aceasta implică inegalitatea BX≥BX-1.
Compania are la dispozitie K containere şi fiecare dintre cele M+N substanţe trebuie depozitată într-unul dintre aceste containere. Două substanţe pot fi depozitate în acelaşi container cu condiţia ca ele să nu reacţioneze una cu alta. Depozitarea uneia dintre cele M+N substanţe în al P-lea container presupune plata unei sume SP. Aşadar, pentru fiecare substanţă, trebuie plătită suma corespunzătoare container-ului în care este depozitată. Suma totală plătită este egală cu suma sumelor plătite pentru fiecare substanţă.

Date de intrare

...

Date de iesire

...

Restrictii

  • ... ≤ ...

Exemplu

ab.inab.out
This is some
text written on
multiple lines.
This is another
text written on
multiple lines.

Explicatie

...

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?