•stef2n
|
 |
« : Noiembrie 23, 2009, 19:45:58 » |
|
Aici puteti discuta despre problema Kss.
|
|
|
Memorat
|
Exista 10 categorii de oameni: cei care inteleg sistemul binar si cei care nu il inteleg.
|
|
|
•girl_style
Strain
Deconectat
|
 |
« Răspunde #1 : Decembrie 08, 2009, 22:43:14 » |
|
Am incercat sa rezolv pb Kss (conform solutiei postate de voi) , dar totusi iau doar 40 pct (pe restul testelor-incorect). Imi este destul de greu sa fac debbuging in lipsa unui test pe care sa crape implementarea mea.Daca aveti niste teste mai mari (cu tot cu rezultate) v-as fi recunoscatoare. Sursa : void prel(char *sir,int lu,unsigned long long k) { int x; //sol-vectorul in care constr solutia //sir-sirul initial de carcatere //lu-lungimea sirului //initializari sol[0]=0; for (int i=1; i<=26; i++) next[i][lu+1]=0; for (int i=lu; i>0; i--) { x=sir[i]-'a'+1; next[x][i]=i; for (int j=1; j<x; j++) next[j][i]=next[j][i+1]; for (int j=x+1; j<=26; j++) next[j][i]=next[j][i+1]; } for (int i=lu; i>=1; i--) { din[i]=1; for (int j=1; j<=26; j++) din[i]+=din[next[j][i+1]]; } //sfarsit initializari int p,e=1,q=1; //e-caracterul pe care incerc sa-l pun in solutie while (1) { p=next[e][q]; // p - poz de pe care incerc sa iau caracterul din sirul initial pt a-l pune in sol // q - pozitia (din sirul initial) imediat de dupa ultimul caracter pus in solutie while (din[p]<k) { k=k-din[p]; e++; if ((e>26)) { g<<-1<<endl; return; } p=next[e][q]; } sol[0]++;//tin nr de caractere din solutie sol[sol[0]]='a'+e-1; e=1; k--; if (!k) { afis();//afiseaza solutia return; } // q=next[e][q]; // q++; q=p+1; } }
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•Mishu91
|
 |
« Răspunde #2 : Decembrie 08, 2009, 22:48:27 » |
|
Problema are deja un topic in arhiva de probleme. Poti posta acolo, nu are rost sa existe mai multe topicuri pentru o problema 
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•sima_cotizo
|
 |
« Răspunde #3 : Decembrie 09, 2009, 01:14:43 » |
|
Problema are deja un topic in arhiva de probleme. Poti posta acolo, nu are rost sa existe mai multe topicuri pentru o problema  Fixed 
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•Mishu91
|
 |
« Răspunde #4 : Decembrie 12, 2009, 00:01:11 » |
|
Am incercat sa rezolv pb Kss (conform solutiei postate de voi) , dar totusi iau doar 40 pct (pe restul testelor-incorect). Imi este destul de greu sa fac debbuging in lipsa unui test pe care sa crape implementarea mea.Daca aveti niste teste mai mari (cu tot cu rezultate) v-as fi recunoscatoare. Sursa : void prel(char *sir,int lu,unsigned long long k) { int x; //sol-vectorul in care constr solutia //sir-sirul initial de carcatere //lu-lungimea sirului //initializari sol[0]=0; for (int i=1; i<=26; i++) next[i][lu+1]=0; for (int i=lu; i>0; i--) { x=sir[i]-'a'+1; next[x][i]=i; for (int j=1; j<x; j++) next[j][i]=next[j][i+1]; for (int j=x+1; j<=26; j++) next[j][i]=next[j][i+1]; } for (int i=lu; i>=1; i--) { din[i]=1; for (int j=1; j<=26; j++) din[i]+=din[next[j][i+1]]; } //sfarsit initializari int p,e=1,q=1; //e-caracterul pe care incerc sa-l pun in solutie while (1) { p=next[e][q]; // p - poz de pe care incerc sa iau caracterul din sirul initial pt a-l pune in sol // q - pozitia (din sirul initial) imediat de dupa ultimul caracter pus in solutie while (din[p]<k) { k=k-din[p]; e++; if ((e>26)) { g<<-1<<endl; return; } p=next[e][q]; } sol[0]++;//tin nr de caractere din solutie sol[sol[0]]='a'+e-1; e=1; k--; if (!k) { afis();//afiseaza solutia return; } // q=next[e][q]; // q++; q=p+1; } }
Vezi că valorile din dinamică pot depăși limita maximă a long long-ului, prin urmare ai grijă ca aceste valori să nu devină negative.
