Pagini: [1]   În jos
  Imprimă  
Ajutor Subiect: o recomandare va rog...?  (Citit de 1805 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
blowfishme
Strain

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« : Februarie 17, 2008, 17:31:01 »

Sal'tare. Am intrat aici zilele astea pentru ca se apropia olimpiada de info locala (la care nu am luat decat 36 pcte) si am zis ca poate ingras putin porcu' in ajun Smile Pana acum imi place aici: continut mult si bun, oamini ghistepti etc. Buun... sa va plictisesc cu cateva detalii despre mine:
Ce stiu: c++ (aici nuj cam cat stiu... las la aprecierea vostra pe parcursul sederii mele aici), perl, ror, php&mysql
Ce imi place: c++, php&mysql si perl cat de cat...
La capitolul programare generala (ma refer la algoritmica in c++ aici) nu stiu prea multe din pacate dar d'aia sunt aici Smile Stiu cam tot ce e de stiut (din manualul de la scoala ma refer) pana la momentul actual (sunt cls a10a), dar si cateva in plus. Am lucrat destul de mult (zic eo since im kinda sick of 'em) cu backtracking, grafuri, liste si cativa algoritmi mai "avansati" ca sa zic asa, toti cam fiind legati de matrici (sau programare in plan cum le ziceti voi) exemplu: lee. Am cumparat si eu (.ro style Very Happy) aia de CORMEN ed II si pana acum mi se pare misto ce sa zic..

Ce vreau sa fac in viitor? In primul si in primul rand vrea sa ajung la ONI in unul din urmatorii 2 ani de liceu (haha im funny nu?Smile ) si da stiu ca i'm kinda hopeless, avand in vedere competitia Smile. De ce vreau sa ajung acolo (si evident sa si fac ceva)? Ei bine ajungand acolo am inteles ca as putea intra la Poli sau Unibuc fff usor Smile. De ce as vrea sa ma duc la Poli? Pai, avand una din facultatile astea poti face cam orice in viata din cate imi dau eu seama (bine nici chiar sa predai la MIT -- no way) Smile. Ok, in cazul in care nu intru acolo (chiar daca am pariticpat la ONI) din cine stie ce motive atunci nu-i nimic, sa ajungi la ONI zic eu e lucru mare Smile. Mie mi-a placut din totdeauna matematica si de printr'a 6a am inceput sa "trag" tare zic eu cu c/c++ ca mai apoi avand o "baza" m-am apucat si de astea web, cele care erau in "tinta" mea initial.

Asadar, cam ce imi recomandati sa fac? (evident ffffffff multe exercitii) Ma refer totusi la ce carti imi recomandati (in special carti care au probleme rezolvate, nu conteaza complexitatea lor cand pana la urma le inteleg eu), sau daca stiti vreun club prin bucuresti unde se fac cursuri axate pe algoritmica...? Ce carti am pana acum: Tudor Sorin (cls 10 + cls 11), Informatica pt grupele de performanta (cls 9-12) si Cormen.

thx in adv.
Memorat
stef2n
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Februarie 17, 2008, 17:38:41 »

Daca ai manualele de liceu + Tudor Sorin + Cormen, e suficient momentan. Cu astea am inceput si eu. Intre timp, ai putea lua si un manual de limba romana ca sa renunti la toate englezismele astea suparatoare si, eventual, sa mai pui si virgule din cand in cand. In rest, raspunsuri ti-am cam dat singur: stii ce-ti place, ti-ai stabilit obiective, stii ce munca te astepta. Succes! Thumb up
Memorat

Exista 10 categorii de oameni: cei care inteleg sistemul binar si cei care nu il inteleg.
filipb
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #2 : Februarie 17, 2008, 17:40:39 »

http://infoarena.ro/training-path

Gasesti aici si ceva carti. Ce iti recomand daca vrei sa faci bine la olimpiada este sa rezolvi cat mai multe probleme de pe infoarena. Rezolvand probleme ajungi sa stapanesti si algoritmi mai avansati. Asa daca citesti doar algoritmi si metode de rezolvare s-ar putea sa nu ramai cu nimic... In plus infoarena are avantajul ca contine in arhiva si probleme date la oji sau oni la toate clasele din anii precedenti pentru care poti gasi solutiile si ai ceva invata din ele.

Alte link-uri utile gasesti aici (dupa ce eventual ai terminat toate problemele din arhiva infoarena Very Happy): http://infoarena.ro/links

Subiectele, testele si solutiile problemelor date la diferite concursuri judetene, nationale, regionale, internationale: http://infoarena.ro/downloads. Multa bafta Ok
Memorat
wefgef
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

razboinicu' luminii

Vezi Profilul
« Răspunde #3 : Februarie 17, 2008, 17:46:52 »

Nu vreau sa iti tai din avant, insa ar trebui sa stii ca nu te ajuta cu nimic daca doar participi la ONI (legat de admiterea la Poli sau Unibuc - trebuie sa iei premiu ca sa fii admis fara examen). Singurul (poate si cel mai important) avantaj e faptul ca participarea la olimpiade iti dezvolta gandirea Wink. Cei care au postat inaintea mea ti-au dat destule sfaturi si linkuri utile... Spor la treaba! Very Happy
Memorat

omului i-au fost date instinctele pentru a supravietui, nu pentru a fi sclavul lor.
blowfishme
Strain

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #4 : Februarie 17, 2008, 17:51:32 »

multam pt raspunsuri  peacefingers  Ok o sa incep chiar de acum sa fac problemele de pe aici (sau macar voi incerca) Smile multa bft si voua, and again - THX!
Memorat
Pagini: [1]   În sus
  Imprimă  

Schimbă forumul: