Diferente pentru problema/ab intre reviziile #6 si #19

Diferente intre titluri:

ab
AB

Diferente intre continut:

== include(page="template/taskheader" task_id="ab") ==
== include(page="template/badtests") ==
 
Compania farmaceutica AB produce substante ce fac parte din doua categorii: Acizi si Baze. Ea produce $M$ acizi si $N$ baze. Acizii sunt numerotati de la $1$ la $M$, iar bazele sunt numerotate de la $1$ la $N$.
Unii acizi au o afinitate pentru unele baze. Daca un acid este pus impreuna cu o baza pentru care are afinitate, se produce o reactie chimica foarte periculoasa. Doi acizi pusi impreuna nu produc nici o reactie si nici doua baze puse impreuna. Fiecare acid $X (1 ≤ X ≤ M)$ are afinitate pentru fiecare din bazele numerotate cu numere de la $1$ la $B{~X~}$. Acizii au o proprietate interesanta, datorata faptului ca acidul $X (2 ≤ X ≤ M)$ este produs ca urmare a rafinarii compozitiei acidului $X-1$. Astfel, daca acidul $X-1$ are afinitate pentru fiecare baza dintr-o multime $Q$, atunci si acidul $X$ are afinitate pentru fiecare dintre bazele din multimea $Q$. Altfel spus, bazele pentru care are afinitate acidul $X-1$ reprezinta o submultime a bazelor pentru care are afinitate acidul $X$. Aceasta implica inegalitatea $B{~X~} ≥ B{~X~}-1$.
Compania are la dispozitie $K$ containere si fiecare dintre cele $M+N$ substante trebuie depozitata intr-unul dintre aceste containere. Doua substante pot fi depozitate in acelasi container cu conditia ca ele sa nu reactioneze una cu alta. Depozitarea uneia dintre cele $M+N$ substante in al $P$-lea container presupune plata unei sume $S{~P~}$. Asadar, pentru fiecare substanta, trebuie platita suma corespunzatoare containerului in care este depozitata. Suma totala platita este egala cu suma sumelor platite pentru fiecare substanta.
 
Unii acizi au o afinitate pentru unele baze. Daca un acid este pus impreuna cu o baza pentru care are afinitate, se produce o reactie chimica foarte periculoasa. Doi acizi pusi impreuna nu produc nici o reactie si nici doua baze puse impreuna. Fiecare acid $X (1 ≤ X ≤ M)$ are afinitate pentru fiecare din bazele numerotate cu numere de la $1$ la $B{~X~}$. Acizii au o proprietate interesanta, datorata faptului ca acidul $X (2 ≤ X ≤ M)$ este produs ca urmare a rafinarii compozitiei acidului $X - 1$. Astfel, daca acidul $X - 1$ are afinitate pentru fiecare baza dintr-o multime $Q$, atunci si acidul $X$ are afinitate pentru fiecare dintre bazele din multimea $Q$. Altfel spus, bazele pentru care are afinitate acidul $X - 1$ reprezinta o submultime a bazelor pentru care are afinitate acidul $X$. Aceasta implica inegalitatea $B{~X~} ≥ B{~X - 1~}$.
 
Compania are la dispozitie $K$ containere si fiecare dintre cele $M + N$ substante trebuie depozitata intr-unul dintre aceste containere. Doua substante pot fi depozitate in acelasi container cu conditia ca ele sa nu reactioneze una cu alta. Depozitarea uneia dintre cele $M + N$ substante in al $P$-lea container presupune plata unei sume $S{~P~}$. Asadar, pentru fiecare substanta, trebuie platita suma corespunzatoare containerului in care este depozitata. Suma totala platita este egala cu suma sumelor platite pentru fiecare substanta.
 
