•HexString
Strain
Deconectat
|
 |
« : Aprilie 08, 2008, 11:33:15 » |
|
Poate sa imi dea si mie cineva, QuickSort-ul ? 
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•devilkind
|
 |
« Răspunde #1 : Aprilie 08, 2008, 11:45:10 » |
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•HexString
Strain
Deconectat
|
 |
« Răspunde #2 : Aprilie 08, 2008, 11:52:52 » |
|
Este cel mai eficient algoritm de sortare? Am inteles ca s-a dat anu trecut la OJI cls a7a sau ceva de genul ceva prob, unde era cva modificare pe quicksort care il facea mai eficient, ceva cu mijloc...  , nu mai tin bine minte.
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•wefgef
|
 |
« Răspunde #3 : Aprilie 08, 2008, 14:18:01 » |
|
Este unul dintre cei mai eficienti algoritmi de sortare pe loc pe cazul mediu.
|
|
|
Memorat
|
omului i-au fost date instinctele pentru a supravietui, nu pentru a fi sclavul lor.
|
|
|
•HexString
Strain
Deconectat
|
 |
« Răspunde #4 : Aprilie 08, 2008, 17:11:28 » |
|
Multumesc, am gasit ce am cautat, era vb de qs, doar ca isi lua pivotul de pe mijloc, nu de pe prima pozitie, si scapa de cateva parcurgeri.
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•rEbyTer
|
 |
« Răspunde #5 : Aprilie 08, 2008, 17:36:32 » |
|
Dacă funcţia înlocuieşte este definită inline atunci quicksortul este un pic mai performat ? (in cazul in care sunt multe elemente) void inlocuieste(int *a, int *b) {
int c = *a; *a = *b; *b = c;
}
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•fireatmyself
|
 |
« Răspunde #6 : Aprilie 08, 2008, 21:55:08 » |
|
mai bine nu o faci functie separata. atunci sigur va fi mai rapid. nu stiu care e treaba cu 'inline'. pe unele evaluatoare mi-a mers mai repede, pe altele nu. 
|
|
|
Memorat
|
Viata e scurta. Daca nu o putem lungi, macar s-o facem lata.
|
|
|
•amadaeus
Client obisnuit

Deconectat
|
 |
« Răspunde #7 : Aprilie 23, 2008, 23:17:50 » |
|
De obicei compilatoarele expandeaza inline functiile simple (de genul swap) in etapa de optimizare. De asta s-ar putea ca in unele cazuri sa nu faca diferenta daca specifici in mod explicit acest lucru. In general poti lasa compilatorul sa decida care functii vor fi expandate si care nu, se descurca destul de bine  Ca tot veni vorba de swap, ca sa schimbi valorile a doua int-uri poti scrie (in C) Incearca si vezi de ce functioneaza  (a^=b inseamna a = a xor b, iar expresia de mai sus este parsata de la dreapta spre stanga)
|
|
|
Memorat
|
"one of these days I'm going to cut you into little pieces..."
|
|
|
•wefgef
|
 |
« Răspunde #8 : Aprilie 24, 2008, 00:24:23 » |
|
Puteti citi mai multe despre inline-uri aici.
|
|
|
Memorat
|
omului i-au fost date instinctele pentru a supravietui, nu pentru a fi sclavul lor.
|
|
|
•mordred
Client obisnuit

Deconectat
|
 |
« Răspunde #9 : August 20, 2008, 14:38:22 » |
|
am si eu o intrebare, poate putin off-topic: quicksortu' asta e mai putin performant? ca eu prefer varianta asta fata de cea de pe wikipediavoid quicksort(int start, int end){ if(end-start<1) return; int pivot = x[start], i = start, k = end; while(k>i) { while(x[i]<=pivot && i<=end && k > i) ++i; while(x[k]>pivot && k>=start && k>=i) --k; if(k>i){ aux = x[i]; x[i] = x[k]; x[k] = aux; } } aux = x[start]; x[start] = x[k]; x[k] = aux; quicksort(start,k-1); quicksort(k+1,end); }
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•wefgef
|
 |
« Răspunde #10 : August 20, 2008, 16:13:58 » |
|
In general e bine sa alegi pivotul random. In rest, implementarea ta seamana cu cea pe care o foloseam si eu.
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•mordred
Client obisnuit

Deconectat
|
 |
« Răspunde #11 : August 21, 2008, 23:02:51 » |
|
am inteles, mersi 
|