•DITzoneC
|
 |
« : Februarie 18, 2007, 13:55:21 » |
|
Aici puteţi discuta despre problema Reguli.
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•crus
Strain
Deconectat
|
 |
« Răspunde #1 : Februarie 19, 2007, 21:01:29 » |
|
la problema asta, am scos un O(N), dar am WA pe 3 teste, pe 1,4,5. E posibil ca diferenta dintre 2 numere sa nu intre in long long in cpp? Am mai patit sa nu iau puncte cu long long, dar sa iau maxim cu long, s-ar putea si din cauza asta sa iau doar 70?
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•filipb
|
 |
« Răspunde #2 : Februarie 19, 2007, 21:09:39 » |
|
E posibil ca diferenta dintre 2 numere sa nu intre in long long in cpp? NU
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•wefgef
|
 |
« Răspunde #3 : Februarie 20, 2007, 00:38:37 » |
|
Da-ne cateva detalii despre cum rezolvi tu problema 
|
|
|
Memorat
|
omului i-au fost date instinctele pentru a supravietui, nu pentru a fi sclavul lor.
|
|
|
•crus
Strain
Deconectat
|
 |
« Răspunde #4 : Februarie 20, 2007, 18:48:04 » |
|
Pentru inceput, marchez lungimea sirului cerut cu max. Parcurg in continuare sirul initial, determin pentru fiecare pozitie un si, iar pentru fiecare si, determin cu ce valoare ar trebui sa se potriveasca, din primele max elemente (care reprezinta sirul cerut de lungime minima). Daca se potriveste cu ce ar trebui sa se potriveasca, atunci nu fac nimic, dar daca nu se potriveste, atunci reactualizez max, cu indicele i pe care ma aflu...mai exact i-1...
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•fireatmyself
|
 |
« Răspunde #5 : Februarie 24, 2007, 23:46:04 » |
|
pare ok solutia ta. sa ai grija, atunci cand reactualizezi maximul, la cazul in care S[ i ] este egal cu S[0], ca doar atunci Noul_Max = i-1. altfel mai cauti... daca ai facut asta, nu stiu ce sa zic. daca nu iti reuseste imi poti trimite sursa pe mail ( [email protected])
|
|
« Ultima modificare: Februarie 25, 2007, 12:17:05 de către Valentin Stanciu »
|
Memorat
|
Viata e scurta. Daca nu o putem lungi, macar s-o facem lata.
|
|
|
•pocaitu
|
 |
« Răspunde #6 : Martie 08, 2007, 19:15:02 » |
|
Abia azi am citit algoritmul lui KMP si nu m-am pus sa fac problema asta . Totusi mi se pare gresita/incompleta solutia oficiala . Spre exemlpu , luam N=8 si sirul diferentelor 1 2 3 1 2 3 1 1 . Ajungem la L=3 . Aici r=2,c=2 vectorul reprezentat de functia prefix va fi Pi 0 0 0 1 2 3 4 1 indice 1 2 3 4 5 6 7 8 conditiile vor fi 1. PiN-r=Pi6 >0 (adevarat) 2. (N-r) divizibil la (N-r-PiN-r) adica 6 divizibil la 3 (adevarat) 3 (N-r)/(N-r-PiN-r)=c adica 6/3 =2 (adevarat) Si totusi 1 2 3 nu este o perioada a sirului ci 1 2 3 1 2 3 1 1 . N-am inteles eu ceva ? Eu zic ca trebuie verificate si elementele de la r+1 la N si comparate cu primele elemente . Adica PiN= N-L sau ceva de genu .
LE : Spre ex am o sursa de 100 care da raspunsul 3 1 2 3 pt datele de intrare 9 0 1 3 6 7 9 12 13 14
|
|
« Ultima modificare: Martie 08, 2007, 19:22:56 de către teste pt C.Ov »
|
Memorat
|
This is not a signature ! I repeat, this is not a signature !
|
|
|
•filipb
|
 |
« Răspunde #7 : Martie 08, 2007, 19:56:34 » |
|
Ce zici tu este adevarat. Sursa mea returneaza rezultatul corect. E doar o mica scapare in articol  Am modificat.
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•gurney
Strain
Deconectat
|
 |
« Răspunde #8 : August 19, 2007, 19:46:59 » |
|
Aviz pascalisti - daca nu va intra in timp citirea incercati sa cititi numerele ca stringuri 
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•recviem
Client obisnuit

Deconectat
|
 |
« Răspunde #9 : Octombrie 13, 2007, 14:35:40 » |
|
Si totusi 1 2 3 nu este o perioada a sirului ci 1 2 3 1 2 3 1 1 .
Nu cumva perioada e 1 2 3 1 2 3 1 ??
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•filipb
|
 |
« Răspunde #10 : Octombrie 13, 2007, 16:03:34 » |
|
Pentru sirul perioada este chiar sirul insusi.
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•stef2n
|
 |
« Răspunde #11 : Octombrie 13, 2007, 16:57:06 » |
|
Sustin ideea lui recviem. Pentru un sir care are sirul diferentelor perioada minima este La fel obtin si cu o sursa de 100 de puncte si asa mi se pare si corect si daca fac "de mana". La momentul cand am scris sursa (parca in concurs) am implementat o alta idee decat cea din solutia oficiala, dar care se bazeaza tot pe KMP.
|
|
|
Memorat
|
Exista 10 categorii de oameni: cei care inteleg sistemul binar si cei care nu il inteleg.
|
|
|
•recviem
Client obisnuit

