Atenţie! Aceasta este o versiune veche a paginii, scrisă la 2007-03-03 21:28:45.
Revizia anterioară   Revizia următoare  

 

Fişierul intrare/ieşire:ab.in, ab.outSursălot 2006
AutorMugurel Ionut AndreicaAdăugată deazotlichidAdrian Vladu azotlichid
Timp execuţie pe test0.1 secLimită de memorie65536 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise | Statistici

AB

Testele pentru aceasta problema nu sunt destul de bine construite pentru a departaja corect solutii ineficiente sau gresite.
Intra aici daca vrei sa ne ajuti sa imbunatatim calitatea testelor pentru aceasta problema!

Compania farmaceutica AB produce substante ce fac parte din doua categorii: Acizi si Baze. Ea produce M acizi si N baze. Acizii sunt numerotati de la 1 la M, iar bazele sunt numerotate de la 1 la N.

Unii acizi au o afinitate pentru unele baze. Daca un acid este pus impreuna cu o baza pentru care are afinitate, se produce o reactie chimica foarte periculoasa. Doi acizi pusi impreuna nu produc nici o reactie si nici doua baze puse impreuna. Fiecare acid X (1 ≤ X ≤ M) are afinitate pentru fiecare din bazele numerotate cu numere de la 1 la BX. Acizii au o proprietate interesanta, datorata faptului ca acidul X (2 ≤ X ≤ M) este produs ca urmare a rafinarii compozitiei acidului X - 1. Astfel, daca acidul X - 1 are afinitate pentru fiecare baza dintr-o multime Q, atunci si acidul X are afinitate pentru fiecare dintre bazele din multimea Q. Altfel spus, bazele pentru care are afinitate acidul X - 1 reprezinta o submultime a bazelor pentru care are afinitate acidul X. Aceasta implica inegalitatea BX ≥ BX - 1.

Compania are la dispozitie K containere si fiecare dintre cele M + N substante trebuie depozitata intr-unul dintre aceste containere. Doua substante pot fi depozitate in acelasi container cu conditia ca ele sa nu reactioneze una cu alta. Depozitarea uneia dintre cele M + N substante in al P-lea container presupune plata unei sume SP. Asadar, pentru fiecare substanta, trebuie platita suma corespunzatoare containerului in care este depozitata. Suma totala platita este egala cu suma sumelor platite pentru fiecare substanta.

Determinati care este suma totala minima pe care trebuie sa o plateasca compania AB pentru a depozita toate substantele, respectand restrictiile precizate.

Date de intrare

Prima linie a fisierului de intrare contine numarul intreg T, reprezentand numarul de seturi de date ce sunt descrise in continuare. Prima linie a fiecarui set de date contine 3 numere intregi, separate prin cate un spatiu: M, N si K. Urmatoarea linie contine K numere intregi, separate prin spatii. Al P-lea dintre aceste numere reprezinta suma ce trebuie platita daca o substanta este depozitata in al P-lea container. Urmatoarea linie contine numarul intreg B1. Urmatoarele M-1 linii contin, pentru fiecare acid X de la 2 la M, valorile BX - BX-1 (numarul bazelor "suplimentare" pentru care are afinitate acidul X si nu are afinitate acidul X - 1).

Date de iesire

In fisierul de iesire veti afisa T linii. A i-a dintre aceste linii va contine suma minima pe care trebuie sa o plateasca compania AB, considerand informatiile din al i-lea set de date din fisierul de intrare.

Restrictii si precizari

  • 1 ≤ T ≤ 10
  • 1 ≤ M, N ≤ 30.000
  • 2 ≤ K ≤ 1.000
  • 1 ≤ SP ≤ 1000
  • Este posibil ca in unele containere sa nu fie depozitata nici o substanta.
  • 50% din fisierele de test vor avea toate valorile M si N mai mici sau egale cu 2.500.

Exemplu

ab.inab.out
2
4 5 5
4 3 2 1 97
1
0
0
4
1 30000 2
999 1000
0
12
29970999

Explicatii

In cazul primului set de date, acizii 1, 2 si 3 au afinitate pentru baza 1, iar acidul 4 are afinitate pentru toate cele 5 baze. O modalitate de a obtine suma totala 12 este urmatoarea: acizii 1, 2 si 3, precum si bazele 2, 3, 4 si 5 sunt depozitate in containerul 4, baza 1 este depozitata in containerul 3, iar acidul 4 in containerul 2.
In cazul celui de-al doilea set de date, acidul 1 nu are afinitate pentru nici o baza. Toate cele 30001 substante sunt depozitate in containerul 1.

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?