Pagini: [1]   În jos
  Imprimă  
Ajutor Subiect: Stack  (Citit de 3531 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
xtreme
De-al casei

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« : Decembrie 31, 2008, 17:11:30 »

As vrea ca cineva daka se poate sa-mi trimita un link sau sau numele unor cartii despre stack...(de la ce inseamna)...
Memorat
wefgef
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

razboinicu' luminii

Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Decembrie 31, 2008, 19:36:53 »

Daca te referi la structura de date, poti citi aici.
Memorat

omului i-au fost date instinctele pentru a supravietui, nu pentru a fi sclavul lor.
xtreme
De-al casei

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #2 : Decembrie 31, 2008, 19:49:54 »

Daca te referi la structura de date, poti citi aici.
asta am mai citit dar nu stiu nici nodurile ce inseamna...probabil din cate am vazut ca nodurile fac parte din grafuri...(daka nu folosesc bine termenii asta pentru ca nu i-am invatat inca)...stii o carte buna de grafuri?
Memorat
marcelcodrea
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #3 : Decembrie 31, 2008, 20:03:39 »

Stack înseamnă stivă şi reprezintă o structură de date care are o arie de aplicabilitate mai mare decât "teoria grafurilor" unde cea mai comună utilizare a stivei ar fi pentru reprezentarea listelor de vecini ai nodurilor. Nu trebuie să confunzi nodul care face parte dintr-o listă (node) cu nodul care face parte dintr-un graf (vertex) chiar dacă traducerea în limba română te poate induce în eroare. Link-ul lui Andrei e bun dacă vrei sa afli mai multe despre stivă.

Daca vrei să afli mai multe despre grafuri ÅŸtiu un material bun care a participat la concursul InfoeducaÅ£ie acum câţiva ani. PoÅ£i să îmi dai un mesaj cu adresa ta de e-mail ÅŸi o să încerc să Å£i-l trimit. Dacă te simti pregătit pentru artileria grea poÅ£i vizita http://zhuzeyuan.hp.infoseek.co.jp/ita/chap23.htm dar nu îţi recomand dacă eÅŸti la început.  peacefingers
« Ultima modificare: Decembrie 31, 2008, 20:34:58 de către Codrea Marcel » Memorat

Imperiile coloniale au murit...
Germania Nazistä a murit...
Uniunea Sovieticä a murit...
Si nici Uniunea Europeanä nu se simte prea bine
sima_cotizo
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #4 : Decembrie 31, 2008, 21:06:17 »

Marcel, nu stiu de ce cred ca faci confuzia intre o lista (simplu / dublu inlantuita) si o stiva cand vorbesti despre vecinii unui nod. O stiva "originala" nu poate fi parcursa, poti accesa decat primul element (si asa sa o parcurgi pierzand varful la fiecare pas). Dar nu asta vrei cand retii vecinii unui nod.

Imi pare rau daca gresesc eu.
Memorat
marcelcodrea
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #5 : Decembrie 31, 2008, 21:59:20 »

Zici tu ceva.... poate "stivă" e cam mult spus şi neriguros. Eu mă refeream la reţinerea vecinilor unui nod ţinând cont de principiul stivei, întotdeauna ultimul element adăugat va fi primul din structură în ordinea în care o parcurgem. Parcurgerea unei liste simplu-înlănţuită "originală" ar începe cu primul nod introdus şi s-ar finaliza cu ultimul nod introdus dacă îmi amintesc bine.

Asta este proiecÅ£ia în cod a structurii la care ma refeream eu.  Ok

Cod:
 void add(pNod &dest, int val)  
 { 
     pNod p; 
     p = new nod; 
     p -> x = val; 
     p -> a = dest; 
     dest = p; 
 } 

Un an nou cât mai bun !
Memorat

Imperiile coloniale au murit...
Germania Nazistä a murit...
Uniunea Sovieticä a murit...
Si nici Uniunea Europeanä nu se simte prea bine
sima_cotizo
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #6 : Decembrie 31, 2008, 22:43:13 »

Da, intocmai la asta ma gandeam si eu.

Un an nou fericit tuturor! Smile
Memorat
xtreme
De-al casei

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #7 : Decembrie 31, 2008, 22:49:37 »

Stack înseamnă stivă şi reprezintă o structură de date care are o arie de aplicabilitate mai mare decât "teoria grafurilor" unde cea mai comună utilizare a stivei ar fi pentru reprezentarea listelor de vecini ai nodurilor. Nu trebuie să confunzi nodul care face parte dintr-o listă (node) cu nodul care face parte dintr-un graf (vertex) chiar dacă traducerea în limba română te poate induce în eroare. Link-ul lui Andrei e bun dacă vrei sa afli mai multe despre stivă.

Daca vrei să afli mai multe despre grafuri ÅŸtiu un material bun care a participat la concursul InfoeducaÅ£ie acum câţiva ani. PoÅ£i să îmi dai un mesaj cu adresa ta de e-mail ÅŸi o să încerc să Å£i-l trimit. Dacă te simti pregătit pentru artileria grea poÅ£i vizita http://zhuzeyuan.hp.infoseek.co.jp/ita/chap23.htm dar nu îţi recomand dacă eÅŸti la început.  peacefingers
ms ti-am trimis un mesaj cu adresa mea de e-mail...un an fericit tuturor
Memorat
Pagini: [1]   În sus
  Imprimă  

Schimbă forumul: