Afişează mesaje
Pagini: [1]
1  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / ONIS 2016 / Răspuns: H. Sate2 : Mai 28, 2016, 12:07:29
Am scris clar in enunt la punctul b) raspunsul la intrebarea aceasta.
2  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / ONIS 2016 / Răspuns: C. Tribut : Mai 28, 2016, 11:53:19
Daca nu este in nici o uniune, sistemul nu plateste tribut.
3  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / ONIS 2016 / Răspuns: H. Sate2 : Mai 28, 2016, 10:29:18
Nu scrie in enunt acest lucru, deci nu poti presupune asta.
4  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / ONIS 2016 / Răspuns: F. Robo : Mai 28, 2016, 10:27:09
No comment. Raspunsul este in enunt.
5  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / ONIS 2016 / Răspuns: D. Revolta : Mai 28, 2016, 09:58:36
S-a rezolvat. Puteti sa vedeti si verdictul.
6  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Blog / Răspuns: Merită să faci o facultate? : Aprilie 17, 2012, 09:14:50
Si mai sunt niste lucruri la care te ajuta facultatea si gandirea de ansamblu: poti sa intelegi probleme ce transcend un pic domeniul tau, pentru ca ai idee despre ce se intampla si afara lui. In plus, poti trece oricand (sau nu chiar oricand) intr-un alt domeniu, mai mult sau mai putin legat cu ce ai facut pana atunci.

Dupa cum am spus in multe alte dati, daca esti foarte bun si auto-didact poti sa te descurci singur si nu ai nevoie de facultate. Mai multe detalii: http://automaticacalculatoare.wordpress.com/2011/04/25/facultate-vs-alte-proiecte-in-computer-science/ (acolo este partea I, exista si o continuare).
7  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Blog / Răspuns: Comunitati : Martie 30, 2012, 00:15:08
Am mai gasit astazi o comunitate foarte entuziasmata la o prezentare din facultate. Pentru cine este interesat de robotica, electronica, sisteme de control inteligent, etc cred ca cei de XProjects (http://xprojects.ro/despre-noi.php) au o comunitate destul de mare.
8  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Blog / Răspuns: Sa ma angajez in timpul facultatii? : Martie 16, 2012, 19:27:38
Cred ca sunt foarte multe alternative la un job-full time in timpul facultatii: internship-uri, proiecte personale, proiecte de cercetare in facultate, job part-time. Toate ar trebui sa ofere niste castiguri banesti mai mare sau mai mici, daca este vorba de independenta financiara. Daca este vorba despre ceea ce inveti cred ca un part-time la un start-up este cel mai interesant in acest moment, cu internship-uri la companii mai mari pentru a te obisnui si cu modul lor de lucru.
9  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Blog / Răspuns: Master - in tara, in afara sau deloc : Martie 16, 2012, 19:21:51
"Cercul" asta vicios este "aprovizionat" si de sistemul de invatamant din romania care parca te impinge spre directia gasirii unui loc de munca ( sa fim realisti, bursele sunt niste glume proaste cand vine vorba de valoarea lor, am zis de burse pentru ca teoretic ele sunt "varianta" financiara pentru locul de munca ). Pentru asta studentii nu sunt vinovati Smile.

Despre vina profesorilor se poate spune doar un lucru. Nu au nicio scuza pentru ca isi fac treaba defectos ( cei care nu si-o fac... si nu sunt cativa, modul in care se trateaza student in general nu este de ai atrage catre facultate ci mai degraba cu nepasare si superficialitate ). Neprofesionalismul e ceva ce tinde sa acapareze modul in care sunt sustinute cursurile la master. O spun in cunostinta de cauza dupa mai multe peripetii neplacute la un master la AC in Poli.

Nu cred ca sistemul de invatamant te impinge sa iti iei un full-time, ci deciziile personale Smile. Iti garantez ca poti sa termini Calculatoare fara sa muncesti si sa ajungi destul de bun chiar daca nu aveai performante extraordinare inainte de facultate. Dar pentru asta trebuie sa tragi serios si la scoala, si la internship-uri bune, iar daca chiar vrei un venit suplimentar poti incerca si un job part-time.

Eu cred ca HR-ul companiilor de ICT din Romania poate fi destul de agresiv si sa angajeze studenti din cauza ca avem o concurenta mare pe un numar mic de specialisti, asa ca angajarea studentilor este o practica pentru ei (castigand destul de mult din asta).

Referitor la masterele de la calculatoare sunt cateva bune, dar fiind prea mult sunt si unele slabe...
10  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Blog / Răspuns: Master - in tara, in afara sau deloc : Martie 14, 2012, 18:00:04
Însă, personal, am ajuns să neglijez masterul, datorită lipsei de energie din partea mea și a profesorilor.