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•girl_style
Strain
Deconectat
|
 |
« Răspunde #5 : Decembrie 15, 2009, 10:53:19 » |
|
Salut si multumesc pentru raspuns.Am gasit ca limita unsigned long long-ului este ULLONG_MAX=18446744073709551615 , asa ca de fiecare data calculez sirul astfel (si banuiesc ca este corect pt ca ULLONG_MAX>k cerut de pb),dar tot nu iau toate testele. for (int i=lu; i>=1; i--) { din[i]=1; for (int j=1; j<=26; j++) if ((din[i]+din[next[j][i+1]])>(ULLONG_MAX)) din[i]=ULLONG_MAX; else din[i]=din[i]+din[next[j][i+1]]; }
Ma gandesc ca poate pe compilatorul folosit de voi long long-ul are o limita mai mica decat 10 18. 
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•Mishu91
|
 |
« Răspunde #6 : Decembrie 15, 2009, 11:58:08 » |
|
Daca atat din[ i ] si din[next[ j ][ i+1 ]] sunt egale cu ULLONG _MAX atunci suma lor va fi negativa, prin urmare mai mica decat acea constanta. Prin urmare pune in loc de acel ULLONG_MAX k+1 sau 261 (eu am preferat a doua varianta).
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•OneStepCloser
Strain
Deconectat
|
 |
« Răspunde #7 : Decembrie 20, 2009, 13:50:33 » |
|
eu am o alta metoda care functioneaza pe teste mici o sa incerc sa o explic mai jos: de exemplu daca trebuie sa aflu a 11 a solutie din sirul abcd:
a ab abc abcd abd ac acd ^ ad - sfarsitul grupei 1 (2^3 termeni) | |b | |b ^ |c | |b | |cd -11 (daca pozitia literei in grupa curenta =2^k (in cazul multimii formata din elementul "d" k=0) => ca este ultima litera) | |b | |d - sfarsitul grupei 2(2^2 termeni) | c | cd -etc | d
k=ordinul submultimii se poate observa ca in total sunt 2^4 submultimi -1(submultimea vida) fapt ce reise din Binomul lui Newton apoi incerc sa aflu cea mai mica putere x astfel incat 2^4 - 2^x<k pentru a afla din ce grupa de submultimi face parte prima litera apoi intru in grupa marcata cu "|" pentru a afla urmatoarea litera si tot asa problema este ca pe testul dat 2^k .. iese chiar si din long long iar metoda nu mai este viabila (k fiind 12345)
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•repp4radu
|
 |
« Răspunde #8 : August 24, 2012, 19:38:34 » |
|
Salut!
Am rezolvat problema ca si in solutia oficiala, O(Sigma * N) pt fiecare test, insa iau TLE pe 6 teste.
Ce as mai putea optimiza, avand in vedere ca TLE-urile obtinute nu sunt de la complexitate?
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•a_h1926
|
 |
« Răspunde #9 : August 24, 2012, 22:35:09 » |
|
Ceau! Eu m-am folosit de niste sume partiale. Practic, atunci cand calculezi DP, in loc sa adun DP-ul corespunzator urmatorului caracter pentru fiecare caracter in parte, tin minte o variabila Sum in care retin acea valoare. Dupa ce am calculat DP (printr-o simpla atribuire), variabila Sum se modifica, pentru ca scad DP-ul caracterului curent care era adunat la Sum de dinainte, si adun DP-ul curent. Astfel, numarul de calcule efectuate se injumatateste. Sper sa te ajute!
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•repp4radu
|
 |
« Răspunde #10 : August 24, 2012, 23:21:24 » |
|
Salut!
Am scos 100 pana la urma. Pe langa problema mentionata de tine, mai aveam si un if in care intram de prea multe ori (testam pt fiecare caracter, desi era doar o singura posibilitate => 25 de teste facute aiurea pt fiecare element al sirului).
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•Ionut228
Strain
Deconectat
|
 |
« Răspunde #11 : Decembrie 14, 2014, 14:51:49 » |
|
Imi poate explica si mie cineva de ce daca declar o matrice A[30][1000] iau TLE, iar daca singura modificare facuta e sa declar matricea invers, adica A[1000][30] timpul de executie scade foarte mult?
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•klamathix
|
 |
« Răspunde #12 : Decembrie 14, 2014, 22:41:02 » |