Afişează mesaje
Pagini: 1 [2] 3
26  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Cicluri : Februarie 21, 2013, 20:23:49
http://infoarena.ro/problema/ciclu
Spuneau unii la cometentarii ca trebuie sa gasesti ciclul de cost negativ. Noi avem valori pozitive pe muchii. Cineva a apus ca dupa ce gasesc costul minim mediu cerut il scad de pe toate muchiile. Dar daca am gasit acel cost minim mediu cerut de ce il mai scad?
Nu am terminat deja problema? Sunt c-am nelamurit in legatura cu ce trebuie sa fac cu exacitate. Ma puteti ajuta ?
27  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Răspuns: Drumuri Graf : Februarie 18, 2013, 15:36:50
Din ce am inteles eu mai sus fac o pargurgere DFS si retin nodurile in vect sirul V in ordinea in care le vizitez si in T le marchez ca vizitate. Insa nu inteleg cum imi va determine mie toate lanturile intre cele 2 noduri.
28  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Răspuns: Drumuri Graf : Februarie 18, 2013, 14:52:13
Eu vreau sa gasesc toate lanturile dintre un nod S si unul D. Nu cred ca este vorba de un infinit de posibilitati. Daca stiu sa fac asta voi putea adapta la unele probleme (toate drumurile minime sau suma costurilor pe toate lanturile de la sursa la destinatie,etc).
 
29  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Drumuri Graf : Februarie 17, 2013, 22:18:24
Salut. As vrea va rog daca imi puteti spune cum pot gasi toate drumurile posibile intre 2 noduri dintr-un graf neorientat
30  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Dev C++ : Iulie 09, 2012, 13:05:00
Am o mica problema.
              Incerc sa fac un program in dev C++ si dupa ce dau F9 sa compileze imi apare fereastra cu ce ar trebui sa imi afiseze programul, apoi dispare instantaneu.
De ex. in visual studio imi face aceesi problema, insa in limbajul C# scriu functia "Console.Readline();" si fereastra imi ramane cu afisajul programului pana o inchid eu.
Exista in C++ vreo functie asemanatoare cu cea din C# care sa imi tina fereastra cu afisajul deschisa cat timp vreau eu ?
31  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Eroare de evaluator ??? : Iunie 01, 2012, 14:40:44
Am o problema cu evaluatorul. Cel putin asa cred. La testele 9 si 10 imi da timp de executie 0 ms.
La alte 3 teste am 10 puncte luate, dar ca rezultat final evaluatorul imi da 0 puncte.
Am dat un print screen si l-am pus la fisiere atasate ca sa vedeti si voi ce imi da evaluatorul.


Aici este link-ul catre codul sursa : https://infoarena.ro/job_detail/735174?action=view-source
32  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Răspuns: conversie : Aprilie 15, 2012, 23:13:28
Ok am inteles. Mersi mult.
33  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / conversie : Aprilie 15, 2012, 19:56:03
Va rog daca imi sputeti spune o functie de C/C++ ce transforma un intreg in caracter.
34  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Răspuns: heapsort : Aprilie 10, 2012, 19:51:34
Mie mi s-ar parea mai usor sa iti contruiesti un alt vector de numere pare direct din citirea vectorului initial iar apoi aplici pe vectorul cu numere pare functiile make_heap() si sort_heap() .
35  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Răspuns: Dell si ubuntu pe 64 bit : Aprilie 10, 2012, 19:45:10
Ai incercat sa modifici volumul din terminal fiind logat ca "root"?
Eu unul am patit sa nu pot face multe lucruri din interfata grafica, dar comenzile nu m-au dezamagit niciodata.
Nu sunt sigur daca ar merge, dar cauta comanda play-rec cu parametrii ei.
36  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Răspuns: Rotirea unui sir : Aprilie 06, 2012, 21:09:21
la stanga nu le dreapta. Scuze! Greseala mea.
37  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Răspuns: Rotirea unui sir : Aprilie 06, 2012, 21:06:06
Poti face permutari circulare la dreapta de k ori.
iata codul:
for(int i=1;i<=k;++i)
{
          aux=V[n];
      for(int j=2;j<=n;++j)   
{     
 V[1]=aux;
V[j]=V[j-1];
  }           
 }

complexitatea este insa de O(n*k)
38  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Răspuns: Tudor Vianu : Aprilie 06, 2012, 20:14:58
Sa zicem ca nu am fost la ONI inca, pile nu am caci nu cunosc pe nimeni de pe acolo. Singura mea posibilitate este media mea.
Deci, cum am mai zis as vrea sa stiu ce medie mi-ar trebui daca nu pot indeplini criteriile pe care mi le-ati dat ?
39  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Tudor Vianu : Aprilie 01, 2012, 19:55:48
Daca este vreo cineva de la Tudor Vianu l-as ruga daca poate sa imi spuna ce medie imi trebuie pentru a ma putea transfera in clasa a XI-a acolo.
Daca nu stie as aprecia foarte mult daca s-ar putea interesa si sa posteze in acest topic.