Din pacate, ai dreptate. La mine, dupa primul an cand am predat la master am fost cam dezamagit de rezultatele pe care le-am avut cu studentii de la master la proiecte, de mult ori fiind mai bune cele ale studentilor de la licenta. Si am ajuns la concluzia ca timpul meu nu este investit foarte cu folos daca ajung de cele mai multe ori sa vorbesc de pomana, pentru ca implementarile nu ajung niciodata acolo unde discutam.

Asta se intampla tocmai pentru ca este cam dificil sa lucrezi full-time si sa ai si energia pentru proiecte la facultate. Si in felul acesta, si profesorii incep sa fie mai putin stricti si intram intr-un cerc vicios.
11  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Blog / Răspuns: Master - in tara, in afara sau deloc : Martie 14, 2012, 17:56:09
Eu nu sunt complet de acord din două motive:
  • Sumele din articol sunt un pic cam mari. De exemplu în Olanda taxa este ~1700€/an, semnificativ mai puțin decât 2000€/semestru. De asemenea 1000€ pe lună mi se pare mult ca și cheltuieli, ~600-800 mi se pare mai realist, dar depinde de oraș aici.
  • Cel mai important și nu văd pe nimeni menționând aici e existența diverselor burse de studii care pot să îți acopere o mare parte din cheltuieli și să le ducă la o sumă mult mai ușor de strâns.
În rest avantajele pe care le văd ale unui master înafară sunt multiple din perspectiva mea (chiar dacă sunt la o facultate care nu e în top 100):
  • Cei care pleacă de obiecei sunt studenți excelenți în timpul bachelor-ului(cel puțin în cadrul studenților români), prin urmare o să cunoști și să lucrezi cu persoane de excepție.
  • Calitate mai bună a programelor(Aici cel puțin e aproape imposibil să ai mai mult de un post de RA (10 ore/săpt) în plus față de studii)
  • Facultățile au dotări corespunzătoare.
  • Calitate mai bună a vieții
  • E o experiență tare Very Happy

Sunt foarte bune observatiile tale! Intr-adevar in Olanda si Germania, costul unui an de master este mai scazut decat in Anglia de exemplu, dar am incercat sa fac o medie. In plus, mie mi se pare greu de crezut ca poti trai cu doar 600 Euro / luna in orice oras mai mare. Cu o medie de 1000 E / luna ar trebui sa iti acoperi o viata cat de cat ok + eventualele zboruri spre casa.

Mi se pare cel mai relevant comentariul referitor la bursele de studii, dar pentru asta este necesar un alt articol. Daca tu ai deja o bursa in Olanda, cred ca ar fi util sa lasi mai multe detalii despre asta. Similar si alti colegi care sunt in Franta, Germania, Anglia, Elvetia, etc.

Avantajele mentionate de tine cred ca le-am punctat si eu, cu observatia ca sunt si la noi mastere cu studenti buni (eu stiu doua in A&C cu studenti buni+), dar nu exista dinamica de comunitate si discutiile, proiectele utile ce apar intr-o astfel de situatie.
12  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Blog / Răspuns: Master - in tara, in afara sau deloc : Martie 12, 2012, 12:53:40
dupa mine rezumatul acestui articol este urmatorul:
1.ai bani? vei face master in strinatate.
2.nu ai bani? te multumesti in romania.
 Annoyed

totusi propun ca cineva cu experienta sa scrie un articol despre a continua studiile cu un job full-time. m-ar interesa cum ajunge acel om sa isi organizeze timpul. pana la urma e o nevoie enorma de bani. sau doar sunt eu mai gurmand.

1. Nu am vrut sa se inteleaga asta, ci faptul ca trebuie sa faci un master cu un obiectiv in cap. Care este acela? Daca vrei sa ramai sa lucrezi acolo, este mai util un master in strainatate, altfel poti gasi mastere comparabile si aici. In plus, conteaza destul de mult ce faci pe langa master: daca nu poti avea experienta practica in timpul masterului in strainatate (internship, proiecte de cercetare, un job part-time) s-ar putea sa pierzi un pic.

2. Sa inteleg ca te intereseaza cum poti imbina facultatea cu un job full-time? Licenta sau master? Raspunsul meu, in general, este ca nu are sens sa incercati asta, cel putin la licenta, pentru ca sunt destule alte oportunitati chiar si daca esti mai gurmand. In particular, stiu oameni care au facut asta cu succes, dar au dormit destul de putin si aveau niste skill-uri peste medie.
13  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Blog / Răspuns: Master - in tara, in afara sau deloc : Martie 12, 2012, 12:36:13
Curand o sa apara si varianta "master online" (desigur, ma refer la cursurile stanford/coursera/udacity/mitx, dintre care multe sunt peste nivelul undergraduate).

Sunt sanse mari sa ai dreptate, insa si cursurile de licenta sunt disponibile pe OCW de foarte mult timp si totusi au fost putini studenti care au trecut prin ele. Coursera, MITx, etc. ofera o alternativa mai completa, ce includ teme si alte evaluari, iar daca se rezolva si interactivitatea (intre studenti sau cu un grup de student assistants) vor avea un succes si mai mare.
Pagini: [1]
Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2013, Simple Machines