Afişează mesaje
Pagini: [1]
1  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Blog / Răspuns: Idei proaste :) : Martie 20, 2012, 19:09:44
Eu am discutat dintr-un alt punct de vedere. Eu am pus concursul InfoEducatie pe ramura a doua, in care sa se sublinieze ceea ce inveti tu pentru a creea lucrul respectiv, si nu de aplicabilitatea ei. Eu nici un software pe care l-am realizat nu a fost ca cineva sa il foloseasca, ci ca eu sa invat ceva, si sa ma auto depasesc in invatare, si nu in numarul de useri pe care il folosesc.

Te asigur ca mie mi se parea mult mai interesant si mult mai castigat daca invatai data mining, si niste agenti inteligenti care sa caute articole automat pe internet si sa ii introduca in baza ta de date, decat sa te chinuesti sa faci design-ul template-ului. Adica sa inveti. Sau sa o reprezinti logic, vorbesc despre ultimul tau proiect, http://www.piataterenuri.info/. Sau altceva, dar ceva din care sa inveti ceva.

Noi suntem niste elevi, iar noi trebuie doar sa invatam, cand vom fi mari, ne vom uita cum sa facem bani. Dar acuma este timpul pentru a culege cat mai multe cunostinte, si apoi sa le aplicam in practica. Acesta este rolul universitati si liceului. Facultatea nu te invata sa faci bani, ea te invata sa poti sa inveti.

Sigur vei invata foarte mult sa programezi  cei 0.1% din Windows XP. Daca ai reusi sa faci 0.001% din sistemul de operare vei avea toate cunostintele sa il faci 100%, numai ca in 200 de ani, cu 10.000 mi de lini pe zi. Daca stii sa rezolvi problema filozofilor atunci vei sti sa scrii tot, numai ca timpul nu te va lasa. Dar intrucat te documentezi si inveti esti mult mai castigat decat sa ai o finalizare.

Acesta este punctul meu de vedere despre concursuri [pct]
2  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Blog / Răspuns: Idei proaste :) : Martie 20, 2012, 17:40:02
Am participat la peste 130 de concursuri de informatica, dintre care 100 sunt concursuri de software.

Eu sunt de parere ca exista doua tipuri de concursuri de software:
-De inventii(noutati)
-De software(cat de complex e, nu ma refer la coding, la concepte la paradigme, la materia acumulata pentru a creea acel soft)

Toate(dar absolut toate concursuri internationale) sunt foarte diferite de cele din Romania(inclusiv si infomatrix care este romanesc, doar EBIKO din Turcia seamana). Am participat la concursuri de inventi in domeniul software, iar pe juriu(desi erau profesori universitari in domeniu informatica) nu ii intereseaza cat de bun esti, sau ce ai scris tu acolo, ii intereseaza impactul pe care il are softul tau in lume. De exemplu anul trecut cu un limbaj de programare(interpretor) care contine Inteligenta Artificiala(continea Retele neuronale, Tehnici fuzzy, programare logica, algoritmi genetici, baze de cunostinte) in America a fost batut de catre un american care a facut o aplicatie pentru I-Phone, care citea de pe internet daca in orasul lui e pericol de Tornada sau nu ca sa se adaposteze. La concurs eu am luat un amarat de premiul IV din 1600 de participanti, iar el a luat locul III si 3 premii de la sponsori pentru "inventia" lui(sponsori in acelasi domeniu lui, diferite asociatii de meteorologie din USA). Pur si simplu el avea ceva nou fata de mine. De celelalte nu spun, ca nu prezinta un grad atat de mic de cunostinste(locul I era computer vision, si camera Kinect pentru 3D si reusea sa miste ferestre si obiecte 3D, ca in reclamele de la TV, sau in IronMan)

Cand am fost jurizat de Association For Computing Machinery, dupa ce am discutat aproximat 5 ore, in 2 zile diferite in particular, cu 4 domn profesori universitari inclusiv dl. Edward Feigenbaum, mi-e mi-au dat locul I si am fost prezentat la Premiul Turing in San Francisco din toti participanti. Adica a fost o jurizare total diferita, si pe ei i-au interesant cu totul altceva din participanti. Am vazut atatea lucrari tari continand Machine Learning, NLP, data mining, expert system, Hill climbing, Probabilitati(bayes networks, HMM) dar obtineau premii foarte mici intrucat ei mergea(ca si mine) pe complexitatea lucrari si nu pe utilitatea ei in lume.

Pentru prima categorie exista:
-Saloane nationale/internationale de inventii, concursuri internationale de inventii, care sunt adresate numai in domeniu software.

Pentru ceea de a doua, sunt cele de la student research competition de la ACM.

Am participat la InfoEducatie 6 ani de zile consecutivi, iar eu daca  as vedea un catalog virtual cu Natural Language Processing facut de el, as spune ca e bun, chair foarte bun!! Desi ideea e vaga, is NLP e vag, iar rezultatele nu sunt prea concludente, dar pentru cunostiintele dobandite de limbaje formale, baze de cunostinte, programare logica, iar in plus daca nu ar folosi OWL(pt web), sau Clips ar fi mult mai interesant ca el a reusit sa implementeze acele paradigme, si ca are niste cunostinte solide despre acest lucru.  Astfel eu nu prea reusesc sa inteleg de ce un software ar avea nevoie de originalitate, ci ar trebui sa reflecte cunostiintele lui si munca, intruncat poti sa lucrezi la un CMS si poti sa faci altceva cu cunostinte mai avansate.
Altceva nu spun

Anul trecut am facut NLP la soft educational, si am luat doar o mentiune. Desi mi-am implementat un interpretor de ANSI prolog de mana,

Noi nu videm softuri la concursuri, noi sunstem elevi care incearca sa invete cat mai mult!

Un alt lucru pe care -am observat este ca la concursurile international din alta parte sunt numai profesori universitari(si au phd).

Anul asta sunt curios cum va fi primit un encefalograf cu Hidden Markov models
3  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Arhiva de probleme / Răspuns: 661 Reteta : Octombrie 05, 2008, 16:28:40
   Nu erea neaparat obilgatoriu sa modificati testul 1(micuta capcana, trap), daca ati implementat-o foarte bine, va dadea bine si testul 1.

   Eu am facut-o lejer cu backtracking. Generez toate submultimile valide(suma sa fie mai mica decat minim, si sa contina o singura data toate medicamentele mai mici decat n(eu am facut un vector caracteristic, [1..20], si verificam pana la n, iar 13 este mai mare decat N, si nici nu treceam la el). Iar la sfarsit verific daca plata curenta este mai minima atunci min = plata curenta. Sper ca ati inteles...
4  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Arhiva de probleme / Răspuns: 486 Reactivi : Februarie 28, 2008, 10:51:16
Salut

Am si eu o mica intrebare...

"Eu tot nu am inteles  de ce s-a implementat punctarea pe grupe"...
Ex: nu iei un test, si pierzi 50 de puncte, deci mi se pare inutil", intrucat cei de pe Pascal nu pot sa ia 100 usor

Va multumesc...
Pagini: [1]
Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2013, Simple Machines