Poate au avut sau vor mai avea si altii problema optimizarii, desi e destul de standard. In rezolvare se folosesc 2 matrice, iar din recurentele termenilor generali ai matricelor reiese clar ca un element A
[j] depinde doar de A[j-1], deci n-are rost sa retin efectiv o matrice, ce doar un vector A[], pe care sa-l completez de fiecare data cand parcurg o linie.
Dar cea mai importanta optimizare ar fi in cadrul matricei best[][] care imi ofera si solutia. best[j] nu depinde decat de best[i-1][j-1] si de A[j], ceea ce inseamna ca, de fapt, este nevoie de retinerea doar a 2 linii din matrice, caci pe a doua o completez cu ajutorul primei.
Mai ramane de facut interschimbarea liniilor, dar n-are rost sa o copiez integral pe a doua in prima, ci, daca notam L0 prima linie cu care lucram si cu L1 a doua linie, matricea best[n][m] se reduce la best[2][m], iar L0 = 0 si L1 = 1 (initial).
Functia care imi permite "interschimbarea" celor 2 linii este f(x) = 1 - x (din 1 imi face 0 si din 0 face 1). Dupa fiecare parcurgerea a unei linii imi voi interschimba liniile la modul L0 = 1 - L0 si L1 = 1 - L1. Sper ca v-am fost de ajutor!