Afişează mesaje
Pagini: [1]
1  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Blog / Răspuns: Monopol : Septembrie 15, 2011, 12:32:27

Cosmin a ridicat problema monopolului ICHB facand apoi o propunere, discutabila, dupa cum s-a si vazut. Sunt pareri si pareri.

Se afirma ca lotul IOI este slab. Este slab, intr-adevar. Dar nu din cauza monopolului ICHB. Lotul IOI este si va ramane slab fata cel polonez, croat, bulgar, ...,  pana cand pregatirea olimpicilor nostri nu se va ridica la nivelul lor. Cum se pregatesc loturile acestor tari? Reteta o aflam din interviurile medaliatilor cu aur la IOI 2011,  Thailanda: Un an sau doi inainte de IOI pregatire intensiva cu profesori universitari. Simpla pregatire individuala nu este suficienta. Se pregateste oare Ghennadi Korotkevici singur?
Cine pregateste lotul nostru? Fiecare cum  si cu cine poate: (http://ph-online.ro/actualitate/item/6813-andrei-purice-%C3%AEn-primii-50-de-elevi-informaticieni-ai-lumii).  Shocked

Se vorbeste de Infoarena. Este o oportunitate excelenta pentru olimpicii romani si nu numai. Infoarena este accesibila oricarui elev din tara care vrea sa faca informatica. Totusi, asa cu spunea Silviu, interesul copiilor este in declin. Singura, Infoarena nu este suficienta. Infoarena este o biblioteca din care poti invata.. Mai sunt multe asemenea in lume. Cosmin si multi altii scriu cartile acestei biblioteci. Bravo lor! Mai trebuie insa si altceva. Ceva care face diferenta dintre argintul romanesc si aurul polonez, de exemplu: Pregatirea! ICHB a inteles acest lucru.

Un lot romanesc puternic trebuie antrenat de o echipa puternica. Avem antrenori capabili printre profesori si studenti. Cati dintre acestia s-au implicat in pregatirea lotului in ultimii ani? Putini. Este adevarat ca exista preocupare si felicit pe cei care depun eforturi in organizarea taberelor de pregatire a Lotului National; Pentru seniori, cele doua tabere sunt insa de selectie si nu de pregatire;  Aici elevii devin profesorii propriilor colegi dizertand pe teme cunoscute deja de ceilalti... Interesul general este scazut. Nu se gasesc antrenori si pentru ei desi vad ca topicul abunda de nume...

Lotul mai este slab si pentru ca selectia nu intotdeauna este una corecta: se obtin puncte cu bruturi, bulanind rezolvarile, aplicand metoda "intreaba un prieten". 

Iata cateva dintre cauzele (reale) care concura la rezultatele slabe despre care tot vorbim. Monopolul ICHB afecteaza intr-adevar unele interese dar nu pe cele ale copiilor. Acolo ei gasesc preocupare pentru pregatirea lor. 

Ne indignam in fata unui monopol discutabil, intorcandu-ne in acelasi timp fata de la avantajele reale ale concurentei.

Conchid, dupa atatea discutii, in gand cu un proverb: “O mie de vorbe un ban nu face!” Este un proverb...  turcesc.
Pagini: [1]
Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2013, Simple Machines