Diferente pentru pd intre reviziile #63 si #62

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

Să observăm că dacă considerăm costul unui drum în arbore de la rădăcină la o frunză ca suma valorilor auxiliare din drumul (unic) respectiv, atunci se observă că costul strategiei bazate pe acest arbore este chiar costul maxim al unui drum ! De acum încolo, vom defini costul unui arbore ca costul maxim al unui drum din el. Să exemplificăm pe şirul din exemplu:
p=. !pd?Diagram1.png!
p=. _Fig. 1: În parante sunt valorile auxiliare ataşate cheilor
Se observă că costul maxim al unui drum este $42$, minim posibil, exact ca răspunsul din exemplu. Deci, am redus problema la construirea unui arbore binar de căutare, care are costul minim.
Se observă  costul maxim al unui drum este $42$, minim posibil, exact ca răspunsul din exemplu.
Deci, am redus problema la construirea unui arbore binar de căutare, care are costul minim.
Acum devine clară o primă soluţie folosind programarea dinamică. Astfel, să presupunem că notăm cu @opt[ i ][ j ]@ costul minim al unui arbore construit pe cheile din $[i,j]$ (prin asta notăm (i, i + 1, ..., j). Fie $r[ i ][ j ]$ poziţia rădăcinii arborelui cu costul minim. În cazul existenţei mai multor rădăcini posibile, se alege cea mai din stânga. Cum am putea construi arborele de cost minim pe cheile $[i,j]$ ştiind răspunsul pentru instanţele mai mici (subsecvenţele de lungime mai mică ca $j-i+1$ pe $[i,j]$)? (!) Simplu, arborele de cost minim pe $[i,j]$ se obţine alegând drept rădăcină în mod optim o poziţie $k$, cu <tex>$i \le k \le j$</tex>, la care se pune ca fiul stâng arborele optim pentru $[i, k-1]$, şi ca fiu drept arborele optim pentru $[k+1, j]$. Relaţia de recurenţă devine:

Nu exista diferente intre securitate.

Topicul de forum nu a fost schimbat.