|
•pauldb
|
 |
« : August 20, 2006, 12:50:28 » |
|
Are cineva un program de schimbat Physical Address-ul unui computer? [cmd: ipconfig/all...si pe acolo apare Physical Address] Am incercat sa fac acest lucru manual, dar placa mea de retea nu imi permite.  Daca stiti vreun astfel de program gratis spuneti-mi-l sau daca-l aveti da-ti-mi un mesaj personal cu Id-ul de messenger sau cu ceva, ca sa-l pot lua... Multumesc 
|
|
|
|
|
Memorat
|
Am zis 
|
|
|
|
cristi8
Vizitator
|
 |
« Răspunde #1 : August 20, 2006, 13:19:24 » |
|
poate sunt prea indiscret, dar la ce iti trebuie sa schimbi aia?
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
•Prostu
|
 |
« Răspunde #2 : August 20, 2006, 16:47:20 » |
|
Sperand ca nu iti schimbi MAC-ul pentru a fura IP-ul cuiva, ci doar pentru ca ti-ai schimbat placa de retea, in Windows poti folosi un program gratuit pe care il dowloadezi de la http://ntsecurity.nu/toolbox/etherchange/ sau in Linux mai usor, prin comenzile: ifconfig eth0 down hw ether 01:23:45:67:89:AB ifconfig eth0 up Presupunand ca placa de retea este autentidicata prin device-ul eth0. Aceste 2 comenzi le poti adauga fisierului rc.local pentru a nu fi nevoit sa le repeti de fiecare data cand te logezi.
|
|
|
|
« Ultima modificare: August 20, 2006, 16:49:55 de către Prostu »
|
Memorat
|
|
|
|
|
•svalentin
|
 |
« Răspunde #3 : August 20, 2006, 16:56:42 » |
|
Ce numesti tu 'Physical Address' este cunoscut mai corect ca MAC address ( http://en.wikipedia.org/wiki/MAC_address). Teoretic este unica pentru fiecare MAC (=Media Access Control); mai simplu de inteles, unica pentru fiecare adaptor (placa de retea/ router etc) .. dar unele drivere pot sa "mascheze" adresa cu alta. Poti sa te uiti pe la optiunile driverului sa vezi daca poti sa il schimbi: Device Manager -> Network Adapter -> selectezi placa ta (de obicei e Realtek ceva..) -> advanced tab (daca il ai) -> Network address - la value pui MAC addressul nou || daca vrei sa il lasi pe acela al lui, bifezi 'not present' insa vezi ca adresele astea au un rost... primle nu stiu cate caractere indentifica firma care face placa, urmatoarele inca ceva.. si tot asa.. nu stiu exact de ce ai vrea sa o schimbi (eventual daca iei net de la o retea si vrei sa iti schimbi placa de retea fara sa le explici lor asta) Later edit: a postat Filip inaintea mea si am o mica corectura: in limbajul 'din popor' se vorbeste de MAC de parca acesta ar fi adresa in sine.. dar de fapt MAC e un sub-layer din protocolul de retea.. ce vrei tu este 'MAC address' http://en.wikipedia.org/wiki/Media_Access_ControlLater edit2: schimbati si voi filtrele de cenzurare, ca p.o.p.u.l.a.r nu e obscen, dar uite cum il scrie: popular Later edit3: Wikipedia rules  dupa ce am citit mai atent paginile la care am dat links, scrie acolo si cum sa schimbi adresa aceasta (pentru fiecare OS): http://en.wikipedia.org/wiki/MAC_address#Changing_addresses
|
|
|
|
« Ultima modificare: August 20, 2006, 17:06:11 de către svalentin »
|
Memorat
|
|
|
|
|
•Prostu
|
 |
« Răspunde #4 : August 20, 2006, 17:11:10 » |
|
Physical address, MAC address, MAC, practic toate sunt folosite pentru acelasi lucru de majoritatea userilor. Sunt foarte putini cei care cunosc diferenta sau de la ce vine abrevierea MAC. I googled it enough. Oricum, in popor i se zice MAC si de acea prefer sa ii spun astfel. Si este si mai scurt, Later edit: Intradevar, si se extinde foarte repede, caci acum 3 luni, pagina asta nu exista cu siguranta. Later edit2: This page was last modified 13:58, 15 August 2006.