Deconectat
|
 |
« Răspunde #12 : Octombrie 13, 2007, 21:16:53 » |
|
Pai 1 2 3 1 2 3 1 - perioada iar unul din capat este inceputul perioadei 2 .. este secventa mai mica decat sirul insusi iar eu iau doar 90 pcte  am pus un program care afiseaza tot sirul, fara a mai calcula altceva si iau 10 puncte pe testul care pica la sursa de 90 
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•filipb
|
 |
« Răspunde #13 : Octombrie 14, 2007, 10:47:18 » |
|
Da, uitasem cum am definit eu perioada  . In sirul perioada e intr-adevar Pentru recviem. Vezi cat iti da de exemplu pe testul Trebuie sa obtii Cred ca obtii 90 de puncte pentru ca nu iei in considerare ca perioada poate fi si sirul intreg.
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•recviem
Client obisnuit

Deconectat
|
 |
« Răspunde #14 : Octombrie 14, 2007, 12:42:33 » |
|
Pai ala era bugul .. am pus perioada <= n si a mers  Pe testul tau am 
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•katakuna
Strain
Deconectat
|
 |
« Răspunde #15 : Ianuarie 09, 2009, 18:55:01 » |
|
Mi se par destul de ciudate testele la problema asta ... o sursa gresita care pe testul 13 4 6 8 9 11 13 15 16 18 20 22 23 25 afiseaza un sir de lungime 11, ia 100 de puncte ; iar alta sursa care cred ca este corecta (si afiseaza rezultatul corect pe testul de mai sus) ia doar 30 ptc.
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•marcelcodrea
|
 |
« Răspunde #16 : Ianuarie 09, 2009, 19:33:41 » |
|
Ar trebui să postezi la Îmbunătăţire teste, există un topic deschis pentru problema asta acolo. Ca autor, e foarte greu să construieşti teste care să ia în calcul toate ideile care vin concurenţilor în timpul probei, multe dintre ele total greşite. Dacă o sursă greşită obţine punctaj maxim şi cele 10 teste sunt generate random înseamnă că în principiu ea va da răspunsuri incorecte pe mai puţin de 10% din cazurile posibile. Mie mi se pare că neajunsurile evaluării de azi îşi au originea nu în incapacitatea autorilor de a fabrica teste bune, ci în decizia antică, devenită tradiţie de a genera un număr mic de teste la o problemă.
|
|
|
Memorat
|
Imperiile coloniale au murit... Germania Nazistä a murit... Uniunea Sovieticä a murit... Si nici Uniunea Europeanä nu se simte prea bine
|
|
|
•stocarul
|
 |
« Răspunde #17 : Martie 08, 2009, 22:11:34 » |
|
Eu iau doar 70 pct.. Primesc W.A. pe testele 1, 4 si 5. E nevoie de numere mari?
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•DraStiK
|
 |
« Răspunde #18 : Martie 09, 2009, 10:45:44 » |
|
nu trebuie numere mari
trebuie sa folosesti long long, ai grija sa nu busesti aici
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•stocarul
|
 |
« Răspunde #19 : Martie 10, 2009, 00:12:41 » |
|
nu trebuie numere mari
Nu cred k am cum sa busesc aici. Am de tip long long si vectorul in care citesc sirul, cat si vectorul (a[]) in care retin diferentele dintre valorile elementelor de pe pozitii consecutive din sir.
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•DraStiK
|
 |
« Răspunde #20 : Martie 10, 2009, 07:53:54 » |
|
nu trebuie numere mari
Nu cred k am cum sa busesc aici. Am de tip long long si vectorul in care citesc sirul, cat si vectorul (a[]) in care retin diferentele dintre valorile elementelor de pe pozitii consecutive din sir. atunci s-ar mai putea sa uiti cazul cand tot sirul este solutia 
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•stocarul
|
 |
« Răspunde #21 : Martie 10, 2009, 08:37:39 » |
|
nu trebuie numere mari
Nu cred k am cum sa busesc aici. Am de tip long long si vectorul in care citesc sirul, cat si vectorul (a[]) in care retin diferentele dintre valorile elementelor de pe pozitii consecutive din sir. atunci s-ar mai putea sa uiti cazul cand tot sirul este solutia  Nici asta nu e problema.. Am trimis acum sa afisez intreg sirul a[]. Si primesc 10 pct (pe testul 9 - test pe care luam punctaj si cu sursa de 70.).
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
•DraStiK
|
 |
« Răspunde #22 : Martie 10, 2009, 16:16:07 » |
|
nu trebuie numere mari
Nu cred k am cum sa busesc aici. Am de tip long long si vectorul in care citesc sirul, cat si vectorul (a[]) in care retin diferentele dintre valorile elementelor de pe pozitii consecutive din sir. atunci s-ar mai putea sa uiti cazul cand tot sirul este solutia  Nici asta nu e problema.. Am trimis acum sa afisez intreg sirul a[]. Si primesc 10 pct (pe testul 9 - test pe care luam punctaj si cu sursa de 70.). inseamna ca gresesti altundeva, incearca sa verifici din nou daca determini corect sirul a[]
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|