Pagini: [1]   În jos
  Imprimă  
Ajutor Subiect: problema bac  (Citit de 4535 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
de3de3
Strain

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« : Octombrie 20, 2009, 20:18:53 »

Am primit de curand o lucrare de control cu grile de la bac. Printre ele se afla urmatoarea problema :

1. Utilizând metoda backtracking se generează în ordine lexicografică toate anagramele
cuvântului caiet ( cuvinte formate din aceleaşi litere, eventual în altă ordine). Care este a
şasea soluţie? (4p.)

a. catei b. actie
c. actei d. catie

In barem varianta a) era considerata corecta. Eu nu sunt de acord. Probabil au inceput sa numere a 6-a permutare considerand`o pe "caiet" prima in ordine lexicografica.   Thumb down

Mi se pare o aberatie sa consideri "caiet" prima anagrama si sa incepi sa le numeri de aici.
Cum poti sa spune ca anagrama "caiet" este mai mica lexicografic decat "aceit" ?  Brick wall

Dupa mine :
1. aceit
2. aceti
3. aciet
4. acite
5. actei
6. actie

Deci raspunsul corect este b). Cine imi da dreptate ?  wink
Memorat
APOCALYPTO
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Octombrie 21, 2009, 00:44:09 »

ei au dreptate pentru ca se refera la indicii initziali care trebuie sa fie in ordine lexicografica si nu literele sirului asa ca avem
1)  CAIET         12345
2)  CAITE         12354
3)  CAEIT         12435
4)  CAETI         12453
5)  CATIE         12534
6)  CATEI         12543
sper ca ai inteles acum de ce e asa si fie vorba intre noi  Rolling Eyes astia nu erau prosti sa puna a 6-a permutare din moment ce era singura(sau ma rog cea mai apropiata) care e chiar un cuvant dupa "caiet"(catei=dogs).
Memorat
devilkind
Echipa infoarena
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #2 : Octombrie 21, 2009, 08:52:12 »

Nu prea are sens. Si mie mi se pare ca Andreea are dreptate.
Memorat
APOCALYPTO
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #3 : Octombrie 21, 2009, 12:13:43 »

Nu prea are sens. Si mie mi se pare ca Andreea are dreptate.
mah dar spune clar ANAGRAMELE LUI CAIET NU ALE LUI ACEIT!! PENTRU ASTA AR TREBUI sa  Shame on you sortezi caracterele lui "caiet" inainte sa incepi sa faci anagramele  Thumb downBrick wall
Memorat
alexandru92
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #4 : Octombrie 21, 2009, 14:28:34 »

@Andreea cred ca ai dreptate, in ordine lexicografica cum se specifica asa ar veni Smile
@Calin  sortat alfabetic caiet devine aceit, prima  anagrama Very Happy

« Ultima modificare: Octombrie 21, 2009, 17:32:45 de către alexandru » Memorat
APOCALYPTO
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #5 : Octombrie 21, 2009, 19:05:49 »

@Andreea cred ca ai dreptate, in ordine lexicografica cum se specifica asa ar veni Smile
@Calin  sortat alfabetic caiet devine aceit, prima  anagrama Very Happy

acum ei probabil s-au gandit ca mine cand au dat raspunsul lor, sincer si eu as fi fost tentat sa iau aceit daca nu stiam raspunsul prima anagrama sau mai degraba as fi intrebat daca mi s-ar fi dat la ba :readthis:c(si nu as fi primit raspuns Fighting ) dar la clasa am facut programe de genul asta Har har shi ordinea lexicografica era indicilor si nu a literelor oricum partea proasta e ca nu se ofera explicatii de ce e asa si ca enunturile lasa intepretari.
@ alexandru daca observi la comentariul anterior am zis ca sortat alfabetic vine "aceit" dar chestia e ca e aboslut obligatoriu sa-l sortezi Read This! inainte iar aici nu se specifica in concluzie avem o problema care "este" 3 probleme d'oh!
Memorat
devilkind
Echipa infoarena
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #6 : Octombrie 21, 2009, 19:47:30 »

@calin dragos: De curiozitate tu iti citesti posturile inainte sa le postezi? a fost un adevarat chin sa incerc sa incerc sa iti citesc postul. Incearca de acuma sa fii mai atent la felul in care iti scrii posturile.  peacefingers
Memorat
APOCALYPTO
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #7 : Octombrie 21, 2009, 20:02:03 »

@calin dragos: De curiozitate tu iti citesti posturile inainte sa le postezi? a fost un adevarat chin sa incerc sa incerc sa iti citesc postul. Incearca de acuma sa fii mai atent la felul in care iti scrii posturile.  peacefingers
da asha e shtiu
Memorat
Pagini: [1]   În sus
  Imprimă  

Schimbă forumul: