Pagini: [1]   În jos
  Imprimă  
Ajutor Subiect: Interviu Radu Berinde - partea intai  (Citit de 7085 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
Cosmin
Echipa infoarena
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« : Decembrie 19, 2007, 03:56:44 »

Comentarii la postul http://infoarena.ro/blog/interviu-radu-berinde-partea-intai
Memorat
sima_cotizo
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Decembrie 19, 2007, 19:08:04 »

Mi-a placut interviul, se regaseste ideea ca "lucrand enorm de mult ajungi sus" ... imi pare rau ca nu pot sa ma ghidez dupa ideea asta Sad

Am o intrebare totusi, listele dublu sortate sunt de fapt deque-uri ? Eu cam asa inteleg ca sunt implementate, dar denumirea pare ca ar fi vorba de altceva... Eh?
Memorat
Cosmin
Echipa infoarena
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #2 : Decembrie 19, 2007, 19:26:49 »

In paperuri se gasesc sub numele deque with heap order, si pe la noi le zici cum apuci Smile, probabil cei de pe infoarena le zic simplu dequeuri.
Memorat
wefgef
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

razboinicu' luminii

Vezi Profilul
« Răspunde #3 : Decembrie 19, 2007, 21:35:27 »

Cam rupere Batch ala de la IOI 2002. Dar imi place ca poti aplica algoritmul la o multime de alte probleme (e.g. Euro - BOI 2003). Totusi am si o intrebare pentru Radu. De ce nu a mai continuat sa faca probleme de algoritmica? Ar fi fost bun un topcoder.
Memorat

omului i-au fost date instinctele pentru a supravietui, nu pentru a fi sclavul lor.
RaduBerinde
Vizitator
« Răspunde #4 : Decembrie 19, 2007, 22:01:18 »

Sima: deque e pur si simplu o coada cu care poti lucra la ambele capete; da, asta se intampla in ce am mentionat eu, dar cheia solutiei este in ordinea elementelor, care nu tine strict de structura de date.

Cosmin: nu cred ca se cheama "heap order", nu e nimic in heap order, elementele sunt pur si simplu sortate. Nu e o structura de date, e o idee de a folosi o structura simpla care nu face mai nimic (deque) intr-un mod ingenios.

Andrei: Am participat un pic pe la topcoder, dar problema e ca nu am timp deloc sa ma pregatesc.. facultatea asta (MIT) chiar iti mananca mai tot timpu. Daca nu as avea nimic altceva de facut, probabil ca m-as pregati si as participa.
Memorat
Cosmin
Echipa infoarena
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #5 : Decembrie 19, 2007, 22:06:17 »

@Radu: vezi aici la ce ma refeream http://portal.acm.org/citation.cfm?id=219393

@Andrei: handleul lui Radu pe topcoder e texel http://www.topcoder.com/tc?module=MemberProfile&cr=7393427 si a facut foarte bine in putinele meciuri la care a participat.
Memorat
RaduBerinde
Vizitator
« Răspunde #6 : Decembrie 19, 2007, 22:12:46 »

Cosmin: da, structura aia e ceva mai complicat. Asta nu e nici o structura, e practic doar o lista simpla (eventual implementata pe un vector circular). Un "queue-like list" cum spunea solutia de la Batch Smile
Memorat
Cosmin
Echipa infoarena
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #7 : Decembrie 19, 2007, 22:24:36 »

Radule zi sincer cine a indoit golful din poza?
Memorat
RaduBerinde
Vizitator
« Răspunde #8 : Decembrie 19, 2007, 22:27:29 »

Haha, chiar m-am gandit la asta cand am facut poza. Nu eu sincer!  Embarassed
Memorat
wefgef
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

razboinicu' luminii

Vezi Profilul
« Răspunde #9 : Decembrie 19, 2007, 22:33:19 »

@Radu: Cum merge treaba la MIT? Nu regreti ca ai plecat din tara? Ce planuri ai pe viitor? Sau asta urmeaza in partea a doua...
Memorat

omului i-au fost date instinctele pentru a supravietui, nu pentru a fi sclavul lor.
Cosmin
Echipa infoarena
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #10 : Decembrie 19, 2007, 22:43:13 »

@Andrei stai "on topic" aici povestim de olimpiade/algoritmica Smile
Memorat
cos_min
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

live

Vezi Profilul
« Răspunde #11 : Decembrie 19, 2007, 22:43:39 »

De ce nu apare Radu in clasamentul Romaniei? http://www.topcoder.com/tc?module=AlgoRank&cc=642 ?
Memorat

vid...
wefgef
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

razboinicu' luminii

Vezi Profilul
« Răspunde #12 : Decembrie 19, 2007, 22:47:49 »

Daca nu participi timp de 6 luni devii inactiv si nu mai apari in clasamente/statistici.
Memorat

Tabara
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #13 : Decembrie 19, 2007, 22:55:03 »

Ce bun ar fi pentru ratingul de tara.  Whistle  Tongue

Thumb up
[Super articolul, asteptam si partea doua daca va mai fi. Succes ! ]
« Ultima modificare: Decembrie 19, 2007, 22:56:44 de către Tabara Mihai » Memorat
Cosmin
Echipa infoarena
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #14 : Decembrie 19, 2007, 22:55:42 »

@Radu: ziceai ca nu ai timp sa te pregatesti, cat timp ti-ar trebui ca sa intri iar in forma?
Memorat
RaduBerinde
Vizitator
« Răspunde #15 : Decembrie 19, 2007, 23:01:45 »

Nu mult, probabil ca in ceva gen 2-3luni as reveni destul de aproape de cum eram. Problema e ca la topcoder trebuie sa fii mult mai bun/rapid la implementare decat trebuie la olimpiade/IOI, deci ca sa fac foarte bine ar dura mult mai mult (toata viata?).. sunt multi supertari la topcoder.
Memorat
wefgef
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

razboinicu' luminii

Vezi Profilul
« Răspunde #16 : Decembrie 19, 2007, 23:52:14 »

@Radu: Majoritatea olimpicilor romani de astazi se pregatesc foarte mult pe infoarena. Tu pe ce site-uri obisnuiai sa lucrezi?
Memorat

RaduBerinde
Vizitator
« Răspunde #17 : Decembrie 20, 2007, 01:03:20 »

Daca exista cand eram eu, sigur l-as fi folosit. Am folosit foarte mult timus, sgu, si usaco training pages. Aveam si un evaluator al meu pe care puneam orice problema la care gaseam teste, si am rezolvat multe asa (de pe la olimpiade mai vechi romanesti, sau de la croati, polonezi, etc)
Memorat
noname1
Vizitator
« Răspunde #18 : Decembrie 20, 2007, 14:06:31 »

offtopic i think : Ar fi interesant sa aflam la ce lucrezi acuma daca ne poti spune...
Rugamintea mea e valabila si pentru Cosmin, si altii care lucreaza la Google, sau in alte locuri misto. Ce proiecte aveti etc..
Stiu ca ati semnat un contract de nedivulgare, dar macar niste hinturi Tongue (poate intr-un articol viitor sau comentari)
Memorat
Cosmin
Echipa infoarena
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #19 : Decembrie 23, 2007, 13:16:28 »

Aici vezi la ce am lucrat noi: http://blog.smtusa.com/index.php/google-toolbar-5-tracks-404-error-pages/ e o problema de algoritmica destul de misto.
Memorat
Pagini: [1]   În sus
  Imprimă  

Schimbă forumul: