Afişează mesaje
Pagini: 1 ... 7 8 [9]
201  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Arhiva de probleme / 006 Factorial : Februarie 17, 2005, 13:15:22
Eu am rezolvat problema tot cu cautare binara, ideea e foarte simpla (si explicata foarte bine i n articol si mai sus). Daca tin minte bine, si eu luam 90 de puncte pentru ca nu aveam in vedere ca raspunsul poate fi "-1" (in cazul in care nu exista nici un numar n care sa aiba EXACT p zerouri la sfarsitul factorialului sau).
24! - are 4 zerouri
25! - are 6 zeroiri
Deci pentru p=5 raspunsul este "-1"  wink
Presupun ca asta e motivul pt care ai luat 90 de puncte.
202  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Arhiva / nici eu nu ma pot loga : Februarie 03, 2005, 19:51:45
Am patit si eu sa nu ma pot loga, asta a fost acum cateva zile aproximativ. Chestia asta (faptul ca iese din cont dupa ce trimiti o solutie, sau mi se pare ca iese si dupa un anumit timp), devine destul de stresanta, in timplu concursului mai ales (cred ca acusi vine preONI2  Very Happy ).  E destul de veche, cred ca in vacanta de iarna mi-am dat eu prima daca seama de ea; daca o poti repara, ar fi bine. Daca nu, o sa trebuiasca sa ne logam de fiecare data, ce-i drept ca nu-i asa mare lucru dar oricum. Multumesc.
203  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Concursuri / Locala : Ianuarie 31, 2005, 21:35:32
Olimpiada de Informatica, faza judeteana va avea loc pe data de 26-27 februarie 2005. Pe 26 februarie clasele 5, 6, 9 si 10 iar pe 27 februarie clasele 11, 12, 7 si 8. Asta scrie la "stiri".
204  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / olimpiade : Ianuarie 29, 2005, 13:11:32
Da, subiectele sunt comune pt clasele XI-XII. Asta si la olimpiada municipala (cel putin in iasi), si la judeteana si nationala (asta in toata tara, sigur). Cred ca sunt 2 motive pt acest lucru:
1) materia de clasa a 12-a nu contine algoritmica ci baze de date (probabil fox sau alteprograme...) sau alte chestii, deci defapt pt olimpiada, la clasele 11-12 e doar materia de-a 11.
2) cei de clasa a 12-a nu sunt chiar asa de "avantajati" de anul in plus pt ca ei au bacalaureatul si iti dai seama ca le e mai greu sa se pregateasca si pt olimpiada.
    La OJI, in judetul iasi (de altele nu stiu sigur), premiile si mentiunile, ca si selectia celor care se duc la ONI, se face in functie de clasamentul comun al celor doua clase.
    La ONI, desi sunt aceeleasi subiecte sunt doua clasamente diferite pt a 11-a si a 12-a si premiile si mentiunile se dau separat.
205  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Concursuri / preONI Runda #1, clasele 11-12, problema 2 : Ianuarie 23, 2005, 15:01:03
Exact, flacarile dragonilor trec prin pereti?
Si daca nu trec prin pereti, se pot misca, adica pot "lua curba"?
Care este raspunsul pentru testul:

5 5
..*I.
.D*..
..*..
..*O.
.....

2 sau 6?
Si daca raspunsul este 6, ce trebuie afisat pentru un test de genul:
5 5
D*...
**...
.....
.....
.IO..
Sunt posibile astfel de teste?
206  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / concursuri : Decembrie 25, 2004, 22:16:43
Deci concursuri romanesti online pe net cam astea-s, din care stiu eu: infoarena, campion, algoritmus, bursele agora si cam atat... (poate mai stiu si altii de alte cuncursuri, sunt si eu interesat   Smile  ). Concursuri straine: pentru elevi principal e usaco, or mai fi si altele, nu stiu. In schimb, sunt foarte multe concursuri acm, in general pt studenti dar contin si probleme mai usoare:

acm.timus.ru   -care acum din pacate nu merge
acm.sgu.ru
acm.uva.es
acm.zju.edu.cn
acm.pku.edu.cn/~JudgeOnline
spoj.sphere.pl

In fine, oricum daca stau sa ma gandesc putin, cred ca deja sunt vreo 3 mii de probleme..
Asa si ar mai fi topcoder: http://www.topcoder.com/tc
207  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Concursurile USACO : Decembrie 25, 2004, 21:44:35
Daca ai cont la usaco, poti chiar sa-ti evaluezi problemele din concursul precedent (adica cel din decembrie) la adresa http://ace.delos.com/contestgate, dupa ce te intrii pe contul tau. Poti trimite surse pentru toate problemele, la toate grupele (gold, silver si bronze).
Tot acolo poti citi si regulamentul, de exemplu cum trebuie sa arate o sursa pentu a fi acceptata de evaluator:
La inceputul sursei trebuie specificat numele problemei si limbajul de programare:
/*
PROG: nume_problema
LANG: C
*/
Pentru C sau java inlocuieste C cu C++/JAVA iar pentru pascal:
{
PROG nume_problema
LANG: PASCAL
}
Daca programul tau nu merge pe un test ti se va afisa si testul (complet, daca acesta nu depaseste o anumita limita), alaturi de raspunsul corect si raspunsul tau, daca acesta exista Wink.
Daca n-ai mai participat la concurs, poti participa doar la BRONZE, deoarece pentru SILVER si GOLD e nevoie de invitatie. Invitatiile se obtin  pentru rezultatele la runda precedenta, deci daca obtii un punctaj destul de mare la BRONZE in ianuarie, luna viitoare participi la SILVER si de-acolo, daca iar obtii punctaj destul de mare, la GOLD. (asta abia in a treia luna).
Daca vrei sa te pregatesti, poti trimite surse la problemele de la concursul din decembrie (la ace.delos.com/contestgate), sau la setul lor de probleme, o pregatire foate folositoare, deoarece contine atat probleme cat si teorie: ace.delos.com/usacogate.
Mult succes la concurs  wink
208  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Concursuri / Concurs "de incalzire", clasele XI-XII : Noiembrie 14, 2004, 13:02:55
La problema Petsoft in enunt apare :
"sau daca x si y au acelasi sef "
Seful comun trebuie sa fie sef direct (al ambilor angajati x si y)?
 De exeplu pentru testul:
5
1
1
1
4
 Raspunsul corect este 4 ? (3 pentru echipa 2-5 si 1 pentru echipa 3-4)
 Sau raspunsul este 2 ? (1 pentru echipa 2-3 si 1 pentru echipa 4-5)
Intrebarea este: Seful comun trebuie sa fie sef direct (al ambilor angajati x si y)?
Pagini: 1 ... 7 8 [9]
Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2013, Simple Machines