Salut !
Sunt un absolvent de liceu din Romania , am oportunitatea sa ma inscriu la o universitate din Canada.
In prezent sunt in Canada si intentionez sa aplic pentru una din universitatile de aici dar ma confrunt cu anumite probleme, cele mai importante:
1. Majoritatea subiectelor din cursurile de matematica pe care ar trebui sa le iau pentru diploma le-am intalnit in liceu .
La University of Waterlo m-au scutit de 2 cursuri de matematica, dar nu cred ca m-ar fi scutit mai mult, asta din cauza banilor pentru ca vor sa platesti cursurile.
2. Alt lucru foarte important este faptul ca Algoritmica incepi aproape de la 0 si intr-un ritm foarte incet.
La University of Waterloo in alt doilea semestru din primul an de abia inveti sa declari variabile in C.
http://www.cs.uwaterloo.ca/current/courses/course_descriptions/cDescr/newCDescr/CS146.shtml La University of Waterloo afli de Cormen cel mai devreme in anul 2 la cursuri. Traditional in anul 3.
http://www.cs.uwaterloo.ca/current/courses/course_descriptions/cDescr/CS341.shtml Nu imi pot imagina cum cineva care s-ar folosi de cursurile acestea si ar avea o sansa la TopCoder sau ACM , desi o echipa de la University of Waterloo au luat primul loc de 2 ori la ACM. Cu alte cuvinte, nu cred ca cursurile de la o universitate canadiana te ajuta in algoritmica la nivel inalt.
Credeam ca universitatile de genu acesta baga algoritmica hardcore la Computer Science, dar mai toate dintre cursurile de la UW te pregatesc in mare pentru job.
Cei de la UW se mandresc mult cu co-op la google , facebook , IBM, s. a. m. d. dar eu sunt foarte pasionat de " thinking stuff " si n-as sacrifica asta nici pe cel mai platit job din lume.
Interesul meu e in cercetare mai degraba decat in developing software.
Ar fi vreun motiv, in situatia mea, sa termin o asemenea universitate in afara de diploma ?
Am luat in considerare si sa ma intorc in Romania sa studiez la o universitate romaneasca, chiar daca nu m-ar ajutea mai mult, cand as termina universitatea n-as avea datoriile pe care le-as avea daca as termina la o universitate din strainatate.
Orice sfat e bun venit !
P. S. : Am citit topicul " Universitate in strainatate " .
Imi cer scuze pentru timpul care vi l-am luat ca sa cititi acest mesaj .