Pagini recente » Profil Borcan_Razvan | Diferente pentru utilizator/vasica38 intre reviziile 1 si 2 | Diferente pentru problema/egalitati intre reviziile 5 si 19 | Atasamentele paginii Profil vianu_Caba_Furtuna_Pavaloiu | Diferente pentru ghid-complet-pentru-concursurile-de-informatica intre reviziile 9 si 10
Nu exista diferente intre titluri.
Diferente intre continut:
* **Olimpiada de Informatica a Europei Centrale** (CEOI) - Prima editie a avut loc la Cluj-Napoca in anul 1994. Editia din 2000 a acestui concurs a avut loc tot la Cluj-Napoca. Standardele acestui concurs sunt mai ridicate decat cele de la BOI, deoarece elevii din tarile participante sunt intotdeauna foarte bine pregatiti.
* **Olimpiada Internationala de Informatica** (IOI) - Acest concurs reuneste anual elevi din ~80 tari ale lumii. Fiecare tara este reprezentata de cel mult patru concurenti, iar numarul tarilor participante creste in fiecare an. Organizarea concursului este asemanatoare cu cea a celorlalte concursuri internationale mentionate. Concursul este individual si se desfasoara sub forma a doua probe. La fiecare proba concurentii au la dispozitie 5 ore pentru a rezolva 3 probleme cu un grad ridicat de dificultate. Dupa fiecare proba, programele concurentilor sunt evaluate automat, cu ajutorul unor programe de evaluare. Dupa cele doua zile de concurs se stabileste clasamentul final si se acorda medaliile. Rezultatele sunt secrete pana in momentul decernarii premiilor. La aproape toate editiile acestui concurs, echipa Romaniei a avut rezultate excelente. Astfel, incepand din anul 1993, cu doar doua exceptii, toti cei patru componenti ai echipei tarii noastre au obtinut medalii; conform punctajelor individuale, s-au obtinut doua locuri I (1993 si 1998) cu punctaj maxim si un loc II (2001), iar in clasamentul pe natiuni Romania este o prezenta constanta in primele 10 locuri.
Mai exista si alte concursuri international, cum ar fi **Olimpiada Tarilor Baltice**, la care Romania nu participa. Puteti gasi detalii mai multe despre aceste concursuri, cat si problemele propuse, folosind "Google":http://www.google.com. De asemenea problemele si solutiile din ultimii ani pentru concursurile importante pot fi gasite la sectiunea "Downloads":http://www.infoarena.ro/downloads a site-ului "Infoarena":http://www.infoarena.ro, acesta fiind actualizat periodic.
Mai exista si alte concursuri internationale, cum ar fi **Olimpiada Tarilor Baltice**, la care Romania nu participa. Puteti gasi detalii mai multe despre aceste concursuri, cat si problemele propuse, folosind "Google":http://www.google.com. De asemenea problemele si solutiile din ultimii ani pentru concursurile importante pot fi gasite la sectiunea "Downloads":http://infoarena.ro/downloads a site-ului "infoarena":http://infoarena.ro, acesta fiind actualizat periodic.
Exista cateva concursuri regionale si nationale similare olimpiadelor (difera timpul de concurs, numarul de probe si dificultatea problemelor). Cateva dintre acestea sunt:
* **Marele Premiu al Palatului Copiilor** - concurs organizat la Palatul National al Copiilor din Bucuresti; participa echipe ale Cluburilor Copiilor din mai multe judete ale tarii
* **Concursul "Grigore C. Moisil"** - organizat anual la Lugoj; are o desfasurare similara
* diferite concursuri interjudetene organizate in anumite regiuni ale tarii; mai multe astfel de concursuri poarta numele lui Grigore Moisil; alte concursuri sunt **Info-Oltenia**, **LInfo@SV**, **Urmasii lui Moisil**, etc.
* Stelele Informaticii - concurs cu organizare asemanatoare cu Olimpiada Nationala de Informatica; participarea la acesta se face doar pe baza de invitatie.
De obicei aceste manifestari sunt mai ample; la aceste concursuri exista si alte sectiuni, cum ar fi cele dedicate dezvoltarii de aplicatii software sau de pagini web.
Exista de asemenea numeroase concursuri on-line, la care concurentii participa de acasa si isi trimit solutiile prin intermediul internet-ului. Desigur, nu se pot acoperi integral toate concursurile disponibile pe internet in acest articol. Este foarte importanta citirea regulamentului inainte de rezolvarea problemelor, deoarece pot exista restrictii care difera de la caz la caz. Datorita faptului ca majoritatea acestor concursuri sunt internationale, cunoasterea limbii engleze devine o necesitate pentru a putea participa. Pentru o pregatire cat mai eficienta, se recomanda participarea la acest tip de concursuri, atat pentru valoarea premiilor puse in joc, cat si ca modalitate de antrenament.
* "**preONI**":http://infoarena.ro - Un concurs organizat in scopul pregatirii pentru Olimpiada Nationala de Informatica, organizat de catre studenti si elevi, actuali si fosti olimpici nationali si internationali. In ultimii 3 ani acest concurs a fost organizat de echipa infoarena, un grup de olimpici care administreaza primul (si singurul la momentul acesta) site din Romania cu evaluator disponibil 24 din 24. Acest concurs este intr-o continua expansiune, devenind din ce in ce mai complex de la an la an. Pe langa preONI, echipa infoarena organizeaza si alte concursuri; calitatea si valoarea concursurilor organizate precum si a materialelor educationale ce sunt puse la dispozitie este recunoscuta atat de elevi cat si de profesori de renume in informatica.
Nu exista diferente intre securitate.
Topicul de forum nu a fost schimbat.