Determinati care este suma totala minima pe care trebuie sa o plateasca compania AB pentru a depozita toate substantele, respectand restrictiile precizate.
h2. Date de intrare
Prima linie a fisierului de intrare contine numarul intreg $T$, reprezentand numarul de seturi de date ce sunt descrise in continuare. Prima linie a fiecarui set de date contine 3 numere intregi, separate prin cate un spatiu: $M$, $N$ si $K$. Urmatoarea linie contine $K$ numere intregi, separate prin spatii. Al $P$-lea dintre aceste numere reprezinta suma ce trebuie platita daca o substanta este depozitata in al $P$-lea container. Urmatoarea linie contine numarul intreg $B{~1~}$. Urmatoarele $M-1$ linii contin, pentru fiecare acid $X$ de la $2$ la $M$, valorile $B{~X~}-B{~X-1~}$ (numarul bazelor "suplimentare" pentru care are afinitate acidul $X$ si nu are afinitate acidul $X-1$).
Prima linie a fisierului de intrare contine numarul intreg $T$, reprezentand numarul de seturi de date ce sunt descrise in continuare. Prima linie a fiecarui set de date contine $3$ numere intregi, separate prin cate un spatiu: $M$, $N$ si $K$. Urmatoarea linie contine $K$ numere intregi, separate prin spatii. Al $P$-lea dintre aceste numere reprezinta suma ce trebuie platita daca o substanta este depozitata in al $P$-lea container. Urmatoarea linie contine numarul intreg $B{~1~}$. Urmatoarele $M-1$ linii contin, pentru fiecare acid $X$ de la $2$ la $M$, valorile $B{~X~} - B{~X-1~}$ (numarul bazelor "suplimentare" pentru care are afinitate acidul $X$ si nu are afinitate acidul $X - 1$).
h2. Date de iesire
In fisierul de iesire veti afişa $T$ linii. A $i$-a dintre aceste linii va contine suma minima pe care trebuie sa o platească compania AB, considerand informaţiile din al $i$-lea set de date din fisierul de intrare.
In fisierul de iesire veti afisa $T$ linii. A $i$-a dintre aceste linii va contine suma minima pe care trebuie sa o plateasca compania AB, considerand informatiile din al $i$-lea set de date din fisierul de intrare.
h2. Restrictii si precizaro
h2. Restrictii si precizari
* $1 ≤ T ≤ 10$
* $1 ≤ M, N ≤ 30.000$
* $2 ≤ K ≤ 1.000$
* $1 ≤ S{~P~} ≤ 1000$
* Este posibil ca in unele containere sa nu fie depozitata nici o substanta.
* $50%$ din fisierele de test vor avea toate valorile $M$ ÅŸi $N$ mai mici sau egale cu $2.500$.
* $50%$ din fisierele de test vor avea toate valorile $M$ si $N$ mai mici sau egale cu $2.500$.
h2. Exemplu
h3. Explicatii
In cazul primului set de date, acizii 1, 2 şi 3 au afinitate pentru baza 1, iar acidul 4 are afinitate pentru toate cele 5 baze. O modalitate de a obtine suma totală 12 este urmatoarea: acizii 1, 2 şi 3, precum si bazele 2, 3, 4 şi 5 sunt depozitate in containerul 4, baza 1 este depozitata in containerul 3, iar acidul 4 in containerul 2.
In cazul primului set de date, acizii 1, 2 si 3 au afinitate pentru baza 1, iar acidul 4 are afinitate pentru toate cele 5 baze. O modalitate de a obtine suma totala 12 este urmatoarea: acizii 1, 2 si 3, precum si bazele 2, 3, 4 si 5 sunt depozitate in containerul 4, baza 1 este depozitata in containerul 3, iar acidul 4 in containerul 2.
In cazul celui de-al doilea set de date, acidul 1 nu are afinitate pentru nici o baza. Toate cele 30001 substante sunt depozitate in containerul 1.
== include(page="template/taskfooter" task_id="ab") ==
 
 
 

Nu exista diferente intre securitate.

Diferente intre topic forum:

 
1607