|
|
|
|
« Ultima modificare: August 20, 2006, 17:16:58 de către Prostu »
|
Memorat
|
|
|
|
|
•svalentin
|
 |
« Răspunde #5 : August 20, 2006, 17:17:41 » |
|
Dintr-un punct de vedere te inteleg, dar e bine ca lumea sa stie diferenta intre notiuni altfel mai apare un topic 'care imi explica si mie difereinta intre MAC, MAC address, phisical address'.. Apoi, desi se prefera sa se zica MAC, asta nu inseamna ca este corect! E bine sa se respecte notiunile si termenii, daca nu, lumea o sa ajunga ca o profa a mea de info, care cica preda algoritmul Lee, dar de fapt implementa drum minim, optimizand costurile printr-o parcurgere in adancime... Alta problema daca nu respecti termenii o sa o intampini cand vrei sa cauti informatii despre un subiect si gasesti ceva complet diferit decat te asteptati. Si acest caz este un exemplu, daca cauti pe wikipedia MAC, dai de ceva cu 'OSI network model data link layer' si stai si te intrebi de ce nu gasesti ceva legat de o adresa d'asta mai ciudata cu - ce desparte grupe de 2 caractere
|
|
|
|
« Ultima modificare: August 20, 2006, 17:21:27 de către svalentin »
|
Memorat
|
|
|
|
|
•Prostu
|
 |
« Răspunde #6 : August 20, 2006, 17:21:21 » |
|
Ai dreptate, o sa am grija sa respect termenii de acum inainte.
Apropo, Lee nu e parcurgerea in latime, caci din cate imi amintesc tu mi-ai spus prima oara de Lee si mi l-ai explicat.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
•svalentin
|
 |
« Răspunde #7 : August 20, 2006, 17:27:12 » |
|
Later edit: Intradevar, si se extinde foarte repede, caci acum 3 luni, pagina asta nu exista cu siguranta. Later edit2: This page was last modified 13:58, 15 August 2006. nope, daca te uiti la edit history, o sa gasesti ca prima este din 22:18, 4 December 2001 http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=MAC_address&dir=prev&action=history  Lee e tot un fel de denumire din popor pentru o parcurgere in latime pe o matrice pentru a afla drumul cu cost minim.. (ce am zis eu in postul precedent ramane valabil  )
|
|
|
|
« Ultima modificare: August 20, 2006, 17:30:32 de către svalentin »
|
Memorat
|
|
|
|
|
•pauldb
|
 |
« Răspunde #8 : August 20, 2006, 19:55:41 » |
|
Multumesc mult.  Sperand ca nu iti schimbi MAC-ul pentru a fura IP-ul cuiva...
De fapt vreau sa imi fur propriul IP (am doua calculatoare, doar unul conectat la internet si din cand in cand doresc sa mi-l conectez pe celalalt). Poti sa te uiti pe la optiunile driverului sa vezi daca poti sa il schimbi: Device Manager -> Network Adapter -> selectezi placa ta (de obicei e Realtek ceva..) -> advanced tab (daca il ai) -> Network address - la value pui MAC addressul nou || daca vrei sa il lasi pe acela al lui, bifezi 'not present'
La asta ma refeream ca nu mergem cand spuneam ca am incercat sa fac asta manual. Placa mea de retea este de laptop (nu stiu daca asta influenteaza in vreun fel), dar anumite optiuni imi lipsesc... (cum ar fi asta).
