Pagini recente » Cod sursa (job #156563) | Cod sursa (job #1653168) | Cod sursa (job #1877840) | Cod sursa (job #1016774) | Diferente pentru implica-te/arhiva-educationala intre reviziile 36 si 37
Nu exista diferente intre titluri.
Diferente intre continut:
* 'Cine lucreaza':implica-te/arhiva-educationala#cine
* 'Documentatie':implica-te/arhiva-educationala#documentatie
* 'Continutul arhivei':implica-te/arhiva-educationala#probleme
* 'Sugestii':implica-te/arhiva-educationala#sugestii
h2(#dece). De ce m-as baga?
* Optional, se pot preciza o serie de probleme de pe site-uri cu evaluator automat ('infoarena':www.infoarena.ro, 'sgu':http://acm.sgu.ru, 'uva':http://acm.uva.es, 'timus':http://acm.timus.ru, etc), a caror rezolvare se bazeaza pe algoritmul in cauza. Link-urile catre aceste probleme vor aparea la sectiunea _Probleme suplimentare_.
* In momentul in care sursa oficiala este finalizata si problema este verificata de un administrator, ea va fi introdusa in arhiva educationala.
Exemple de probleme pentru aceasta arhiva gasiti mai jos:
* 'Algoritmul lui Euclid':problema/euclid2
* 'Cel mai lung subsir comun':problema/cmlsc
h2(#probleme). Continutul arhivei
table(example). |_. Denumire problema|_. Responsabil|_. Finalizat|
|Cautare binara|== user(user="Florian" type="tiny") ==|==Stars(rating="0" scale="1" type="small")==|
Mentionam faptul ca anumiti algoritmi pot fi implementati in complexitati diferite. De exemplu, pentru algoritmul de drumuri minime al lui Djikstra exista atat o solutie de complexitate {$O(N^2^)$}, cat si o solutie {$O(M log{~2~} N)$}. In acest caz, propunem sa nu se faca doua probleme diferite, ci sa se diferentieze punctajul in functie de rezolvare. Diferentierea pentru diferite abordari (complexitati) va fi precizata clar in enunt la rubrica de restrictii. De exemplu: "Un algoritm de complexitate {$O(N^2^)$} obtine $50$ de puncte", "Algoritmul Ford-Fulkerson obtine 30 de puncte. Pentru punctaj maxim este necesara implementarea algoritmului lui Dinic.".
h2(#sugestii). Sugestii
_Cosmin:_ ar fi misto sa facem niste useri, admin sau comisie 1 2 3, ca sa poata fi cautate in arhiva usor solutiile oficiale, sau putem pune link la ele din textul problemei.
_Cosmin:_ de asemenea nu cred ca trebuie sa ne chinuim la teste foarte tare, e important ca pe teste sa iti dai seama daca algoritmul e corect si din timpii de executie te poti prinde cat de eficient e.
_astronomy:_ cred ca acum ar trebui sa-si spuna mai multi parerea si sa se ajunga la un format clar in ceea ce priveste problemele. de exemplu, eu ma gandesc sa existe o pagina mare pentru tehnica respectiva, iar aceasta pagina sa contina la inceput o mica introducere, apoi linkuri catre articole sau alte materiale de documentatie, apoi o lista cu problemele care fac parte din arhiva educationala (eventual la fiecare problema si idei de rezolvare daca este cazul si linkuri spre sursele "comisiei") iar apoi o lista cu alte probleme care se pot rezolva folosind cele invatate (de preferat problemele sa fie in ordine crescatoare a dificultatii). voi ce credeti?
_Cosmin:_ eu nu cred ca e neaparat sa existe pagina cu mai multe linkuri sau daca exista la inceput nu trebuie sa fie foarte detaliata. De exemplu merge o pagina cu 2 linkuri la Dijkstra: Dijkstra simplu si Dijkstra cu heapuri spre doua surse si inca unul spre textul problemei, sau chiar din textul problemei sa fie linkurile. Si apoi pe masura ce lumea se uita si citeste poate adauga cine vrea material mai mult.
Ideea e ca vrei sa ai ceva folositor si functional cat mai repede, apoi articole cu explicatii mai detaliate pot aparea de la sine.
Alta chestie ar fi ca sursele considerate oficiale sa urmeze toate acelasi coding style, si sa aiba comentarii, iar cativa dintre coordonatori sa se asigure ca sursele sunt deajuns de frumos scrise si inteligibile. Asta ar ridica destul de mult calitatea exemplelor si le-ar si uniformiza.
Nu exista diferente intre securitate.
Topicul de forum nu a fost schimbat.