Diferente pentru notiuni-de-geometrie-si-aplicatii intre reviziile #46 si #45

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

pentru $st[vf-1] = (x{~1~}.y{~1~}) , st[vf]= (x{~2~},y{~3~}), P(x{~3~},y{~3~})$. Daca $D$ este negativ atunci inseamna ca unghiul cu originea in $st[vf]$ face o intoarcere la dreapta si trebuie scos din stiva. Repetam procedeul pana cand ramanem cu un singur punct in stiva sau pana cand intalnim un $D >= 0$ dupa care adaugam punctul in stiva. Dupa ce am terminat e posibil ca poligonul nostru inca sa fie convex deoarece nu am verificat unghiul care are originea in $st[vf]$, asa ca il vom calcula pe $D$ pentru punctele $st[vf-1],st[vf],st[ 1 ]$ si vom scoate punctul din varf atata timp cat $D$ va fi negativ. Punctele ramase reprezinta infasuratoarea convexa a setului de puncte primite la intrare.
*devilkind*: E posibil sa nu fi inteles eu bine, dar la faza cand y/x e 0 cred ca trebui sa pui INF sau -INF in functie de semnul lui y. nush daca merge doar cu INF. - FIXED
h3. Punct in interiorul unui triunghi
 
Se da un triunghi prin coordonatele varfurilor. Se cere sa se afiseze pentru un set de $N$ puncte din plan daca apartin sau nu interiorului triunghiului. Pentru a rezolva aceasta problema, sa consideram triunghiul $ABC$ si punctul $P$, interior acestuia.
!triunghi.jpg!
Observam ca vectorii ( **AB**, **BP** ), ( **BC**, **CP** ), ( **CA**, **AP** ) vor realiza mereu acelasi tip de intoarcere (in acest caz spre stanga). De aceea, determinantii:
 
det( ((xA,yA,1),(xB,yB,1),(xP,yP,1)) ), det( ((xB,yB,1),(xC,yC,1),(xP,yP,1)) ), det( ((xC,yC,1),(xA,yA,1),(xP,yP,1)) )
 
trebuie sa aiba acelasi semn. In caz contrar, $P$ este in exteriorul triunghiului.
 
 
h3. Punct in interiorul unui poligon oarecare
 
Se da un poligon oarecare cu $N$ varfuri si un punct $P$ prin coordonatele carteziene. Se cere sa se determine daca punctul $P$ este in interiorul sau in exteriorul poligonului.
 
Vom considera imaginea alaturata: !poligon-raza.jpg!
 
Se va trasa o semidreapta orizontala cu originea in punctul $P$. Daca aceasta semidreapta intersecteaza un numar impar de muchii ale poligonului, atunci punctul se afla in interiorul acestuia. Mentionam ca trebuie avut in vedere cazul in care semidreapta trece chiar printr-un varf de poligon (capat a doua muchii). In acest caz, nu vom numara nici una dintre muchii ca fiind intersectata de semidreapta.
 
*Feedback (Stefan):* Articolul trebuie imbracat intr-o forma mai prezentabila. Nu trebuie sa ramana doar o lista de formule si schelete de probleme. De asemenea, trebuie compactat si eliminate spatiile mari care il fac greu de citit.
*TODO:* Adaugati si centru de greutate a unui poligon si eventual explicati de ce merge formula de mai sus pt aria unui poligon concav.

Nu exista diferente intre securitate.

Topicul de forum nu a fost schimbat.