|
|
|
|
|
Memorat
|
Am zis 
|
|
|
|
•pauldb
|
 |
« Răspunde #9 : August 20, 2006, 23:13:32 » |
|
Am downloadat programul si mi-am schimbat MAC-ul (am verificat asta)...Dar tot nu merge...  Credeam ca va functiona, deoarece am mai incercat chestia asta si alta data si mers...cred ca chiar cu acelasi program  Oricum...problema mea e the following: Am doua calculatoare, unul conectat la internet. Vreau sa-l conectez, uneori, doar pe celalalt la internet. Dar nu merge... Calculatorul conectat la internet ia IP-ul si DNS serverul automat. Am setat la fel si la celalalt, dar imi da Limited or No Connectivity...  ...Aveti vreo idee ce as mai putea incerca?
|
|
|
|
|
Memorat
|
Am zis 
|
|
|
|
•Prostu
|
 |
« Răspunde #10 : August 21, 2006, 08:31:56 » |
|
In Windows trebuie sa resetezi calculatorul pentru ca MAC address-ul sa se schimbe. Pentru a verifica daca s-a schimbat, ruleaza din linia de comanda In Linux nu e nevoie sa resetezi, dar poti verifica prin comanda
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
•svalentin
|
 |
« Răspunde #11 : August 21, 2006, 09:42:41 » |
|
Paul, teoretic, ce ai facut tu ar trebui sa mearga! Verifica insa daca programul ala ti-a schimbat bine adresa MAC.. pentru alte metode de a schimba adresa mai citeste pagina aia de pe wikipedia! (..poate ai mai multe adaptoare de retea si ai schimbat adresa la cel care nu trebuie  ) Btw, campul "network address" se mai poate regasi si sub forma: "MAC Address", "Locally Administered Address", "Ethernet Address" sau "Physical Address" Eu am facut asta cu routerul meu (care raporteaza in exterior adresa MAC al unui calculator din LANul casei mele) si nu are probleme.. nici nu stiu de ce ar avea O alta solutie ar fi sa iti iei router  (asa o sa ai net la ambele in acelasi timp) Filip, daca ai mai multe adaptoare de retea, e greu sa le deosebesti cu 'getmac', de asta prefer in continuare 'ipconfig /all'
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
•pauldb
|
 |
« Răspunde #12 : August 21, 2006, 14:28:58 » |
|
 Merge...in sfarsit...  Am facut in felul urmator: (poate o sa mai ajute si pe altii) - am dat pe ipconfig/all de pe calculatorul vechi si am copiat physical address-ul, IP-ul, Subnet mask-ul, Gateway-ul, DNS-ul (ultimele nu le stiam...se setau automat...cum am scris mai sus) - am rulat programul de mai sus si am schimbat Physical Address-ul - am dat restart (evident) - am configurat reteaua ca sa nu mai ia IP-ul si restul automat, ci sa le foloseasca pe cele copiate That's it. Nu e mare lucru ce am facut, dar habar n-am de ce n-a mers pana acuma. Oricum... multumesc foarte frumos pentru ajutor.  Aaaa...inca ceva...acuma totul merge perfect, mai putin messengerul. (intotdeauna trebuie sa fie ceva  )... Aveti vreo idee de ce? Oricum...nu e tragic...merge Google talk-ul  ...[Google Talk rules!!!  ]
|
|
|
|
|
Memorat
|
Am zis 
|
|
|
|
•svalentin
|
 |
« Răspunde #13 : August 21, 2006, 15:03:38 » |
|
Daca primul calculator isi lua adresa de IP automat (si subnet-mask si gateway si toate setarile), atunci seteaza si la al doilea calculator sa le ia automat (DHCP). Poate dupa o vreme o sa schimbe tabela de alocare a adreselor de ip sau o sa isi schimbe setarile lor interne si iar nu o sa iti mearga netul  . Daca ai aceeasi adresa MAC, serverul DHCP o sa iti dea aceeasi adresa de IP (si subnet-mask si tot) la fel ca la primul calculator
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|