Pagini: [1]   În jos
  Imprimă  
Ajutor Subiect: Problema Info clasa a 10-a  (Citit de 12789 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
Thenewbie
Strain


Karma: 4
Deconectat Deconectat

Mesaje: 7



Vezi Profilul
« : Decembrie 03, 2012, 21:12:15 »

Buna ziua, as dori daca se poate sa ma ajutati cu o problema la info. Cerinta este "Se citesc n numere intregi, sa se afiseze pe linii distincte suma cifrelor fiecarui numar", am facut programul de la tastatura pe ecran si merge, dar cand il fac din fisier in fisier nu gaseste nici o variabila si nici 'fout', acceasi problema o am si la alte algoritme din fisier in fisier, nu stiu unde gresesc de nu imi recunoaste nici o variabila si nici 'fout'.
Folosesc MinGW Developer Studio 2.05 de la oji kit.

Tastatura pe ecran
Cod:
#include<iostream>
using namespace std;
int n,s,i,nr;
int main()
{
cout<<"n=";
cin>>n;
for(i=1;i<=n;i++)
{
cout<<"nr=";
cin>>nr;
s=0;
while(nr)
{
s=s+nr%10;
nr=nr/10;
}
cout<<s<<"\n";
}
return 0;
}


Fisier is fisier
Cod:
#include<fstream>
using namespace std;
ifstream fin("numere.in")
ofstream fout("numere.out")
int n,s,i,nr;
int main()
{
fin>>n; // citesc din folderul numere.in un numar
for(i=1;i<=n;i++)
{
fin>>nr;
s=0;
while(nr)
{
s=s+nr%10;
nr=nr/10;
}
fout<<s<<"\n"; //afiseaza in folder iesire
}
fin.close
fout.close
return 0;
}
Memorat
SpiderMan
Nu mai tace
*****

Karma: -463
Deconectat Deconectat

Mesaje: 937



Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Decembrie 03, 2012, 22:00:49 »

In primul rand, dupa deschiderea fiserelor (liniile 3 si 4) trebuie pus ";". Mai apoi, la inchiderea lor (a 3 si a 4-a linie de jos in sus), trebuie puse () dupa close (aceasta fiind o functie), adica fisier.close (). Uite programul :
Cod:
#include<fstream>
using namespace std;
ifstream fin("numere.in");
ofstream fout("numere.out");
int n,s,i,nr;
int main() {
    fin>>n; // citesc din folderul numere.in un numar
    for(i=1; i<=n; i++) {
        fin>>nr;
        s=0;
        while(nr) {
            s=s+nr%10;
            nr=nr/10;
        }
        fout<<s<<"\n"; //afiseaza in folder iesire
    }
    fin.close();
    fout.close();
    return 0;
}
Memorat
Thenewbie
Strain


Karma: 4
Deconectat Deconectat

Mesaje: 7



Vezi Profilul
« Răspunde #2 : Decembrie 03, 2012, 23:22:40 »

Multumesc  Very Happy
Memorat
Cami312
Strain


Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 1



Vezi Profilul
« Răspunde #3 : Ianuarie 28, 2016, 21:33:10 »

As avea si eu nevoie de ajutor la o problema la informatica
Memorat
Pagini: [1]   În sus
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2013, Simple Machines