Afişează mesaje
Pagini: [1]
1  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Blog / Răspuns: Monopol : Septembrie 13, 2011, 10:19:42
Este un subiect comandat de cei carora rezultatele copiilor (ei sunt tot copii, ati uitat?) de la ICHB le stau in gat sau le impiedica afacerile (...). Cei mai virulenti impotriva ICHB au ramas aceeasi. Ei s-au mobilizat inca odata la trompeta liderului cerand panicati limitarea succesului ICHB pentru a-si face loc in frunte calcand pe cadavre, uneori trisand sau inventand reguli noi, devenind subit avocatii celor care nu vor sau nu pot performanta.  Fighting Cosmin deschide acest subiect fix cu o zi inaintea deschiderii scolii starnind corul revoltatilor intr-un moment de maxima audienta. Cosmin, daca ai fi vrut binele acestori "defavorizati" trebuia sa te afli printre ei, acolo in Salaj, la Tulcea, Baia Mare, Giurgiu ori Braila ca sa-i aduci la performanta. Dar de acolo, de la Google, e usor sa faci reforme in invatamantul romanesc. Informatica de la noi duce o lipsa cronica de profesori in general dar mai ales de profesor performanti. Au mai ramas cativa buni in domeniu dintre care putini se implica in pregatirea olimpicilor, iar unii dintre cei noi, care au ceva transmis copiilor, o sterg la Google, incercand de acolo sa ne faca reguli noi.
Atunci cand medaliile de aur la competitiile internationale de informatica ne vor veni pe banda rulanta, putem aplica modelul chinezesc dar deocamdata nu este cazul.
De ce nu cereti limitarea numarul de elevi/liceu la n pentru alte olimpiade de matematica, fizica, etc sau concursuri gen Algoritmiada sau .Campion? Sau, de ce nu, rezervarea de locuri la ONI asa cum se practica pentru "defavorizati" in facultati. Sau...
In concluzie, cautati solutii constructive, implicandu-va personal in pregatirea copiilor care vor sa invete si sa faca performanta.
ONI, trebuie sa ramana o competitie deschisa.  Smile
Pagini: [1]
Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2013, Simple Machines