Salutari,eu deranjez din nou...mi-a dat un prieten o problema care suna cam asa: Se citesc de la tastatura numerele a,b,c.Ordoneti crescator numerele a,b,c , in functie de numarul de divizori.
Dupa ce m-am scremut umpic,am scris asta:
//Se citesc 3 variabile: a,b,c;Afisati-le in ordinea crescatoare a numarului de divizori
#include <iostream.h>
#include <math.h>
int main(){
int a,b,c,radical,i,nr_a,nr_b,nr_c;
nr_a=0;nr_b=0;nr_c=0;
cout<<"a=";cin>>a;
cout<<"b=";cin>>b;
cout<<"c=";cin>>c;
radical=static_cast<int>(sqrt(a));
for(i=2;i<=radical;i++){
if(a%i==0){
nr_a=nr_a+1;}
}
radical=static_cast<int>(sqrt(b));
for(i=2;i<=radical;i++){
if(b%i==0){
nr_b=nr_b+1;}
}
radical=static_cast<int>(sqrt(c));
for(i=2;i<=radical;i++){
if(c%i==0){
nr_c=nr_c+1;}
}
/*aici s-a terminat numararea divizorilor numerelor a,b,c
tot ce urmeaaza reprezinta ordonarea celor 3 numere,in functie de numarul de divizori*/
if(nr_a<=nr_b && nr_a<=nr_c){
cout<<c<<", "; //cica pe aceasta linie de cod ar fii eroarea...
if (nr_b <= nr_c){
cout<<b", ";
cout<<c<<", ";}
else{
cout<<c<<", ";
cout<<b<<", ";}
}
else{
if (nr_b<=nr_a && nr_b<=nr_c){
cout<<b<<", ";
if (nr_a<=nr_c){
cout<<a<<", ";
cout<<c<<", ";}
else{
cout<<c<<", ";
cout<<a<<", ";}}
if (nr_c<=nr_a && nr_c<=nr_b){
cout<<c<<", ";
if (nr_a<=nr_b){
cout<<a<<", ";
cout<<b<<", ";}
else{
cout<<b<<", ";
cout<<a<<", ";}
}
}
return 0;}
insa de aici in colo nu am mai avut ce-i face...de la undeva la 8 erori,rusie sa-mi fie ca scriam (nr_a<=nr_b) && (nr_a<=nr_c) ,in loc de (nr_a<=nr_b && nr_a<=nr_c),insa omu' din greseli invata

,am coborat la o eroare ,am bagat si niste static_cast-uri (sa scap de o parte din warninguri,ca ma ofticau)...insa acea eroare care a ramas imi cam da batai de cap...imi poate spune cineva ce am gresit?
PS: Am precizat pe cod la ce linie imi indica, compilatorul eroarea ,care suna cam asa : syntax error before string constant ...pur si simplu nu ii pot da de capat...
PPS:Tin sa il rog pe cel care doreste sa ma ajute,sa nu modifice sursa prea tare,ca sa pot intelege,fiindca asta e si ideea...