Afişează mesaje
Pagini: [1]
1  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Arhiva de probleme / Răspuns: 444 Politic : Octombrie 27, 2014, 15:36:34
Am ajuns intamplator la aceasta pagina si m-am gandit ca ar fi util sa dau unele lamuriri, desi a trecut ceva timp de la trimiterea ultimului mesaj.
In primul rand as vrea sa ofer o explicatie corecta a rezultatului din exemplu (cea de pe campion nu e ok). Exista intr-adevar 5 partide: P1=(1,2,3), P2=(5,6), P3=(Cool, P4=(10,11) şi P5=(14,15). Cele 4 coalitii majoritare sunt: P1 + P2 + P3, P1 + P2 + P3 + P4, P1 + P2 + P3 + P4 + P5 si P2 + P3 + P4 + P5.
Raspunsul corect la cea de-a doua cerinta de la ultimul test (P1 si P2 cu cate un parlamentar, P3 cu 19998) este intr-adevar 3. Cele 3 coalitii sunt: P1 + P2 + P3, P2 + P3, P3.
In al doilea rand, legat de limita de timp, problema a fost evaluata la vremea respectiva (ONI 2007) pe Borland C++/Pascal. Complexitatea timp pentru care s-au luat 100 de puncte era O(N). Pentru a departaja solutiile ar fi necesare probabil alte limite si alte teste.
2  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Concursuri / Răspuns: Olimpiada Pluridisciplinara "Tuymaada" - Yakutia 2013 : Iulie 31, 2013, 16:13:20
La informatica rezultatele au fost urmatoarele:
1 ) Rares Buhai - aur
2 ) Marius Gavrilescu - aur
3 ) Vali Harsan - aur
4 ) Mihai Andreescu - argint
5 ) Teo Cotet - argint
8 ) Paul Gramatovici - bronz.

Un alt lucru interesant este ca reprezentantii Romaniei au obtinut locul I la informatica de 14 ori in cele 20 de editii de pana acum ale olimpiadei. Totusi, rezultatul de anul acesta este un record pentru noi, primul concurent din afara Romaniei fiind de abia pe locul 6.
3  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Blog / Răspuns: Monopol : Septembrie 13, 2011, 09:18:46
Sunt de acord ca orice monopol este daunator si ca progresul poate fi adus doar de concurenta.
In plus, din pacate, liceul la care predau este principalul furnizor de talente al ICHB (Bogdan Tataroiu, Cosmin Gheorghe, Andrei Antonescu, Serban Andrei Stan, Mihai Gheorghe, Daniel Posdarascu au fost toti elevi la Vianu si atunci cand au plecat obtinusera deja rezultate importante la ONI).
Cu toate astea, nu cred ca impunerea unor restrictii poate rezolva problema.
Turcii atrag elevii cei mai buni in primul rand din cauza slabiciunilor sistemului public de invatamant. A le da lor in cap nu cred ca ne-ar face pe noi mai buni cu ceva.
Daca ne referim strict la propunerea de limitare a numarului de locuri la ONI, asta cred ca pentru noi (Vianu) ar insemna sfarsitul competitiei. An de an avem elevi buni care nu se califica la faza nationala din cauza sistemului, zic eu, absurd de repartizare a locurilor. An de an trebuie sa tin discursuri de incurajare unor elevi care obtin peste 100 de puncte si nu se califica la ONI, desi in alte judete (si nu ma refer neaparat la cele cu numar minim de participanti) exista oameni care se califica cu mai putin de 20 de puncte. (Daca nu ma insel, anul acesta a existat un elev calificat cu 2 puncte din 200.) A limita numarul elevilor calificati la ONI ar avea efecte devastatoare asupra motivatiei elevilor buni. De exemplu, anul acesta noi am avut 4 elevi in lotul national. In Yakutia am trimis o echipa formata exclusiv din elevi care nu au prins lotul si am obtinut un punctaj mai mare decat cel al echipei Romaniei. Daca am fi avut 4 locuri la ONI, probabil ca toti cei 3 oameni trimisi in Yakutia s-ar fi lasat de informatica inainte sa fi ajuns acolo.
Nu trebuie neglijata nici concurenta cu celelalte materii. De la Vianu se califica anual 20-30 de elevi la olimpiada nationala de matematica si cam tot atatia la fizica. In conditiile in care la informatica participarea la faza nationala ar deveni mission impossible, probabil ca multi dintre elevii pasionati de info s-ar orienta catre alte domenii.
Prin urmare, masura limitarii numarului de locuri la ONI cred ca ar lovi in egala masura si alte licee care incearca sa faca fata concurentei ICHB si nu cred ca asta ar putea avea un efect pozitiv pe viitor.
4  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Concursuri / Răspuns: JBOI 2008 : Iulie 12, 2008, 12:08:54
Un alt rezultat excelent este obtinut de Victor Ionescu care a participat la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, desfăşurată în Irkutsk (Yakutia/Siberia Orientală). El s-a clasat pe locul al doilea a obtinut medalia de AUR!

Felicitari!

Prof Dana Lica


Tot in Yakutia, la olimpiada Tuymaada, Andrei Parvu si Victor Popescu (care au facut parte din echipa CNITV) au luat locurile 4 si respectiv 6 (medalii de argint).
5  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Răspuns: Despre oji.... : Februarie 18, 2008, 16:56:02
Din cate stiu exista o versiune gratis a visual studio 2005. Oricum, sunt convins ca ne-ar pune la dispozitie orice daca am introduce visual studio la olimpiada.
6  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Răspuns: Despre oji.... : Februarie 18, 2008, 16:35:48
Eu imi doresc sa scapam de borland. Visual Studio 2005 ar fi o varianta foarte buna, mai ales ca Microsoft par destul de interesati de parteneriate cu ministerul si pe partea de programare (isi doresc f mult sa se studieze pe scara larga c# in cls a 12-a). Cu Linux cred ca e putin mai complicat mai jos de oni. Cred ca majoritatea profesorilor vor fi impotriva (sunt putini cei dispusi sa evalueze sub linux). O solutie ar putea fi sa se evalueze sub linux toate sursele centralizat, ca la gimnaziu.
7  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Răspuns: Despre oji.... : Februarie 17, 2008, 00:50:02
Parerea mea este ca Borland ar trebui inmormantat si la clasa, nu numai la OJI. Eu lucrez de 2-3 ani cu elevii mei numai cu mingw studio si toti sunt foarte incantati. Chiar si celor care foloseau de ceva timp borland le-a fost foarte usor sa faca pasul la mingw si acum sunt de-a dreptul ingroziti cand trebuie sa lucreze in borland la olimpiada locala si la judeteana.
Argumentul de baza al fanilor borland este acela ca doar olimpicii nationali si internationali sunt nemultumiti de borland si ca marea masa a elevilor nu se poate adapta unui alt mediu de programare. Nimic mai fals! Desi predau la unul dintre cele mai bune licee din tara, nu toti elevii mei sunt exceptionali. Chiar si cei mai slabi prefera mingw. Sunt convins ca marea majoriate a elevilor (la nivelul intregii tari) care prefera borland o fac pentru ca nu stiu ca exista alternative la el.
Ca sa nu ma abat insa foarte tare de la subiect, consider ca introducerea unor compilatoare moderne la oji (fara excluderea borland-ului intr-o prima faza) ar fi un mare pas inainte si totodata inceputul funeraliilor batranului nostru borland.
Pagini: [1]
Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2013, Simple Machines