Afişează mesaje
Pagini: [1]
1  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Răspuns: Răspuns: Politehnica vs. UNIBUC : Februarie 18, 2013, 21:11:38
Problema #1: Nu știu unde vreau să ajung – să devin web developer sau sys admin?
Nu zice nimeni ca trebuie sa faci un singur lucru. Cel mai bine e sa inveti de toate, făcând. In industrie e posibil in functie de ce job apuci sa ti se ceara de toate; back-end si front-end developer, consultant, traducător si UNIX sys admin pentru un singur proiect web de exemplu.

Deocamdată IT-ul e thrilling, nu știu cum va fi în câteva luni.
Eu zic sa incerci sa il pastrezi cat mai thrilling ca momentan se plateste inuman de bine si mai e si foarte rewarding pe planul dezvoltarii personale; ne inghite tehnologia si cine stie ce e in spate o sa duca o viata mai lejera in viitor. Deja sunt discutii sa implementeze studiul informaticii in ciclul primar in planurile de invatamant straine.

Am lacune serioase când vine vorba de matematica din liceu.
Matematica e problema aici. Politehnica, specializarea calculatoare, pica din schema instant pentru ca ei te baga direct cu integrale duble si triple din primul semestru si nu ai avea nicio sansa; pe langa fizica si pretentiile scarboase ale profesorilor de la optionale. Consider că să faci Automatica te-ar demoraliza din primul semestru.

Recomand Informatica de la Universitatea Bucuresti pentru ca desi se pune accent pe matematica per total, in primul semestru esti luat (poate paradoxal) de la un nivel mai scazut decat la Automatica, unde se arunca cu matematica in tine si apoi nu mai apare nicaieri in programa.

Chiar si asa dat fiind faptul ca nu ai facut Matematica M1 in liceu o sa fii dezavantajat la orice facultate de informatica ai alege. Din pacate nu ai scapare; informatica e, pana la urma, matematica aplicata. Nu pretind ca o sa ai nevoie vreodata in cariera ta de ITist sa implementezi ceva ce necesita elemente avansate de analiza matematica, ba mai mult, ma indoiesc ca o sa ai nevoie sa implementezi pana si un QuickSort scris manual, dar invatand matematica dezvolti sinapse neurale care sunt refolosibile pentru intelegerea oricarui alt concep. Pe romaneste: daca stii matematica, intelegi mai bine si mai rapid orice, cu precadere informatica.
2  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Blog / Răspuns: Idei proaste :) : Martie 20, 2012, 09:27:20
Dar cum orice regula are exceptii, anul trecut un catalog a castigat sectiunea web

Si eu care citind postul credeam ca sunt exceptia, la un alt concurs de anul trecut am participat si eu cu un catalog castigator. Iar la sectiunile de soft si design au luat programatorul si respectiv designerul unui 2D Game Engine.

In ambele proiecte consider, dupa cum au notat si altii in threadul asta, ca impactul a constat in abordare si, arguably mai important, prezentarea si cum iti vinzi marfa. Cu totii cred ca am auzit de un anumit imperiu de succes construit pe baza reimpachetarii ideilor deja existente in ambalaje noi, ajutate eventual si de marketing competent.
3  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Concursuri / Răspuns: OJI 2011 : Martie 19, 2011, 13:00:16
Trebuia sa afli lungimea drumului de cost minim ce trece prin toate cele K puncte. Deci nu trebuia sa treci de mai multe ori prin acelasi oras.

Fals. La precizari si restrictii, a 5-a bulina citeaza: "Traseul poate trece de mai multe ori prin oricare localitate."
Pagini: [1]
Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2013, Simple Machines