40  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Implica-te! / Răspuns: Rating mai rapid : Martie 13, 2012, 19:52:37
Jumatate dintre noi spun ca se poate, alta jumatate spune ca nu se pot realiza tabere.
Dupa cum am zis mai sus, hai sa incercam sa donam cateva luni si sa vedem cum decurg lucruril"e.
"Ca nu se poate, ca ne trebuie sponsori, ca nu avem profi" am tot auzit. Daca cei ce nu considera posibila aceasta incercare sa nu faca nimic si gata. Multe se pot intampla in timp. Poate chiar prindem un sponsor.
Eu zic sa trecem la fapte si sa tragem concluzii peste cateva luni.
41  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Implica-te! / Răspuns: Rating mai rapid : Martie 13, 2012, 11:42:22
Intr-adevar se pot dona diferite sume. Mie unul mi se pare destul de putin 3000 pe an. Cred ca s-ar putea strange mai mult. Dar deocamdata suntem la inceput.
Sunt sigur ca daca ideea va da rezultate si va avea succes din ce in ce mai multa lume ar auzi si ar dona.
Asa ca de acum incercati sa donati cand simtiti nevoia , dar sa fie macar o data pe luna, chiar daca este o suma minuscula. Insa cred ca multi dintre noi ar putea dona mai mult de 5 lei.
Dupa cateva luni vedem ce suma s-a strans si atunci vom trage o conlcuzie.
Insa daca fiecare sta si isi zice in gandul sau : "Lasa ca dau altii. Ce mai conteaza daca mai dau si eu. Mai bine cu banii astia ma duc si imi cumpar pachetul pe maine la scoala",
nu se va realiza mare lucru.
 
42  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Implica-te! / Răspuns: Rating mai rapid : Martie 12, 2012, 20:02:41
Daca am sta si am privi la primii 300 de membri din clasamentul arhivei de probleme am vedea ca lucreaza aproape zilnic.
Deci sunt activi des si sunt sigur ca ar putea dona 10 lei pe luna. Unii poate ar dona chiar mai mult.
Dar facand un calcul observam ca putem strange lejer un 7-8 luni 20.000 fara probleme. Asta in cel mai rau caz.
43  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Implica-te! / Răspuns: Rating mai rapid : Martie 11, 2012, 23:28:45
Cred ca problema cu sponsorii s-ar rezolva. Facem toti parte din aceasta comunitate, iar multi dintre noi sunt sigur ca ar fi dispusi sa doneze organizatiei infoarena o anumite suma de bani (5-10 lei). Din peste 25000 de inregistrati, sigur gasim macar 1000 care sa doneze lunar, sau o data la 2 luni, o astfel de suma care sa fie la bugetul organizatiei.
Iar problema cu timpul cred ca ar putea fi rezolvata. Sunt multi profesori extraordinari in tara care stiu de infoarena si sunt sigur ca s-ar putea gasi macar un grup de 5 care sa pregateasca in vacanta de vara, cam 10 zile pe luna, 50 de membri.
Iar in al doilea rand nu trebuie numai profesori sa predea. Elevii se pot ajuta foarte mult intre ei si se pot cunoaste mai bine.
Intr-un fel eu propun sa trecem de la nivelul unde comentam si vorbim pe forumuri la intalniri reale unde altfel se discuta.
In concluzie va rog sa postati in acest topic daca ati fi de acord sa donam cat mai des sume marunte pentru noi pentru a avea un buget de a organiza tabere de pregatire, sau daca aveti idei mai bune.
44  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Implica-te! / Răspuns: Rating mai rapid : Martie 11, 2012, 23:06:13
Scuze, la-m gasit.
Si totusi, ideea cu taberele de pragatire pentru cei din topul arhivei?
45  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Implica-te! / Răspuns: Rating mai rapid : Martie 11, 2012, 23:05:00
Si unde il pot vedea? (Cel pentru arhiva)
46  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Implica-te! / Rating mai rapid : Martie 11, 2012, 22:35:42
O idee ar mai fi sa ne creasca ratingul nu neaparat dupa participarile la concursurile online. Poti avea o zi proasta si nu faci nimic, si nu iti mai poti modifica ratingul pana la urmatorul. Sau poate ai o problema urgenta si nu poti participa. Cred ca ar trebui sa ne creasca ratingul la un anumit set de puncte stranse in urma rezolvarii problemelor. Astfel, pentru a ajunge in top , concurentii ar lucra mult mai mult (sau cel putin aceasta este parerea mea ). Iar daca te clasezi pe un loc bun la un concurs online ratingul sa iti creasca cu mult mai mult, sau sa iti scada daca nu poti participa, dar dupa aia sa stii ca poti lucra mai mult pentru a recupera.
Eventual, in la inceputul fiecarei luni din vacantei de vara sa se traga o linie si sa se vada care sunt primii 50 clasati, iar cu aceastia sa se faca o tabara serioasa de pregatire (10-15 zile). In cazul in care unii pe prin loturi sau nu pot veni urmatorii clasati le iau locul.
Dupa ce se trage aceasta linie ceilalti concurenti pot lucra intensiv, pentru a le creste ratingul si pentru a prinde "lotul" pe luna urmatoare.
Astfel, lucrand cat mai mult vom putea avea sanse de a intra "lotul infoarena".
47  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Implica-te! / Categorii probleme : Martie 11, 2012, 22:26:01
Cred ca ar fi o idee buna sa putem selecta direct problemele pe categorii. Adica sa nu fim nevoiti sa cautam sa facem o problema si sa vedem categoriile din care face parte, si apoi din click pe categorie sa ne duca in acel set de probleme. Este mai usor sa ai un search pentru probleme.
48  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Răspuns: ICHB : Martie 06, 2012, 20:29:10
La admitere te referi la un test pe care trebuie sa il dau ca sa intru acolo sau media mea de admitere din  clasa a 9-a ?
49  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / ICHB : Martie 06, 2012, 20:01:51
Daca imi poate spune cineva cat ar costa pe an taxa la ICHB.
50  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Montly-string repair : Martie 05, 2012, 21:43:01
Va rog daca imi poata da cineva testele de la aceasta problema:
http://infoarena.ro/problema/sr
Pagini: 1 [2] 3
Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2013, Simple Machines